Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
244
21.7.06 21:51

Tak jsem si taky radši změnila metřík na něco neutrálního, abych snad něco nezakřikla…
Všem, co mají srdíčka gratuluju a těm, co nemají - nebojte, budou - určitě!!
A vítám nové těhulky - gratuluju.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
21.7.06 23:35

Holky, cely vecer me poboliva v podbrisku. Jako kdyby mela MS kazdym dnem prijit. Je ta bolest normalni??? Zas na druhou stranu mi MUDr. rikala ze pokud to nedostanu do tri dnu po vysazeni UTROGESTANU (coz bylo 25. den cyklu - 7.7.), tak je moc velka pravdepodobnost, ze mimisek se usidlil. Plasim, plasim, ale to je cele tim, ze vlastne poradne jeste nic nevim. Ja se snad toho pristiho tydne a navstevy u MUDr. nedockam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.7.06 23:38

Prijemny patecni vecer,
teda teda, tady to frci.. :lol: Mam jednu malou novinku. Tak jsem se nastvala, ze nemuzu k dr. driv, ze jsem cely vecer vcera hledala veskere gynekology v Brne, kteri maji mail, abych jim vysvetlila situaci a abych neprovolala majlant. Sice, polovina z nich byla nedostupna, dalsi cast neodpovedela. Ale vyhra je, ze dva gyndaci odpovedeli, ze me mohou v pondeli 31 prijmout!! Huraaa. Alespon neco. Jeste jim musim zavolat, bohuzel az v pondeli rano (u nas v nedeli vecer), doufam, ze si to nerozmysli a nakonec nekam na kontrolu pujdu. :wink: Moc se tesim, az uvidim sve miminko v brisku.

Dendulko - Ja zatim nebyla nikde u dr. co jsem zjistila, ze jsem ted tehu, ale snad se to v to pondeli konecne zmeni. Dnes mame mit 41st, vubec si to nedokazu predstavit.

saraai - kdyz jsem cekala prvniho drobecka, zadny nevolnosti ani obcasne pobolivani jsem nemela. Na druhou stranu to bylo skvely v tom, ze jsem mohla delat cokoli a jist kdekoli cokoli. Tak jsem ted z toho takova trosku vyjukana. Nu co, tehu jsem, to je jasny :)

dasulika - Krasny, moc ti fandim. Urcite to zvladnes. Ze zacatku jsem si taky rikala, ze zacneme co nejdriv, at mame deti co nejvic u sebe. Vy jste to vzali doslova. Drzim palecky :wink:

Petul - Z kontoly si nic nedelej, hlavne, ze je vse v poradku. 2.8. je zachvilku a alespon ti napsala ty cipky, coz ti pomuze a bude dobre.Ma minula dr. mi taky v tomto tydnu nedelala utz.

Sykorko - Jen k tomu pocitu, ze cekas mimi nyni. Ja jsem uplne vyjimka. Dnes uz je ta hranice „budeme mit miminko“ daleko vic posunuta.

V podstate ja se rozhodla pro detatko tak brzo nejen proto, ze jsem citila pravou chvili, ale take proto, ze muj muz je o 8let starsi(ikdyz vypada mladsi - moje babicka se ho ptala, kdyz jsem oznamovali zasnuby, zda ma dodelanou vubec skolu :lol: ), nez by na me pockal, tak by sel do duchodu a vse co jsme potrebovali jsem meli. Takze jsme se rozhodli ted a potom budu mit zase volnou ruku v kariere :D

Zdravim opet nove tehulky :) To bude miminek breznatek. At jsou zdravoucke a hodnoucek.

Petulda - Bohuzel s tim ridicakem je to tu fakt drsny.. no uvidime jak mi bude a jak to dopadne. A myslela jsem prave Michala, mala se taky narodila 27.6.05 J
A pod jinym nickem jsem, nechci riskovat, ze by tu smejdila nejaka pribuzna a hledala to podle nicku. Zmenim si ho, az priletime do ceska a povime o tehu vsem.

Pett - gratuluji ke kontrole, na brisku jsem taky lezela..ted nevim. Ale ono se to urcite spravi. Pokud nemas tuto polohu rada staci když si lehnes do predkloneneho jakoby lehu na bricho a jednu nohu pokrcis, je to pohodlnejsi a splnuje to ucinek - gravitaci..no doufam :lol: , ze to jde snad pochopit.

