Poradna duly
Jana Čurdová
nikol tak teba len to kurca zaujima
no bolo vyborne, ako vzdy
ale ja mam radsej talinsku kuchynu, alebo omacky
a kompot bol broskynovy, svestky uz dosli
![]()
amas pravdu, clovek musi mat furt nejaky ciel alebo sen
takze depka z prachov je zazehnana
chaticka je super napad ale kde ?????
idem drvit repertoar, v sobotu hrame ![]()
Mišur - depka z prachů určitě ještě přijde, je to klasika, ale snad bude líp.
Chatička - nejlépe Praha - východ, jinak klidně Jižní Čechy, ale asi nic moc daleko. Myslím si, že je to skvělá satisfakce za barák… tehle víkend byl super, tak bych klidně jezdila každej, kdyby bylo kam
…
no jasně že zajímá
, kdybys řekla těstoviny, tak mě to tak nedostane, jak ten kompot k tomu - broskve neberu, ty čvestky budou lepší
![]()
Ahoj maminy, naštěstí to je dobré, žádný zápal ani hnis. No odlehlo mi. Vím že jí nemůžu všude ohlídat, i dneska spadla a má malou hrčku pod okem.
Co mám dělat když je u nás samí schod na zahradě, samá terasa. Musí se to halt naučit.
Míšo koukám, že Katušku otužuješ. všichni máte dlouhý rukáv jenom Katka má triko. Ale sluší vám to.
Kuřátko bych si dala taky říct, ale Petr ho moc nemusí.
Nikol tak chatička by se ti líbila.
Jak říkáš snít se musí, snad jednou to nebude jenom sen.
Dajmo už jenom měsíc. Jo?
To teda fakt uteklo. Nech ti to dobře dopadne. Pak dej vědět.
My byli dneska zase na kole a musím říct, že ten můj zadek dostal řádně zabrat. Bolí ještě od minule. Ale bylo fajn a mám radost, že i Veronice se líbí.
Holky mám problém jí ostříhat nehty. No jsem z ní totálně vyčerpaná a vyřízená. Nikdy s tím neměla problém a ted jak kdybych jí chtěla ustříhnout prst. Řve jak paviján a ani se mě to nakon nepovedlo. Vzdala jsem to. Taky to tak máte?
no stejfo vidis, som rada ze nic strasne to nebolo
![]()
a jasne ze ju otuzujem, nechcem aby bola taka zmrzla jak ja, ale ono bolo teplo aj mne, ale som mala nas ebe take napratane tricko, ze som sa hambila aj vyzliect
ale nie, ta bundicka je strasne jemna
![]()
my mame s nechtami tiez problem, ale ja teraz uz striham len ked pije mlieko, to je klud
na nohach to inak este viac neznasa
ale vazne pri mlieku absolutne neprotestuje ![]()
inak nikol ja uz ked takmam radsej marhulovy kompot, ale ani ten nebol na sklade
zajtra bude rizoto
![]()
Čauves ![]()
Mišur - no jo, marhule
- fuj, ty jsem na slovensku pomáhala zavařovat a myslela jsem, že u toho vypustím duši
- ale švestky pořád vedou
![]()
amazonko - netrap se tím, jste v nový domácnosti, nemáš to ještě tak vychytaný a naschvál jsi to neudělala, ne? Ona to chápe ![]()
nazdárek při pondělním dopoledni,
holky, u nás je táááááááák krásně, sluníčko svítí, nefouká, no prostě nádhera, taky už jsem byla s malou od 8h. venku a došli jsme ve čtvrt na 11 a teď chrupká
Odpoledne, jak dojede taťka z práce, tak jedu za kámoškou do porodnice, 1.května se jí narodil klouček, tak ji trošku povzbudit, poplkat a hlavně ji rozptýlit a poňuchňat si miminečko, já už ani nevím jak se drží
Ale těším se na ně moc, udělám fotky a pak pošlu ![]()
Lucinko- jinak teda kuřátko se zelíčkem, no dobrota, takže chválím receptík,ale to je pochopitelně kuchařkou že jo
, né kecám, opravdu moc dobručké, takže další recepty, co ještě neznám vítám
![]()
Tady se opět řešilo jídlo jo, ale vítané, jak psala Nikča, změny jsou zapotřebí, člověk už neví co fakt máme vařit. Miško, malá mi rýži jí, ale takovým stylem, že jí to dám do puseny a maso sní a rýži plive ven, no nezabila bys ju
Takže u nás rýže minimálně, miluje brambory a těstoviny, knedlík sní, ale jen z vidličky a pěkně pomáčený
prostě malá gurmánka, já to budu muset někdy natočit nebo vyfotit
Dneska ji budu dávat po dlouhé době skleničku-telecí masičko, zelí ji jaksi zacpalo, tak to nechci opakovat po včerejšku, nějak se pořád kroutila a v noci se tak posrala, no fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj, větrali jsme dobrou půl hodinku
![]()
Baruš- hele, že se jako nestydíš nám tady psát takové věci
, já ti táááááááááááák závidím
já ci takýýýýýý
, ale moc ti to přeji. Takových dní víc a můžeme rodit každý rok
![]()
Amazonko- hele matko nestresuj jo, malá to přežije a ty si budeš vyčítat, to nemá smysl. Já bych se teda taky vylekala s tím prstem, to bych panikařila jak prase, ale to asi každá mamina, hlavně, že to tak dopadlo
a s tím stěhováním je to paráda, takže teď už máte svoje ano?? Pochopila jsem to správně???
