Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky tehulky ![]()
Petuldo , grauluju ke kontole, ze je vsechno v poradku, uklidnilo me, ze jsme na tom tak stejne. Ja mam TP pocitany podle dne poceti, ne od posledni MS. Tak ty jdes na kontrolu az za mesic? To si asi dr. je jisty, ze je vse v poradku. ![]()
Alia - tady se taky pouzivaji satky, je to fajn na kratkou dobu, ale ja si dost dobre nedokazu predstavit, ze jedu s ditetem nekam treba na vylet, a ono bude cely den skroucene v tom satku a potom v tech parakach, kdyz se clovek poti jak kun…nebo v tech nasich hroznych destich… To bych 99% casu nesmela s ditetem vychazet s bytu. U tech kocarku sice pisou, ze od 1 mesice a ze se da „uplne sklopit“ coz znamena 170 stupnu, no pro me uplne je 180. Ale zas, v tom mistnim pocasi si neumim predstavit, ze vozim malinke miminko ve sportaku pod tou neprodysnou plastenkou… plastenky na sportaky mi prijdou jak kdyz mas orchidej ve foliaku.
Doktrora mam hodinu cesty od domova a predpokladam, ze s mimcem budu chodit tam. Jinak s tou vahou - kdyz jsi otehotnela, tak ted vaha neni zadny problem, hlavne nedrz dietu. Mozna, ze po tehu z tebe bude zase stihla holka. Znam nejeden pripad, kdy se z baculek po porodu staly skoromodelky…mozna nebudes tolik pribirat, ale mozna jo…to se tezko predpovida, ale jak tu holky psaly, jedine, co hrozi je vysoky tlak…no vzdyt doktori ti reknou.
Holky vy jste vsechny pekne vychrtliny.
To ja se svoji postavou u horni hranice BMI
Ale co jsem tehu, uz jsem zhubla pul kila, a to mi neni zle, ale nejak nemam hlad…vcera jsem uplne zapomnela veceret, vzpomela jsem si az v pul jedenacte v noci. ![]()
Dendulko - to je fajn, ze nespinis ![]()
Nolly - zdravim na komplet druhou stranu sveta. Ty jsi o 9 hodin pozadu a ja ted v lete o 7 hodin dopredu, takze mezi sebou mame 16 hodin rozdil
Kdy jedes na navstevu do Cech? Mozna budes mit v Cechach kontrolu rychleji nez v USA. A neboj, anglicky se za chvilku naucis perfektne, ale pacha na indicky prizvuk
![]()
Tak uz jsem si objednala 2 knizky o tehu, takze az to dorazi, budu mit zas par dni co studovat. Aspon si oci odpocinou od pocitace. ![]()
Noly, byla jsem tam jako au-pair. Cítila jsem se tam skvěle, byl to nádherný rok.
Pett
Zdravím new mummy Noly! A vás všechny ostatní samozřejmě taky!!
Hmmm, dnes jsem se konečně dokopala k návštěvě dr.-ty nervy, co bude… Ovšem odcházela jsem mírně řečeno zklamaná. Prohlédl mě, i vnitřní UTZ byl a nic nešlo vidět
Takže další kontrola za 14 dní. A já už jsem „nafasovala“ od muže kytku…
a těšila se…
Veru
Vrony, nebud zklamaná, ještě je fakt brzy, uvidíš za 14 dní a to už bude vidět mimčo i se srdíčkem.
Nejhorší je ovšem to čekání…
Dendulko, já doufám, že tam to mrně nějaké je, ale člověk si zvykne na nějaký fakt(který mu navíc řádně zacloumá životem) a pak by najednou nemuselo být nic…
I když dr. mi nabízel nějaký totálně spolehlivý test(placený), ale já jsem občas masochista a s rozbalením dárků si dávám načas…
Veru
Tak to by mě zajímalo, jaký test ti to nabízel
Ale neboj mrně tam je, třeba jsi otěhotněla později než myslíš, stačí 2 dny a už je rozdíl, zítra nebo pozítří už by určitě dutinka byla vidět, jen jste se asi s dutinkou minuli ![]()
Tím se utěšuju- že těhotenství je ještě příliš krátké na to, aby bylo zaznamenatelné na UTZ.
Jaký typ testu mi nabízel nevím, jen cena byla 100(nebo200?)Kč-přesně si to nepamatuju, byla jsem nějak mimo.
Ale aspoň jedno pozitivum dnešní medicínské návštěvy - konečně jsem se v ordinaci zvážila(na váhu jsem nestoupla opravdu léta) a cifra mě příjemně překvapila, ovšem to je malá náplast.
Teď zkrátka budu v nevědomosti-hloupé je, že jak na potvoru je mi na návštěvách nabízen alkohol(to u nás nebývá zvykem), káva …
Veru
A krev ti nebrali?
S tou váhou, na kontrole na ní nelezu, jen nahlásím a musejí mi věřit
Náhodou ta jejich váha bude ukazovat víc a já se picnu.. ![]()
Alkohol se u nás taky nenabízí..S přítelem když si jdeme někam sednout, dám malé pivčo a pak matonky, samozřejmě to vypadá divně, hlavně pro známé, ale nechtějí se ted ptát, protože to minulé těhu nedopadlo…aspon mám klid ![]()
Těch 14 dní ti uteče jako voda a pak uvidíš centimetr mimča ![]()
Vrony - jestli jsi pocitala tehu podle posledni MS tak je treba fakt jeste brzy, buh vi, kdy byla ovu, presne jak rika Dendulka. A proc ti nenabrali krev na hCG. A nerikal nic na prokrveni delohy a pozici cipku? No, ja zadnou kytku nevyfasovala
Uvidis, ze tam za 2 tydny budes mit srdicko. ![]()
Jasně Vrony, je to přesně jak píšou holky. Já tam sice něco včera viděla, ale srdíčko ještě nebylo a na to budu muset čekat až do 21. srpna. Takže ty ho nakonec uvidíš dřív než já
.
