Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak jsem vcera skoukli Piraty z Karibiku. Zrovna vcera na me prislo to caste moceni
, ale nastesti, jsem cely skoro 3 hodinovy film vydrzela bez uhony. ![]()
Me zatim stery taky nedelali, asi az uvidi srdicko. Posledne mi je ale delali hned.
Alio-k myslim, ze o tech vysetrenich najdes info i tady http://porodnice.cz/…_4_12_13.htm
Je to cela kniha o tehu a porodu, takze tam urcite budou i vysetreni, jeste jsem to moc neprohlizela, ale takova kapitola je snad v kazde tehu knize.
Ahoj všichni!
Tak jsem po dlouhé době zpátky.
Před svatbou jsem měla hrozný strach, protože mi začaly den před svatbou nevolnosti a ještě ráno v den svatby mi bylo hrozně.
Naštěstí pak začalo pršet a trochu se ochladilo a mně rázem bylo dobře.
Svatba byla nádherná a skoro tomu nemůžu věřit, že všechno vyšlo tak báječně!
Ale den potom mi bylo zle a ty další dny taky. Blbý je, že ten můj neví, co dělat, když se mi udělalo špatně v restauraci - venku na zahrádce. Říkala jsem mu, že s tím nemůžu nic dělat a že by třeba nikdo nic ani nepoznal - když se skloní hlava pod stůl. Jak to řešíte vy?
Pak jsme jeli na mini sv. cestu na 2 dny, všude s sebou pytlík.
Ale zatím to dopadlo dobře.
Ale jak jsme přijeli domů, tak zas hrozný křeče v břichu. Taky máte problémy s křečema ?
Budu se vás snažit dočíst,
moc vám všechny zdravím a přeji zdravá miminka.
Prvosenka
Ahoj,
vidím, že březnových miminek se chystá spousta, připojuji další. V pátek jsem si dělala testík a hned po několika vteřinách byl výsledek jasný. K doktorovi půjdu až za týden (jestli nebude mít moc velký frmol), takže zatím je to neoficiální. Budu ráda, když si s vámi budu moct pokecat a podělit se o radosti a strasti těhulkovství, i když je to už mé druhé. Strašně moc se těším, je to plánované a mooooc chtěné.
Nemůžu se domluvit s metříkem, aby mi dával automaticky oba pod sebe. Poradíte, jak to děláte?
Jitka
Ahoj JITI ![]()
Gratuluji ke // ![]()
S metříkem ti bohužel neporadím, chtěla jsem tam mít původně tři a vztekala jsem se u toho a nechala jen jeden ![]()
Ale ty tym máš 2 stejné, jeden umaž, ale vždyt je máš pod sebou ![]()
Prosila bych od tebe nějaké info do seznámku…
PRVOSENKO, tak hlavně že se svatba povedla
Co se týká těch křečí, myslím, že by být neměly, nechci tě strašit, to opravdu né, bolesti břicha jsou sice normální, ale křeče nevim nevim, no ale pokud nekrvácíš nebo nešpiníš…
Ahojte holky,
je spica, zese da takhle pokecat
.
Prvosenko, gratuluju k svatbe. Je fajn, ze to nakonec dopadlo dobre. Ukazes nam nekdy nejakou fotku? Saty, kytka a tak… ![]()
Ahoj Jiti, vitam Brnacku!!! Je bezva, kdyz je tu nekdo z blizka:D
Jinak k tem bolestem, jak jsem tu predevcirem rozebirala - nespinim, pouze me boli, picha nebo tak neco v podbrisku. Nekdy na obou stranach, nekdy jen na jedne strane. Zacinam plasit se slepakem, nebo mimodeloznim tehu nebo nejakym zanetem. Klidna budu az po kontrole u MUDr. a dojte mi, ze fajt mam v brisku maleho nebo malou Smudlinku. Je mi chvilemi i hodne soufl, ale ze bych ze sebe neco dostala, to nastesti ne. Spis me otravuje ta neprijemna bolest a takovy divny pocit, kdyz je colveku zle od zaludku. Taky me trapi suchej kasel a trosku zvysena teplota. Nekde jsem cetla, ze se ze zacatku tehu objevuje cosi podobneho a pry se to nazyva tehotenska chripka. ![]()
Jak jste na tom vy? Piste, piste, at se trosku uklidnim, nebo z tech veder zacnu blbnout ![]()
Ahoj,
Saraai - ten odkaz je fakt dobrý, i já se dovím něco nového
.