Dajmo- ty rodičko naše, tak ať ti to už co nejrychleji uteče a můžeš se chlubit dalším človíčkem, nezapomeň na nás a pošli pak fotky prcka ano??? Stěhování nějak dopadne, tím se nestresuj, my taky stále bojujeme
, ale je pravda, že s dětmi je to složitější, no nějak to dopadne no.
![]()
Tý jo Poly - no já jsem koukala, že má být na východě hezky, ale až tak, jó?
. No přeju vám to holky, my dneska odpočíváme, já zase po dlouhý době gruntuju a vařím - hovězí povívečku, pěkně podstivou, tak doufám, že jí to pojede. Dopolko jsem jí dala banán, ale žádný pyré, hezky kousky do pusinky a snědla ho celý, takže radost. No uvidíme co bude s obědem, poslední dobou v tý židličce pěkně vyvádí, tak se s ní zlobím…
Jo a s tím počasím jako!!! Taky prší a je 13 stupňů ![]()
nazdar Niki, tak to jsi mě moc nepotěšila, jak je u vás takto, tak k nám to dojde na druhý den
a jestli chceš naštvat, tak u nás je 23 stupňů ve stínu
je fakt nádherně. Za chvilku si jdu za:,–(it kvítka na terasu, tak už se těším, zase něco nového ![]()
Hezky matko vař, polívečku hovězí bych si taky dala čoveče, dlouho jsme neměli
,tak ať vám chutí. Jinak u nás teda ovoce ne ne ne teďka, u nás jedou dopoledne koblihy a tak jako víš
![]()
Tý brďo, ty se s tím nepáráš
- koblihy - to bych si radši ukousla ruku
nebo maximálně jedno sousto těstíčka… my musíme nejdřív začít jíst normálně, pak možná mňamky. Ale tak dala jsem jí už domácí povidlový kolíček na návštěvě, tak taky nepřijde o mlsy ![]()
No a s tím počasím - hele já vám to přeju. Jsem náhodou docela ráda, že se dá trošku dýchat a nejsem zpocená jako opice
, tááákže jsem úúúplně v klidu
. A dneska stejnak musím pracovat, opět se to kouslo, tak aby se mi to nenahromadilo…
Ahoj, holky,
moc Vás všechny zdravím. My jsme se minulý týden narychlo rozhodly a s Ellčou a se ségrou jsme od středy do včerejška byly u našich. Bylo to super, až na ten vítr. Ellča je hrozné číslo, strašně zlobí a tak se jenom řehtám. Nejmladší ségra a děda jí učí samé vylomeniny - Janina ji naučila zabíjet mravence, druhá ségra zase Ellče nakukala, ať prý ukáže, kde má Janina plínečku. A Ellča jí sáhla do rozkroku
No to byl jekot!!! Honily se po baráku, braly si navzájem věci - Ellča a moje téměř dvacetiletá sestra - studentka veteriny - mají úplně stejně vysoké IQ
Babička hlídala a tak na mě zůstalo vaření. Mám pocit, že jsem nic jiného ani nedělala…
Jo jo - domeček a vesnice je moooc prima, ještě kdyby byl náš vlastní ![]()
Druhé mimi o sobě asi začíná dávat vědět. Ještě nevím, jestli už je to ono, ale myslím, že tak během dvou týdnů to bude jasné a budu cítít zřetelně pohyby. Ve středu začínám 17. týden a podle UZV je miminko o týden starší…
Mějte se moooc krásně, Ellis spí, tak jdu něco dělat…
Jo a ještě něco!!! - Ellča mi začala docela obstojně spávat. Většinou si dá jenom 1× mlíko a jinak +- spí celou noc!!! Jupííííí! Kéž už by to tak vydrželo…
JUPÍÍÍÍÍÍ
Macko, to je nádhera! A Kéž by to vydrželo
, budeme držet palce!!! To je dobře, že je Ellča číslo, to by se opět s Terezou doplňovala
… mějte se krásně holky, myslíme na vás
![]()
Ta moje pamet, to mam z toho ze porad odbiham.
Macko, mam radost, ze se mate fajn. A gratulujeme ke kopaneckum!
Tak,tata nam jde z prace, za ctvrt hodky je doma,to je luxuuuus ![]()
cau baby!!!
tak v prvom rade sa tesim ze sa zas ozvala macka
skoda ze si nedala vediet skor, by sme vas radi videli, dufam, ze nabuduce das vediet!!! a moooooooooooooooooc gratulujemem ku kopancom,!!!! to musi byt parardicka, zavidim , a z celeho srdca ti to zelam!!!!!
a ellinka sa asi pomlay chysta na to ze bude mat surodenca a ze bude musiet nechavam maminku odpocinut
to je vazne chytre dievcatko
![]()
amazonko no to teda muselo byt dooooooost neprijemne
ale zvladla si to a deniska tiez
a som rada ze uz mate svoj klud
a jak to zvladas sama cez den? ci aj u mamky ste boli furt same?
poly len pekne pofot babenko
a ja som sice robila ryzu kvoli katke, ale ona zjedla akurat vyvar, takze ryza zostala nam
aja ju teda moc nemusim
koza jedna
![]()
nikol u vas jak vyvar???? chutil? a ty si jej banan doteraz mackala? ![]()
a u nas bolo tiez dobre ked sme isli von, ale potom sme sa stavili u babky, lebo tam bola moja sesternica z francuzka co maju 1,5 rocnu malua jak sme isli domov som myslela ze zmrzneme
![]()