Holky, pokud někoho z vás trochu zajímá astrologie, tady je charakteristika „rybích“ miminek. Doufám, že bude platit přinejmenším to klidné a harmonické těhotenství a bezproblémový porod. ![]()
Holky s termínem po 20.3 mi prominou, ale člověk nikdy neví, já jsem rodila o více než 2 týdny dříve.
Pett
RYBY (20.2. - 20.3.)
Nastávající maminky očekávající rybího potomka prožijí většinou klidné a harmonické těhotenství, neboť malé Ryby se v mateřském lůně cítí skutečně jako ryba ve vodě. Také porod, který přichází často až po plánovaném termínu, probíhá většinou bezproblémově.
O to déle však trvá rybím miminkům poporodní aklimatizace. Držte je proto v teplém domácím prostředí s dostatečnou vlhkostí vzduchu, často je koupejte ve vodě teploty těla a rozmazlujte je v měkké a citlivé rodičovské náruči.
Dobře se budou cítit malé Ryby i v místnosti provoněné eukalyptem. Z miminek narozených v tomto předjarním znamení postupem času vyrůstají milí, citliví, inspirující, ochotní a obětaví lidé s velkou fantazií a mnohdy i uměleckým nadáním. Jejich cesta k vlastním zkušenostem vede přes zkušenosti druhých, na kterých se podílejí svojí pomocí a obětavostí.
Ryby instinktivně vycítí skryté pocity a motivy druhých lidí, proto rodiče před těmito dětmi své pocity či emoce příliš dlouho neutají. Později, v průběhu zrání vašeho potomka, se budete pravděpodobně potýkat s výchovným úkolem, jak pomoci vašemu snílkovi rozpoznat a akceptovat dané společenské hranice a vymezit je svému okolí. Naučte jej také postavit se konfliktům čelem, neutíkat před nimi fakticky ani prostřednictvím snů či manipulace. Na pocit křivdy či nedostatečné pozornosti a lásky reagují zrozenci tohoto znamení často lehčím či těžším onemocněním. Kromě pravidelné porce lásky, respektu a náklonnosti zvyšujte průběžně i jeho imunitu, ať už mírným otužováním či bylinkami a vitamíny.
Rybí žaludek bývá mnohdy citlivý na některá jídla, vyhněte se raději většímu množství masa a sladkostí a nahraďte ho čerstvým ovocem a zeleninou. Nemocné Ryby také velmi dobře zdravotně reagují na všemožné léčitelské praktiky léčitelů, terapeutů a homeopatů, účinná je pro ně i reflexní masáž chodidel a terapie pomocí klidné hudby a vůní.
Wrony nic si z toho nedelej, ze doktor nemohl nic najit. Ja mam skoro stejny TP a u doktora jsem byla v pondeli. Kdyz jsem mu rekla datum posledni MS, tak pry, ze tam jeste nic neuvidime. Nakonec po desetiminutovem hledani a promackavani bricha tu dutinku nasel. ![]()
Uvidis to prekvapko na pristi kontrole
![]()
Dendulko to je super, ze uz nespinis, mamino.
Holciny, ja na te nemocenske asi zblbnu!!!! Strasne se nudim!! Ten prvni den byl fajn, ale ted uz fakt nevim co bych. Bricho jeste furt boli, nekdy i tri hodiny v kuse takove krece, ze se kroutim jak zizala a to me jen tak neco neboli. Kamosky z prace mi furt radi at neblbnu a zustanu doma cely mesic, jak to chtel doktor, no ale to ja asi nevydrzim. Taky bychom to asi nezvladli financne, protoze jsme meli celkem velke vydaje nedavno, a usetreno nemame skoro nic.
Jo jeste perlicka, uz druhy den nemocenske na me poslali z prace kontrolu.
![]()
Drzte se tehulky
Pett - pevne doufam v to klidne a harmonicke tehotenstvi a ze se miminko u nas v brisku bude citit jako ryba ve vode.
Jestli se vsak bude chtit narodit o par dni pozdeji, uz to v mem pripade nebude rybka.
Ma mekka materska naruc je pripravena ![]()
Alia ja bych na tvem miste radsi zustala doma, kdyz to dr. doporucuje. Zvlast kdyz te tak hodne boli bricho. Jen odpocivej dokud muzes. Pak bysis treba vycitala, kdybys mela nejake problemy.
Coz jiste mit nebudes…ale aspon naspi to, co ti bude pak v pozdeji v tehotenstvi a po porodu chybet. ![]()
Sarai nad tou nemocenskou popremyslim, ale kdyz me vazne jinak nic neni, akorat to bricho, ale to prece muzou byt i streva nebo co, tak se tim tak trochu utesuju. Co se tyka spanku, tak to si fakt uzivam, 14 hodin denne!
![]()
Ja netusila, ze tam u vas tak hodne prsi na jare. No to by ten satek byl asi na prd. A kocarek z CR by objednat nesel? I kdyz tam by asi byly hodne vysoke ty prepravni naklady. No asi neporadim.
Noly ja jsem puvodne taky od Ostravy! ![]()
Mam jeste jednu otazecku, jak jste na tom holky s kafem? Ja pred tehu pila minimalne 5 kav denne, ted piju jedno kafe rano a nekdy pak v praci jedno bezkafeinove. Vadi to? ![]()
Alio - všude píšou, že 1-2 šálky kafe denně v těhu neškodí. Prostě je to jako se vším - všeho s mírou. Já teď piju tak průměrně jedno, před těhu jsem pila asi tak 4
. Stejně jsem to dělala i minule.