Letim, mala tu radi jak dablik. Papa a krasne rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.7.06 23:41

Sykorkaa - zalezi jak moc velka je ta bolest. Pokud by se to nedalo vydrzet a jeste neco by se k tomu objevilo, volej dr. Taky me ted obcas poboliva v brisku, jakoby MS, ale da se to. Nekdy to prejde a nekdy si musim lehnout na bok. Zatim to urcite sleduj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
22.7.06 03:36

Dobre rano tehulinky, vy jste teda spisovatelky. Kdyz tu jsem, nikdo tu neni, kdyz tu nejsem, pisete a pisete…
Pett - gratuluju ke kontrole, 85% je velika pravdepodobnost, takze srdicko tam bylo. A prukazky se dockas, neboj.
Jani - predpokladam, ze mas TP podle posledni MS, tak to jsi mohla klidne otehotnet pozdeji v cyklu a srdicko se jeste objevi. Jak velky byl gestacni vacek? Podle toho se da posoudit stari tehu. A kdyby se dr. neco nezdalo, pozval by te na Ko driv.
Alia zalezi na tom, jak moc te to brisko boli a jak moc spinis. Zajit k dr. nikdy neni na skodu. Aspon budes vedet, jestli je vse v poradku a hlavne, jestli mas jit zitra do prace a rikas, ze tam stojis, tak to neni na spineni zrovna to pravy orechovy.
TPP zamena tehotenstvi po potratu je to domovska diskuse moje a Dendulky.
Holky, mam ve vas chaos, tolik spolutehulek si snad nikdy nezapamatuju 8O Jeste ze Dendulka dela pekne seznamek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
22.7.06 07:46

Dendulko TP ale fakt jen předběžný mám 31.3., k dr. půjdu až příští týden, tak upřesním, ale pokud všechno klapne, tak myslím, že i ten termín bude odpovídat, protože tohle je dost plánované, mám pocit, že vím i den, kdy jsem otěhotněla :lol:
Musím říct, že když jsem byla těhotná poprvé, byl to naprostý šok, byli jsme oba ve čtvrťáku na výšce a dítě si neplánovali, ale poté co jsem dostala průkazku, jsem na těhotenství skoro zapomněla a chodila normálně do školy, rekonstruovali jsme bydlení a den před porodem jsem ještě byla na přednášce ze světové literatury.
Teď jsme si mimi naplánovali, vyšlo to tak rychle, že jsem těm // skoro taky nevěřila, ale už si začínám zvykat :wink: Taky mám pocit, že všechno daleko víc řeším, než s prvním. Že by ty roky? :-)
Myslím, že s tím špiněním psala sýkorka - já při prvním těhotenství taky špinila, ale jen lehce a přešlo to do tří -čtyř dnů. Bolesti jsem neměla, ale jak už někdo psal, lepší je konzultace s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
22.7.06 08:14

Dobre ranko Wonco , gratulace k // :D No nevim, jestli to bude tim vekem, taky to ma asi vliv. Ja resim desne, ale ja presne vim, cim to je. :? Ted se snazim vypatrat, ktere latky obsazene v kosmetice jsou skodlive. :wink:
Holky - pouzivate v tehu nejakou zvlastni kosmetiku? Jako aby byla prirodni a neobsahovala nic, co by mohlo byt zle pro mimco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
22.7.06 11:17

SEZNÁMEK

NOLY --- 22 let — USA — KO 17.8. — druhé mimi — TP 2.3.

DENDULKA --- 28 let — sev. Čechy — KO 24.7. — třetí mimi — TP 3.3.

LAU --- 28 let — Středočeský kraj — KO 10.8. — první mimi — TP 4.3.

MÍŠA --- 31 let — Zlín ---KO 1.8. — první mimi — TP 6.3.

PETT --- 29 let — Středočeský kraj — KO 28.8. — druhé mimi ---TP 7.3.

JANA --- 28 let — Karlovarský kraj — KO 7.8. — druhé mimi — TP 8.3.

EVULA --- 36 let — Prostějov — KO ? ---čtvrté mimi — TP 9.3.

BETULI --- 31 let — Uherské Hradiště — KO 26.7. — druhé mimi — TP 10.3.

VALLI --- 24 let — Vysočina — KO 14.8. — druhé mimi — TP 11.3.

TERKA --- 29 let ---Praha — KO 15.8. — druhé mimi — TP 11.3.

PETUL --- 25 let — Středočeský kraj — KO 2.8. — první mimi — TP 15.3.

JOSEFINA --- 30 let — Praha — KO ? — první mimi — TP 15.3.

SARAAI --- 29 let — Japonsko — KO 1.8. — první mimi — TP 19.3.

PETULDA — 28 let — sev. Čechy — KO 21.8. — druhé mimi — TP 19.3.

ALIA --- 36 let — MA — KO 31.7. — první mimi — TP 19.3.

