Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj přidávám se do diskuze. Jsem právě 9+6 a včera jsem na dovolené vyhledala gynekologa. Špinila jsem čerstvou krví. Ale plod i jeho srdíčko vypadalo v pořádku, tak jsem dostala progesteron a snažím se odpočívat. Což s dvěma dětmi je vtip. Čeká někdo také třetí miminko?
@lolej
Ahojky..tak je fajn, že je vše v pořádku! A kde jste na dovolené?
Progesteron jsem dostala taky na týden, Mudr říkal, že s mojí anamnézou ho pro jistotu nasadí. S dvěmi dětmi se asi moc odpočívat nedá vid? Já čekám první, takže na odpočinek mám prostoru dost. Přeju hodně štěstí ![]()
@lolej Ahojky, přeju ať už je vše v pořádku. Mám taky Progesteron (komplikace v minulém těhotenství je důvod). Taky čekám třetí. Jak staré máš dětičky? Obáváš se tří dětí nebo myslíš, že pohoda? ![]()
Ještě to tajíme, tak anonym ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahojky, mě kalkulačka hlásí 1.4. pevně však doufám v březen 🙂 vejdu se k vám? 😊
@lolej jsem 7+3 a doma 9-ti letého a 8 měsíčního 🙈 🙈 🙈 jak staré máš děti ty?
@blackdreamgirl 8 a 5 let, zní to jako už pohoda, ale respekt mám, taky nejsem nejmladší
To jste plánovali?
(legrace)
@blackdreamgirl haha 8 měsíční to bude jízda. Ale zase budou mít k sobě blízko jako dvojčata. Plánovali jste třetí? Já mám děti 4 a 2 roky.
@Anonymní Také jsem to chtěla tajit ještě chvíli, ale manžel to řekl 4 leté a ta to všem postupně oznámila.
Navíc jsem v Krkonoších na rodinné dovolené, tak jsem návštěvu nemocnice vysvětlovala. Třetího se neobávám, jen mě straší práce po tak dlouhé době. Jak staré děti máš ty?
@Kuřízek chodíme po Krkonoších.
Aha, rozumím, prevence. Mně to asi opravdu pomohlo, ale patrně ho budu mít až do 13-16 TT. Já jsem s prvním také odpočívala týden s nohama nahoře kvůli hematomu. Ono je to fajn, ale zase jsem to těhotenství víc prožívala = bála se.
Teď tu běhají děti, ale jsem víc v klidu.
No, partnera napadlo, že když je prďola tak roztomilej, tak proč ne ještě jedno…než to dořekl, byla jsem v tom 🤣 🤣 🤣 kolik ti je? Já budu rodit v 37 🙈 🙈 🙈
@lolej já už neplánovala vlastně ani mladšího😅 ale…je to jak to být má…a je pravda, že to stojí za to… Ono spíš chtěl partner (je mladší) a nakonec je to super… Ale cítím trochu na sobě, že mi není 25 jak i staršího syna 😅 na druhé straně mám mnohem větší trpělivost a mnohem víc. to. prozivam a užívám mimiska.🙂
@blackdreamgirl Budu rodit v 39, takže žádná hitparáda
snad to všechno proběhne ok. Dneska jsem měla kontrolu, jsem 11+3, prcek vyrostl ukázkově, měří už skoro 5cm bez nožiček
akorát já měla vyšší tlak sakra! Kolik máte tlak? Zatím budem přeměřovat, tak snad to bude v ok, problémy s tlakem jsem nikdy neměla
Zatím vůbec nevím. Doteď jsem měla vždy tlak super. Ale rodila jsem s odstupem 8 let 😅 Teď jsem na začátku… Spíš mě trápí nevolnosti a v tomto horku to je úplně na omdlení. Celé noci nespím 🙈 🙈 🙈 o to je mi zas ráno hůř… Nemáš ten tlak taky z toho vedra venku? Třeba se to srovná až se ochladi? A upřímně, na to že budu začínat třetí měsíc tak břicho mám jak v pátém 🙈
@blackdreamgirl
jj, břicho to samý, zrovna jsem dneska vytáhla takový ty šaty, co je šňůrka pod kozama a pak už volný balónový, no a je to balón ještě větší
Jdu zrovna na jednu schůzku a prostě to tam řeknu, souvisí to s plány, o kterých budeme mluvit, že to budu odsouvat…a přišlo by mi s tímhle bubnem, že to fakt je vidět a trapně mlžim ![]()
No tlak uvidím, kéžby z vedra, určitě bude lepší pak to velký břicho už nenosit v létě
Čekám s oznámením na screening, ještě 2 týdny, ale už to jde tajit fakt špatně ![]()
To jsem ráda, že v tom nejsem sama 😁 😅
Záleží i na tom kolik toho naspis, vypijes, a klidně to může být i počasím či? Já mám tlak spíš nízký…a to když klesne hodně tak mám jen mžitky a černo teď očima při každém pohybu.
já zatím vypadám prostě tluste 😅 takže to ještě jde jakž takž ukecat, i když teda bříško vyčuhuje 😅 ale až budu na tom jak ty, tak se obávám, že už taky nic neukecam 🙈 já mám screening až koncem září… Budu to muset vydržet 😅 jsou tam vždy ty obavy, zda to bude vše ok. Včera jsem zkoušela poslouchat Mimi, ale zatím jsem nenašla…
@blackdreamgirl No právě až na to vedro mám teď bych řekla docela ukázkový životní styl
piju hodně, spím zatím dobře, odpočívám (nechodím do práce), jím celkem zdravě, tak akorát že mám tak 10kg nadváhu už z před otěhotněním. Naměřili mi už dvakrát vyšší různý dny, ale oboje teď ve vedrech no, snad to klesne. Doktor říkal, že teda i nervozita to zvyšuje a to asi na každý kontrole trochu jsem… Asi koupím ten tlakoměr a budu měřit doma ![]()