Poradna duly
Jana Čurdová
Já nepiju žádný, před těhu cca 2. Důvod, proč teď nepiju jsou těhotenský chutě. Mám k němu odpor, stejně jako k alkoholu, ale bohužel třeba i k zeleninovému salátu.
Všude píší, že 1-2 šálky ničemu nevadí.
Pett
Tak já piju 2 denně, ale jsou to vyloženě „špíny“, dohromady jedno,jaké jsem pila před těhu ![]()
hehe Pett, to já měla přesně minule, ale od 2. trimestru už to bylo zase v normě ![]()
Holky, diky za radu. Ja ted v podstate zadny tehotensky chute ani nechute nemam, jenom me trochu natahuje ze sladkyho. Uz i to kafe musim pit horky(r s hackem), pritom normalne sladim dve kostky. Teda ja na sladky nikdy nic moc extra nebyla, az na melouny, ale ty mi ted taky nejedou.
Byva vam spatne? Me bylo asi jenom dva dny a to uz je tyden, byla bych radsi kdyby mi spatne bylo, ale nic. Ja se ted po tech dvou potratech strasne sleduju ![]()
Alio mě není vůbec nic, ani žádný chutě nemám, jenom mě dneska začala trochu pátil žáha. U prvního mě taky nějak extra špatně nebylo, ale touhle dobou už jsem měla žaludek celkem na vodě. Hlavně žádnej stres, každý těhu může být úplně jiný.
Ahoj holky,
nešel nám net a teď nestíhám číst.
Gratuluji dalším těhulkám ke //.
Sarai- co u doktora?
Jdu si vás dočíst.
Jana
ahoj holky, omlouvam se ze pisu az ted, a taky mam hrozny zmatek, chodim jeste do druhe diskuze a uz se mi to plete!
takze jsou tam „bohuzel“ tri, pan doktor rikal ze to je moc a ze se uvidi jeste 1.8., to jdu i na krev, a domluvime se na redukci… pry je to mensi riziko, nez nosit trojcata… a uz tam byla srdicka… a fotku nemam, protoze jsem si zapomela rict a on to vytiskl jen jednou…
MÍŠO, téda tak tři
A kdy se ta redukce provádí? Nějak kolem 10tt že?
No je fakt, že pak se riziko sníží…Takže jsi viděla srdíčka hned tři? To si neumím představit a změřil je doktor?
Miso chtela jsem Ti jen napsat, ze stejnou vec zazila moje dobra kamaradka. Na redukci byla v Brne, pry jsou tam na to specializovani, nebo mozna ze to bylo bliz (ona je z Prerova). Ted maji krasna zdrava dvojcatka, kluka a holcicku k zulibani. Drzim palce ![]()
Děkuju moc všem za podporu-už to nějak vstřebávám- prostě jsem to potřebovala napsat.
Dendulko, váha u dr. váží asi míň než vypadám doma v zrcadle, takže to je příjemné ![]()
Miso, u nás ve městě má jedna paní trojčata holčičky(moc šikovné), ale dr. to musí vědět líp… Držím palce!
Tak mě napadlo… co si takhle napsat, čemu by se těhule měly vyhýbat v jídle? Vzpomínám si na plísňové sýry a samozřejmě fastfoodové věci. Přidáte něco?
Veru
Míšo - dej vědět, jak to dopadlo. Držíme palce.
Jinak k tomu jídlu - ještě jsem někde četla, že by se neměl tuňák (a některé další mořské ryby), protože obsahuje moc těžkých kovů. Pak jsou tam ještě nějaké bylinky, ale ty si z hlavy nepamatuju. Až budu mít chvíli, tak projdu starší deníčky červenčátek, určitě jsme tam deníček o jídle v těhu měli.
Ahojky holky,
Saraai - to je teda casovy posun jak blazen, kdybych te jela navstivit, tak bych si musela naspat dopredu 2 dny
Jinak do cech jedu za 2 tydny, taky me napadlo zajit ke sve dr. Tak jsem ji volala, ale zrovna cely termin, kdy budu v CR bude mit dovcu, takze nic. Myslela jsem, ze bych zasla i na Kozi na ultrazvuk(ted Veveri), ale tam je maji az vecer a to uz budeme zase v Ovy. No a i tak moje dr. vypadala dost presle, jako ze se ji jen ukazu a pak nic. Nechapu, jestli jsou za tehule premie nebo co a ona je ted nedostane? Pry me stejne nikdo jiny neprijme, tak at si pockam. Tehotenstvi neni nic akutniho. ![]()
Pett - to verim, mozna kdyz se seznamim s vice lidma, bude se mi tu daleko vic libit. Ale i tak jsem zatim z toho tady jeste trochu vydesena.
Jinak me 24cervence cekaji jizdy na ridicak, pry 91% lidi to nedaji napoprve (vyjimka je muj manza, dostal dobrou zkousejici).
