Poradna duly
Jana Čurdová
Macko drž se, brzy budeš mít broučka u sebe.
Misurdo vím o čem mluvíš, Verča dnes v noci taky trochu zlobyla a ted spí. Jak naschvál. Tatka nebyl 2 noci doma a to byla zlatíčko a dneska se chtěl konečne vyspat a moc mu to nedovolila.
no igor bol z toho tiez hotovy, jak sa katka trosku pomrvila, hned bol hore a hovori mi ze sa o nu boji
, ale od buduceho tyzdna budemem mat monitor dychu , tak snad budeme spavat trosku kludnejsie ![]()
inak jak sa vam dari s kojenim??? aj odsavate?
ja sa snazim vela pit a igor okolo nas beha aby sme mali co najviac odpocinku, ale vcera v noci som mala strach ze mam malo mliecka, lebo sa mala nevedela dojest
bradavky ma tiez uz bolia, teda hlavne ked sa prisaje, ale citala som ze je to normalne, nez si zvyknu ![]()
a este mala ma stale studene ruky, ja dufam ze je dost oblecena
, davam jej len bodynko ponozky a overal a je v perinke a ked spinka este ju prikryjem dekou, ale rucicky ma stale studene
a chuderka ma zapalene ocko, furt jej z toho ide hnis, lekarka k nam pride az v pondelok tak som zvedava co tu bude s nou stvarat
![]()
Macko, drž se, ať ti to dobře dopadne. Koukám, že máme porody ve znamení odteklé vody.
Misurdo, Lucka měla také hnisavé očičko, prý to měla ode mě (léčila jsem se ještě na kvasinky), dostala antibiotické kapky a už je v pohodě. A ručičky ty má taky stále studené, ale to je normální. Oblečená je asi stejně - jen místo overalu má dupačky a kabátek (bodyčko je totiž hrozně od krku).
Poly - to jsi udělala dobře s těmi návštěvami, člověk je fakt rád, že se srovná a ne ještě kolem někoho běhat. A po tom týdnu v porodnici jsem byla ráda, že jsem konečně s manželem a můžeme se trochu užít.
Jituš - tak já myslela, že bude konečně kluk a ještě pravé březňátko, ale ono to přijde . . .
Stejfo - snad to bude dobré, ani jsem nevěděla, že můžou být takovéhle problémy - to je tím císařem, nebo těmi komplikacemi, které k němu vedly?
Nám zítra přijede tchyně, která tady asi zůstane do pondělka - je to naplánované už měsíc, akorát se ještě nevědělo, že už tu bude i Lucinka. Snad to nějak přežijeme. A zároveň jsme pozvali celou rodinu na oslavu Lucky, tak bude veselo. A do toho všeho manžel odpoledne odjel na nějakou pracovní „oslavu“ a vrátí se až zítra dopoledne.
Ahojky, tak teda na ten monitor musím i zítra-že trochu pospává, tak pro kontrolu ještě jeden. Ale ultrazvuk byl dobrý(měřila mi průtoky pupečníkem).
Misur a Stejfi já vám do toho nechci kecat, ale nemyslím, že by mimi zrovna muselo mít studené ručičky-ještě nemá správnou termoregulaci a já dávám takovému malinkému doma i čepičku i rukavičky. Takhle moje máma to též nechtěla přehánět a začala jsem ji modrat, včetně těch studených končetin.
Na ty očička se dávájí kapky optalmo-septonex a dobré je vytírat uvařeným heřmánkem.
Tak teda všem hodně zdaru a ta Macka je též s někým ve spojení, nebo budem čekat 5dní ![]()
tak macka sa este neozvala? ![]()
anel tchyne zostane len na jednu noc, to prezijete aj keby bolo jak zle
a dufam ze zajtra pekne pooslavujete
![]()
dajmo, ona ma rukavicky na rukach, ale aj tak ma studene ruky
, dala som jej aj ja este aj kabatik, uvidime ci to pomoze
a ja mam tie kvapky septonex, ale nechcem jej to s tym furt vykapkavat
a ona jak place , tak to ma hned cele zalepene, ani ocko nemoze otvorit
tak jej to trosku vytieramaj len prevarenou vodou ![]()
Si pamatuju, že jsem to malému měla kapat až 5krát denně do toho očička.
Ahoj holky, teda já se vždycky připojím jako poslední, pak dočítám půl hodiny co se všechno stalo a nakonec pokaždé jedna z Vás rodí.
![]()
Macko, drž se a tlač jako o život
.
Já chci taky
, u nás ráno byla bouřka, tak jsem si řikala, že při bouřkách je více porodů, ale malá spinkala a o bouřce asi ani neví. Teď je hnus fialovej, venku fučí a těma našema oknama fouká i dovnitř, to je něco.