Prvosenko - gratuluju k svatbě, super, že všechno proběhlo vpohodě. Neboj, nevolnosti za pár týdnů přejdou. Ty křeče - jestli jsou fakt velký a bolestivý, tak bych asi radši šla k Dr.
Jiti - vítej. A co ti nejde s metříkem? Vždyť ho tam máš, dokonce dvakrát
.
Sykorko - v podbřišku mě píchá občas taky, i když tentokrát ne nějak moc. Ale minule si pamatuju, že to bylo docela hodně, že jsem se někdy třeba musela úplně zastavit. Je to prý tím, jak se nejdřív uhnizďuje vajíčko a později, jak se roztahuje děloha. Ale pokud se nějak svíjíš v křečích nebo si nejsi jistá, tak je možná lepší zajít k Dr.
Tak dneska je tu pod mrakem, ráno dokonce sprchlo, tak až se Mišák vyspí, vyrazíme asi na chvíli na prochajdu. Dneska se snad neuvaříme.
Zatím pa
P
Ahoj Jiti , gratuluji ke //
Kdypak ti vychazi TP? Neoficialni? Potvrzeni od dr. nepotrebujeme, hlavne, ze jsou //
![]()
Prvosenko - mlada pani, hlavne, ze jsi svatbu prezila a uzila.
Ja krece nemam, jen me tu a tam pidne nebo zaboli a kdy jsem unavena, boli brisko vic.
Sykorko jak zvysenou teplotu. Kolem 37 je pro tehulku normalni stav. O tehotenske chripce slysim poprve
Pichani v podrbrisku na jedne ci druhe strane je normalni, pokud se nesvijis v bolestech, to se roztahuje deloha a nevolnosti prece k tehu taky patri. Ja teda zadny nemam, takze nemam co mluvit.
Ahojky holky,
tak se s dovolenim prihlasim k vam do klubu. Souhlasim, ze cerven byl plodny mesic
, pac se nam zcela neplanovane zadarilo druhe ditko, doma uz mame jednoho 10-ti mesicniho klucinu, ktery mel byt jedinackem aspon do 3. let
, lec dopadlo to jinak a cekame sourozenecka. Napred jsem z toho mela tezkou hlavu, ale kdyz vidim, kolik maminek si podobny vekovy odstup zamerne naplanuje, tak si rikam, ze se to snad bude dat zvladnout.
Jinak jsem z Brna a za par tydnu mi bude 30 (to, ze zvladnu 2 deti do 30tky se mi teda nesnilo ani v nejdivocejsich snech
)
Toz se tu zatim mejte a ja zase nakouknu.
JANDULKA
Jandulko - vítej taky mezi námi. S podobným věkovým odstupem nás tu bude víc, tak neboj, nějak to zvládnem. Při nejhorším se budeme navzájem utěšovat a uklidňovat, že jsme na tom stejně
.
Jandulko - grtulace k // i kdyz se zda, ze te spis neprijemne prakvapily.
Tvuj syn vypada jako rostacek, ale urcite to zvladnete, az se mimco narodi bude mu uz rok a pul a to znamena, ze to bude velky chlap a mamce bude s mimcem pomahat ![]()
Tak pred chvilkou se mi tak zvedlul zaludek, ze jsem malem vyhodila veceri, ale ustala jsem to, tak nevim, jestli jsou to ty tehu nevolnosti (vecer
) nebo jsem snedla neco spatnyho ve meste ![]()
JANDULKO gratuluju ke // a vítej v našem klubu
Ty jsi ze září 2005 vid?
Jste tam ted dvě těhulky, někdy tam načuhuju ![]()
To zvládneš, taková Dasulika čeká druhé mimčo a tomu prvnímu jsou 3 měsíce ![]()
Jo jo, presne tak
Mas nas pekne prectene, Dendulko
Ani jedna z nas to samozrejme neplanovala.