Poradna duly
Jana Čurdová
Ok, děkuji…taky bych potřebovala nějaký oraz a s tím odstříkáním a podáním mlíčka tatínkem to není vůbec špatný nápad, proč mě to nenapadlo??? ![]()
Já teda malýmu čajík dávám, ze začátku ho moc nechtěl, zato teď když jsou ty horka se v něm div neutopí
a pije normálně z flašky a žádné problémy s kojením nemám.Spíš teď v těch horkách, nebo když je dusno, zataženo a pak zase slunečno a střídá se to tak během dne, tak mám problém, že malej nemůže usnout. Sice je unavený, ale neví jak by usnul, takže je protivný a nakonec doslova odpadne. Ale za 10 minut zase kouká do stropu. A to máme ještě celé léto před sebou, no potěž pánbůh teda…
Ahoj holky, tady teda opravdu „chcíp pes“ ![]()
My se máme dobře, dneska mám volnější den, protože jsem velkýho nechala včera u našich, tak jsem dodělávala nějaké resty - fotky a tak. ještě bych měla vytřít,ale to se mi moc nechce.
taky jsem se rozhodla, že začínám pořádně s hubnutím, obžerství omlouvané kojením už musí prostě skončit, nebo ty kila nezhubnu nikdy. tak jsem zvědavá, jak dlouho mi tohle předsevzetí vydrží
![]()
taky se vám občas stává, že máte pocit,že toho máte tolik udělat a uklidit, že řadši utečete ven? nám se pořád někde něco válí a je nemožné, aby uklizeno vydrželo aspoň dvě hodiny. (když teda nepočítám přes noc)
příští týden jdem na tříměsíční prohlídku a na očko, tak jsem zvědavá, kolik váží.
Milisek25 píše:
Já teda malýmu čajík dávám, ze začátku ho moc nechtěl, zato teď když jsou ty horka se v něm div neutopía pije normálně z flašky a žádné problémy s kojením nemám.Spíš teď v těch horkách, nebo když je dusno, zataženo a pak zase slunečno a střídá se to tak během dne, tak mám problém, že malej nemůže usnout. Sice je unavený, ale neví jak by usnul, takže je protivný a nakonec doslova odpadne. Ale za 10 minut zase kouká do stropu. A to máme ještě celé léto před sebou, no potěž pánbůh teda…
A kolik mu toho čaje dáváš? já zkoušela na dovče dávat vodu, když bylo horko, ale nechtěl pochopit, že to je jen na osvěžení a na napití a vypil by mi nejspíš celou flašku, tak jsem radši nakojila.
Tak když vidím že si bere moc tak mu to vezmu, protože by pak nechtěl mlíko. A co jinak holky, co nóvého? Máme za sebou 3 měsíce, Míša je pěknej cvalík, měří 64 cm a váží 7050g. Po očkování byl pěkně protivnej a dva dny měl teplotu. Už se těším na další dávku
Holky nejste některá na facebooku?
Milisek25 píše:
Tak když vidím že si bere moc tak mu to vezmu, protože by pak nechtěl mlíko. A co jinak holky, co nóvého? Máme za sebou 3 měsíce, Míša je pěknej cvalík, měří 64 cm a váží 7050g. Po očkování byl pěkně protivnej a dva dny měl teplotu. Už se těším na další dávkuHolky nejste některá na facebooku?
Ahoj malýmu jsou dneska přesně 3měsíce, bříško nás už skoro nebolí. Před týdnem se naučil pást. V deseti týdnech měl 5470g a 67cm.
Po očkování jsme měli taky teplotu, ale jenom jeden den a příští pátek jdeme znova na očkování. Já jsem na facebooku často.
![]()
Tak to fakt nezávidím. Hlavně ať jsi brzo v pořádku a aby to nechytili kluci.
Já mám zase manžela na týden pryč…
Tak u nás čaj není moc v oblibě, tedy ten samotný čaj jí docela jede, ale nesnáší dudlíky, savičky a podobně, tváří se jako bych jí dala do pusinky ropuchu
…takže vše jedině lžičkou
. Navíc se jí v poslední době znelíbil kočárek a nechce v něm jezdit, řve klidně celou cestu jako pavián. Takže už ji obvykle dávám rovnou do šátku a je klid, malá je naprosto spokojená a celou cestu chrní
.
Malá je tedy pořád drobek - má necelých 5 kilo, ale přibírá…sice na spodní hranici, ale přibírá stále, tak je to prý v pohodě.
U nás naštěstí očkování proběhlo v pohodě, žádná reakce…
Na facebooku jsem také.
To já když malýho dám do kočárku, tak prospí klidně celý odpoledne, vzbudí ho jenom hlad
A zaplať pánbůh začíná spát trochu dýl v noci, takže si ráno nepřipadám, jak kdyby mě někdo přejel náklaďákem
Doufám že co nevidět bude spinkat pěkně celou noc. Tak mi prozraďte jak vás tam najdu ať si můžu rozšířit repertoár přátel ![]()
Tak naše Adélka měla ve třech měsících 63cm a 7260 g, takže větší cvalíček než Milískův a to jen kojím:-) S kočárem to máme podobně jako Jazuna, nebaví ji to na zádech, ale v nosítku (koupila jsem nakonec tu Manducu) spí klidně i 4 hodiny a to chce běžně přes den pít zhruba co 2,5 hod. V noci je to prima, usne kolem 8, vzbudí se v 1, pak až třeba v 6 a v 8…dopoledne pak spí hoďku a odpolko 2,5 hoďky, začíná se ten režim hezky upravovat a zpravidelňovat:-)Po očkování taky neměla vůbec žádnou reakci…Kdy budete dávat náušničky???
Jo jo, taky už začínáme mít nějaký jakž takž režim
. Večerní usínání je teda stále boj, ale už se nám podařilo posunout večerku z půl 11 na 9, tak to už je celkem dobrý
. V noci se mi pak 1-2× budí na jídlo, ale to hned usne. Pak spí tak 2-3 hodiny dopoledne, odpoledne už nic, jedině v šátku. Ale teď už i v něm docela kouká
.
Jinak nejoblíbenější hračkou je u nás kolotoč, z toho je úplně unešená. A pak taky muchláček
, ten už dostává pěkně zabrat. Hlavně v kočárku…ale aspoň pak vztekle necupuje peřinku
.
Náušničky ještě nevím. Co jsem četla, tak by se měly dávat až po první hexavakcíně. Tak to už má. No příští týden jdeme do poradny a na očkování, tak se optám doktorky, jak by to viděla nejlépe…
No já se snažím s režimem trochu pohnout, večer jí naposledy většinou o půl desáté, ale někdy se nezadaří, zvláště když jdeme někam na výlet a prospí celý odpoledne v kočárku
Přez den toho moc nenaspí pokud jsme doma, takže blbneme na dece s hrazdičkou a tak. Já taky jenom kojím a to dítko my tak přibírá. No snad se trochu vytáhne a nebude to takový bumbrdlík ![]()