Dokonce jsme dneska přivezli postýlku a autosedačku. Zahnala jsem pověrčivost, tak doufám, že to nepřinese pechoně. Zítra snad budeme stavět a zdobit, uvidíme.
Tak zatím pa, K
Ahoj kočičky tak koukám že při 1. březnu je vás tady už několik co mají mimísky u sebe, jste na tom lépe než mi loni. Naše březňátka si daly na čas. Holky držte se.
Jinak na zalepené očíčko je dobrá i převařená voda a vytírat taponkem.
Ahoj holky
teda ja koukam,
Macko drz se!!! i kdyz uz to mas asi za sebou ale stejne
**Macko - drž se !!! Trošku Ti závidím , že už to možná máš možná už už to budeš mít za sebou !!! ![]()
Holky … já mám úplnou husinu… tady se rodí jako o život !!!
**
Holky,
ozvala se mi LOST : Zdraví nás stále ještě z porodnice. Ona už je tak nějak OK, ale Eli má žloutenku. Tak snad půjdou domů zítra.Už se těší až si nás dočte. Je zvědavá, kdo přibyl ( tak jsem nahrásila Misurdu 24.2. a Nikol 29.2. - doufám, že jsem to nezvorala a nezapoměla na nikoho).
Jinak píše : Řeknu Vám je nádherný být maminkou takového malého uzlíku. Sice dost starostí, ale už to začínáme zvládat.
Mám neuvěřitekně hodný a spavý miminko, jen nás zlobí kojení, z jedný chce a z druhý ne.Tak se s tím trošku pereme, ale jsme holky šikovný, tak to snad zvládnem !!!Držím palce dalším maminkám a moc moc pozdravujeme. Nikola a Terka ![]()
Petas diky za zpravy ![]()
taky uz z toho zacinam byt celkem nervozni ![]()
Ahoj maminy a čekatelky,
Misurdo Verča měla taky studené ruce a už se to pomalu upravilo. Dneska ráno jí taky teklo trošku očko, ale ted to vypadá, že už to je prič.
Zítra jdeme na KO p. doktotce, tak doufám, že se to počasí trochu umoudří.
Doví jestli má už Macka prcka u sebe?
Gissel to si vydržela dost dlouho, když až ted začínáš být nervozní.
S Lost souhlasím, je to nádhera být mámou. ![]()
Katko neboj nic to nepřinese a hezky si to doma připravte a ozdopte.
S E Z N Á M E K
Janno .........Anglie............1975.........TP 28.3. 08 - CH,1.dítko Elliot 26.9. 06 Gissele ........Praha...........1981.........TP 24.3 08 -H , 1.dítko Milan 18.7. 04 Werča ........Prachatice.......1988.......TP 14.3. 08 - CH (Robin) Petas ...........Cheb............1977........TP 25.3. 08 - překvápko Jituš ........Dvůr Králové.......1975.......TP 8.3. 08 - CH (Jeník) Dajma ...... Ostrava...........1984........TP 18.3.08 - , 1dítko Bohdánek 03.01.04 Akaca ..... Liberec ............1980...... TP 7. 3. 08 - H ( Rosalie ) Bára ...............................1980.........TP 23.3. 08 - CH (Matěj) Poly ................................................TP 20.3. 08 - H (Sárinka) Macka1 .....Praha..............1979........TP 3.3. 08 - H (Ella)
// !!! Verča..........Šumperk.......1982............porodila 14.12. 07 - Chlapeček David//
// !!! Anel....... Mladá Boleslav..... 1975........porodila 17.2.08- Holčička Lucinka// , 1.dítko Honzík 7.7.04 
// !!! Stejfa.........Liberec.............1980.........porodila 19.2.08 - Holčička Verunka//
// !!! Misurda........Holic (sk)........1976........porodila 24.2.08 - Holčička Katuška// 
// !!! Kristýna........................1976............porodila 24.2. 08 - Holčička Eliška//
// !!! Nikolaa....... Praha............. 1984....... porodila 29.2.08 - Holčička Terezka//
ahoj devcata
![]()
tak se hlasim az dnes, Maca mi poslala sve cislo jako SZ, ale protoze jsem se dostala na mail az ted, tak jsem ji taky napsala az ted. jakmile se ozve, hned vam pisu, jak se ma
![]()
my vcera pracovali a byli do na navsteve a dneska dospavame a odpocivame. porad funim a vzdycham,ale tak nejak spontane a ne naschval. rpijdu si jak hypochondr. jinak znama rikala, ze mam bricho niz, i ja to citim a vcera vecer malej radil jak o zivot. tak se snad uz vylodi
![]()