Ta astrologicka charakteristika se skoro hodi na mou holcicku, ikdyz se narodila ve znameni raka. Ale jestli takove bude i druhe dite, tak se mame vsechny na co tesit. ![]()
vrony - s tim zklamanim te chapu..taky jsem napnuta jako spagatek. Ale uvidis, jak ti bude krasne u srdicka az uvidis i uslysis ten malinky fazolek, co se ti v brisku tuli.
S vahou u dr. jsem mela dobry vstah, vzdycky ukazovala mene nez jsem mela a me to potesilo ![]()
Alia - urcite zustan doma, ono je lepsi se kroutit v postylce nez na zidlicce v praci. Dulezitejsi je tve a mimincino zdravi a hlavne pohoda. A k te Ostrave, uz jsi na dobro odesla, nebo mate v planu se tam v budoucnu vratit. My prave zvazujeme co za ty dva roky, jestli Brno nebo Ova. V Brne je praca, ale v Ovy zase rodina… kdo vi, jak to nakonec dopadne.
Co se kavy tyce, radeji jsem ji prastala pit uplne co jsem zjistila, ze jsem poprve tehu. Vsichni me doma strasili, ze mimi nebude spat atd. Jenze mala opravdu spatne spala, ani v tehu jsem kavy nepila. Ale na co mi prisla chut byla melta. Je to neco podobneho a navic mi to hrozne pripominalo doby, kdyz jsem byla mala holcicka a skemrala jsem, at mi ji mamca udela. Mnaam ![]()
Miso - tak tri, teeeda. Drzim palecky at to dobre dopadne. Hlavne at jste vsichni zdravi.
Vcera me prepadla nejaka zbloudila ryma, bohuzel nejen me, ale i malou a manzela. Tak je to u nas jak mysi dire, kazdy prska a kasle.. Doufam, ze to brzo prejde.
Prijemny vecer „dvoucarecky“ ![]()
Čau holky,
nějak jsem dnes z této diskuse vypadla. Musím říct, že jsem poprvé vůbec neřešila těhu. Ráno přišel náš zedník, udělal mi kázání, tak jsme se trochu kousli a on odjel. Měla jsem zkaženýho půl dne. Pak jsme jeli na očkování s naším psem, tak jsem začala myslet na něco jinýho, ale stejně pořád cítím pachuť po tom výstupu. Zítra a pozítří má u nás strávit celý dny. To bude o nervy. Sorry, že to tady rozmazávám, ale manžel je na služebce, tak to nemám s kým probrat…
Jinak dnes mě ani nebolelo břicho ani jsem nebyla unavená, tak ve mě hlodá červíček, jestli je všechno v pořádku.
Já Vám tak závidím, že už máte za sebou UTZ.
Lasička
Ahoj holky
par hodin jsem sem nenakoukla a ted malem nestiham cist. ![]()
Noly tak ty se chystas domu do Ceska? Zavidim
, ja to stiham tak jednou za rok. Letos bych mohla mozna na dyl, chystam se koncem zari, tak uvidime.
Ta Tvoje doktorka tam nema nikoho na zastup? Ja si myslim, ze doktori v Cesku jsou zlati, aspon teda muj doktor jo. Protoze ja furt nemohla zapadnout, tady mi predepisovali ruzne prasky a nic a ted jsem brala prvni mesic prasky co mi predepsal muj cesky doktor a JSEM V TOM. ( teda aspon prozatim
)
My se s manzou do Ceska chystame na duchod
, protoze on by tam praci asi nesehnal.
Jee, dorazil manza, jdu si ho uzit, protoze on vecne neni doma kvuli praci.
Dobrou holky
Dobre rano tehulky!
Hlasim se s kanclu, desne me to tu nebavi.
Miso - trojcatka
, to jsou veci, jak jsi to dokazala? Jsou trojvajecna nebo jednovajecna nebo jak to mas? Teda ja bych se teda horko tezko rozhodovala, asi by za me musel rozhodnout doktor a manzel. Moc drzim pesticky at to s tvoji velkou rodinkou dobre dopadne. ![]()
Jani u dr. jsem se nic nedozvedela, byl videt jen gestacni vacek 8.5mm
Noly z Ameriky, zvlast z Kalifornie se sem lita dobre, lip nez z Evropy.
Nejakyho doktora, co by te vzal bys urcite nasla. ![]()
Lasicko klid, me taky vubec nic neni.
Jeste to vsechno prijde, neboj.
Alia copak dela tvuj manzel, jestli to neni tajemstvi. On je Cech nebo mistni? Jak jste se tam vubec dostali? Vydrzis to tam „do duchodu“. Me by s takovou vyhlidkou v Japonsku asi kleplo.
![]()
Jidlo - nesmi se syrove maso ani ryby, nektere syry (plesnive a tepelne neupravene) nepasterizovane mleko, nektere bylinky a koreni (na www.pregnancy.org najdete clanek o bylinkach a jidlu v tehu), morske ryby se doporucuji maximalne 2×tydne, nedovarena vajicka, zmrzlina (rikaji, ze nanuky se muzou, ale tocena zmrzka ne) atd.
jdu zase trochu popracovat. Koukam, ze vy mate nadherne pocasi a horko. Tady uz nekolik dni leje a leje a dnes je jen 22 stupnu.