SÝKORKA --- 29 let — Brno — KO 24.7. — první mimi ---TP 20.3.

VRONY --- 30 let — Zlínský kraj — KO 2.8. — druhé mimi — TP 21.3.

KOLBA --- 26 let — Jihomoravský kraj — KO ? — první mimi — TP 22.3.

LASIČKA --- 30 let — Kralupy nad Vltavou — KO 7.8. — druhé mimi — TP 25.3.

DASULIKA --- 26 let — Praha — KO ? ---druhé mimi — TP 28.3.

WONCA --- 27 let ---Havířov — KO ? — druhé mimi — TP 31.3.

KACENA --- 28 let — Plzeň — 7tt — první mimi

PRVOSENKA --- 31 let — vých. Čechy — KO 26.7 .--- první mimi

LALIA --- 36 let — Slovensko — páté mimi

[/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444][/barva][barva=#444444]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.7.06 14:18

Jejda holky
nas ale je!!! :lol: :lol:
Cerven je asi fakt dobry mesic. Jinak, u nas v pohode, do prace jdu zitra, tak pak uvidim. Pokud to nepujde, tak v pondeli naklusu k doktorovi a prodlouzim nemocenskou.
Mejte se krasne :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
22.7.06 16:43

Bohužel se musím přidat taky k těm, které „špiní“- ve středu jsem byla u dr., dělal mi i odběr z čípku kvůli prevenci. Sice mě upozorňoval, že bdu asi špinit, ale to během dne přešlo. A dnes, po třech dnech, se objevilo zas. Myslíte, že to ještě pořád může být kvůli odběru? Člověk je v některých věcech tak nejistý… Ach jo…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
22.7.06 17:20

VRONY, já myslím že jo, mě dělal stěry v pondělí, to jsem špinila, druhý den to sláblo, ve středu jsem šla na vaginální sono a ve čtvrtek to bylo daleko horší a přestalo to až ve středu, takže špinění přes týden a brala jsem Ascorutin, to nic nebude… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.7.06 17:22

Wrony, Dendulko muzu se zeptat proc vam delali ty stery? Me nic takoveho doktor nedelal. To se v tehu musi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
22.7.06 17:32

Obvykle to doktoři na začátku těhu dělají, ale jistá si nejsem, mě je dělají každé tři měsíce, mám totiž špatné výsledky a ted jsem měla jít na druhou konizaci, ale otěhotněla jsem, tak se to bude řešit až po porodu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
22.7.06 19:52

Ahojky,
tak jsem zase uvařená, ble :roll: . Odpoledne jsme byli u našich na zahradě a válela jsem se ve stínu pod stromem, ale stejně, fuj. Mišák se teda celý odpoledně rochnil v bazénku, to se mu líbí, takže byl spokojenej. Teď už je tuhej :D .

Pett - užij si dovču a zbytečně nenervuj, srdíčko tam určitě bylo :D .

Jani - srdíčko bude příště, bylo asi fakt ještě brzo.

Dendulko - jak to zvládáš, šmírovat všude. Jsi fakt dobrej detektiv :wink: .

Noly - to je dobrý, že ti to vyšlo s tou kontrolou v ČR.
No vídíš, tak máme stejně stará dítka :D . Jsem zvědavá na tvůj pravý nick 8) .

Saraai - já teda používám kosmetiku furt stejnou, tohle jsem nějak neřešila ani minule.

Alio - stěry se dělaj v těhu 2× nebo 3×, určitě mi je dělali na začátku a pak na konci a nejsem si jistá, jestli i nějak uprostřed. Jsou to klasický stěry, který se dělaj na tý preventivní prohlídce 1× ročně. Ty před porodem se taky dělaj myslím proto, aby se zjistilo, jestli tam nemáš nějaký bakterie, museli by ti při porodu dát kapačku s ATB, aby to mimčo nechytlo. Takhle je to teda aspoň v ČR.

Tak, jdu se ospršit a pak padnout k TV, i když zatím vůbec netuším, co dávaj 8O .
Pa
Peťulda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.7.06 01:43

Ahojte tehulky
holky, co uz jste maminky :) nechtely by jste nektera sepsat takovy zakladni seznamek vysetreni, ktere doktori behem tehu delaji?
Jelikoz jsem tehu poprve, tak fakt nevim na co se doktora ptat a co cekat. Krom toho je zdravotni pece trochu jina u nas v Cesku a tady v Maroku, tak abych se kdyz tak mohla doktorovi upomenout. Myslim, ze i ostatni maminy by to moc uvitaly.
Prosim prosim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital