Poradna duly
Jana Čurdová
Janě držím palce na dnešní kontrolu, informuj nás.
Peťul jdu taky zítra v 8:50.
Na ultrazvuk jdu, tak bojím, bojím…
Pett
A kdyby to bylo na mě
. Tak asi mi ho udělá, má ho taky v ordinaci. A sestřička když mě objednávala, tak říkala no toho 20. aby tam šlo něco vidět. Takže asi jo.
J.
Ahojte, obcas emiminko procitam, ale prihlasila jsem se az dneska. Vypada to totiz, ze mimisek bude. S manzelem se snazime od konce lonskyho listopadu a vypada to, ze po predchozim mesici, kdy jsem si s jistou nadeji delala tt, kdyz se MS neukazala, nakonec nedopadlo a MS se 13.6. ukazala prave pri navsteve MUDr.
Mudr. mi dala Utrogestan a minuly tyden v PO se mela MS dostavit. Prvni tt jsem si delala uz minuly tyden ve stredu, ale byla tam jen slaboulinka carecka. Pri opakovani testu v patek opet stejny vysledek. Tak jsem si rikala, ze pockam, Vcera v rannim tt se zacala druha carka objevovat sice az po kontrolni, ale bylo to tesne po ni, ne az ve trech minutach, jak v testech predtim. A zustala pomerne vyrazna. Tak uvidim, v po asi zajdu za MUDr., zatim si uzivame mimo Brno na dovci. ![]()
Jinak vsem, ktere to maji „jiste“, preju krasne tehu ![]()
Sykorka
Tak to držím palce na ty ultrazvuky
Už se taky nemůžu dočkat, ale jdu až v pondělí…srdíčko už sice tlouklo,ale stejně bojím, že přestane, minule taky přestalo kolem 10tt..
SYKORKO, pokud tam čárka je, tak je to jasný, gratuluju ![]()
holky, byla jsem se natahnout a shlednout nejaky serial…
no, s jidlem mam trochu problem, spis se mi dela zle… ale uz jsem zase trochu pribrala tak to kilo, ktere jsem predtim zhodila…
bricho mam!!!! ale to mam i normalne! vsechny sve tuky mam totiz usazene na brichu, zadku a stehnach…
prukazku taky jeste nemam, ale mozna ji centrum nedava a da mi ji az gynekolozka… ja nevim…
a kamoska mi rikala ze kdyz byla tehotna tak se pry v aute nepripoutavavala (to je divne) - jaky mate na to nazor vy?
MISO, tak já se taky nepoutala, dokonce řidičák jsem si dělala, když jsem byla v 6.měsíci, a instruktor mi doporučil sám, nepásat se, tak nevím..ale asi by se mělo, nějak pod břicho a nad břicho, fakt nevím…
Trošku se vetřu - já jsem se v těhu pásala normálně a dobře tak, protože ve 12. tt nás napral zezadu Vietnamec tak, že jeho felicie byla na odpis, a kdybych nebyla připoutaná, tak jsem líbala čelíčkem přední sklo
mimimu se nestalo nic, v bazénku mu to asi dobře tlumilo ![]()
MISA2: tak já zase myslím, že se v těhu poutat má. Spodní pás pod břicho a ten šikmý mezi prsa. Moje ségra se vybourala nepřipoutaná a lítala po autě, že byla celá pomlácená. Já jsem se teda poutala.
Tak mi to ještě nedá. Našla jsem nějakou vychytávku na pás pro těhotné:
http://www.vitalshop.cz/…enu/d-67818/
Já ho teda pořizovat nehodlám, ale možná je to dobrá věc.
holky, diky za info…
ja se jdu zase natahnout… bude pohotovost… ![]()
Pořád musím přemýšlet o tom, jak Saraai psala o těch kočárech v Japonsku - vrtá mi to hlavou - že by Japonci nevěděli o tom, že má mímo ležet na rovným? Nebo to není tak škodlivý? Nebo mají všichni Japonci problémy se zády?
A ještě další dotaz - někde jsem četla, že se v těhu nemá pít zelený čaj. Pak jsem zase někde jinde četla, že zelený čaj drží při životě těhule v Japonsku - aby neusínaly. Neslyšely jste něco o tom?
Ještě jsem si vzpomněla, že se v těhu nemají požívat umělá sladidla - procházejí přes placentu a zatím nejsou výzkumy, zda to neškodí.
Pásání v autě - 100% - bez diskuse. Pak, až budeme mít břicha, tak pás má jít co nejníže pod břichem, aby při případném (tfuj, tfuj, ťuk, ťuk, ťuk) nárazu nepoškodil dítě.
Umělá sladila - nepoužívám ne, nejím ani ovocné jogurty typu Vitalinea, protože tam jsou um. sladidla, např. aspartam. Většinou stejně jím bílé a když ovocný, tak nejraději Activii.
Moje známá dáva light jogurty svýmu synovi, no tak to teda nepřekousnu. Zdá se mi to ještě horší, než jim cpát Lipánky a Pribiňáky.
Zelený čaj - myslím, že je to s ním úplně stejně jako s černým čajem a kafem. Hrnek denně neublíží, ale neměl by se pít pořád např. místo vody.
Jinak ještě k potravinám.
Sýry typu hermelín, niva miluju, ale celý minulý těhu jsem se jim vyhýbala.
Tuňák - taky jsem to slyšela, ale občas si ho dám.
Pett
Ahoj holky,
sice jsem psala příspěvek do deníčku Těhulky 2007, ale vypadá to, že se asi nechytne a náhodou jsem teď našla Březňátka 2007 v diskuzi. Můžeme se ještě přidat do klubu? Mám už doma jedno Květňátko 2005 a nějak se nám zadařilo dříve, než jsme plánovali, takže příští rok nám další svištík přibude, nejspíš tedy v březnu. První KO mám plánovanou na 15.8.
Terka
THERRKO, gratuluju
Jasně,že se můžeš přidat..Jen ještě napiš kolik ti je, z jakého kraje jsi a kdy máš termín, jo? (ale není to povinné) Doplním tě do seznámku, pak bych na to asi zapomněla, vaří se mi totiž v tomhle horku mozek ![]()