Poradna duly
Jana Čurdová
mě to nabízela ten testík za 1500 u malé ale nešla jsem na něj ted mi o něm jen říkala a pořádně až v tu středu pokud bude vše v pořádku a přemýšlím jestli ted mám jít nebo ne ale právě v tom 16tt je taky na daunův syndrom tak budu taky přemjšlet at už se tředa bože furt se kontorluju jestli náhodou sem nezačla krvácet ![]()
Ivetza píše:
Ahoj holky,mně se podezřele dělá líp, tak sem trošku na nervy, ach jo - to je furt něco. Pořád zkoumám, jestli mě bolej prsa, jestli mi smrdí tohle nebo tamto.....jestli já neskončim v blázinci, tak nevim
dobaluju poslední věci. dneska na tejden odjíždíme, nevím, jestli se sem dostanu, tak na sebe buďte opatrný a mějte se fajn.
Šemi, já si myslim, že paralen je neškodnej, taky jsem ho v těhu brala. Na bolesti hlavy dost trpim, vím, že paralen mi nikdy nezabere, ale musim říct, že tenkrát zabral - a občas i půlka
škurpi - mně se to náhodou líbí, jak to máte pořešený. Myslim, že je pro děti lepší, že jsou pořád v jednom bytě..nemaj stres s přesouváním a jsou prostě doma!!!
Kyblíčku, já jsem nad tím přemýšlela, a asi si to nedám, za měsíc se stejně bude dělat ten velký test a tam to bude vlastně taky a to je hrazené pojišťovnou, tak to nechám na ten 16 tt. 1500 je dost, a tak za to raději koupím něco pro malou… ![]()
Ivušáček píše:
Kyblíčku, já jsem nad tím přemýšlela, a asi si to nedám, za měsíc se stejně bude dělat ten velký test a tam to bude vlastně taky a to je hrazené pojišťovnou, tak to nechám na ten 16 tt. 1500 je dost, a tak za to raději koupím něco pro malou…
já právě bych chtěla jít ale tech 1500 je moc taky si to říkám tak budu přemýšlet ale taky rači nakoupím malé uvidím ještě ale myslím že si ho dělat nebudu.
holky, popřemýšlejte o tom, říká se, že ten screening je mnohem spolehlivější než tripple testy. Některý doktoři už od těch testů i upouštěj, často vycházej falešně pozitivní.
Zkuste si zjistit, jestli to nědělaj i někde jinde - třeba u vás v porodnici nebo tak. Mojí kamarádce říkal doktor, že by na to šla do nemocnice a stálo by jí to 1000. Nevim, proč to nedělaj standartně všem a zadarmo ![]()
Holky, já na ten screening určitě půjdu… ale já teda dám za celý těhu u svý mudry 3000 a je to už v tom balíčku… samo že se nemusím platit nic, pokud člověk nechce ten screening a stačí mu 3 UTZ za celý těhu, ale já jsem fakt hysterka, mně by hráblo. Takže to holt zaplatím, taky nejsem z toho zrovna nadšená, když to jinde dělaj zadarmo, ale nějak nemám chuť nikam přecházet. Kdybych našla někoho blízko, tak asi jo, ale co jsem se ptala holek od nás z Lužin, tak jezdí klidně taky přes celou Prahu… já teďka jezdím cca 15min autem a jsem líná jezdit někam přes celou Prahu MHD, ani nemám tramvajenku… no ale stejnak mě to prostě štve, že to někde mají zdarma
Každopádně ten screenig má úspěšnost snad 95% a tropple testy jen kolem 60%, takže já do toho určitě jdu…
Tak já s tím taky souhlasím, taky jsem slyšela že ty tripple testy nejsou moc spolehlivé.
Takže říkáte že to je ten utz ve 12t a pak odběr krve?
Bych spala až bych brečela ![]()
tak to ted si taky půjdu myslela jsem že to je nastejno a ne že je lepší ten za 1500 ale tak pujdu raci hned jak me to dopručí myslím že jestli bue vše v pořádku tak mě to určitě navrhne
Já fakt radši vypláznu ty peníze a budu tak nějak do konce těhu vědět, že je mimi v pořádku, než takhle čekat do toho 21týdne a velký, podrovný utz ![]()
Holky teď čtu, že i když se jde na ten Nt screening tak se doporučuje utz ve 20týdnu, takže ve finále… je to snad uplně jedno ![]()
No UTZ ve 20.tt je snad povinnej a hrazenej pojišťovnou… ale pokud by náhodou mimčo mělo mít Downa… je lepší o tom vědět hned, než až pak v 20.tt a dál… lepší jít na přerušení po tom 12.tt než po 20. už rodit poměrně velký dítě… no je to strašný, když si to člověk představí, ale tak já prostě půjdu radši na všechny vyšetření a zaplatím si to, si říkám, že těhotnej je člověk dvakrát za život, tak mě holt těch 6000 dohromady za obě těhu nezabije. Ale stejnak mě štve ten přístup doktorů… někdo ti to ani nenabídne, někdo nabídne za 1500, někdo nabídne za 1000, někdo dělá automaticky zdarma… fakt mi to přijde trapný. Bohužel moje gyndařka chce asi vydělávat, páč pořizovala nový vybavení a má fakt super moderní a krásnou ordinaci… tak holt rejžuje na ženskejch, co jsou hyterky jak já a chtěj všecky vyšetření. No co nadělám, holt to zaplatím, tenhle měsíc jsem platila neplánovaně 3000 za další opravu auta, to mě štve mnohem víc než nějaká gynda ![]()
Kaji to je právě super. Kámoška co teď porodila tak chodila k dr na všechno vyšetření. Ten NT, pak ten ve 20týdnu.. ta naše posílá na všechno pryč, a vlatně + ještě cukr
to je pravda to rači taky budu vedět dřív než až pozdějš já furt měla zato že je to prostě stejně spolehlivý tak sem se mýlila a musí říct že když jsem šla v 16tt na testy měla jsem desnej strach.i tak bych budu mít když pujdu dřív ale pak už budu vedět že je mimčo zdraví.Jinak ten ultrazvuk na ten musí jít každá v tom 20tt teda aspon by měla
Kajiszek píše:
Holky, já na ten screening určitě půjdu… ale já teda dám za celý těhu u svý mudry 3000 a je to už v tom balíčku… samo že se nemusím platit nic, pokud člověk nechce ten screening a stačí mu 3 UTZ za celý těhu, ale já jsem fakt hysterka, mně by hráblo. Takže to holt zaplatím, taky nejsem z toho zrovna nadšená, když to jinde dělaj zadarmo, ale nějak nemám chuť nikam přecházet. Kdybych našla někoho blízko, tak asi jo, ale co jsem se ptala holek od nás z Lužin, tak jezdí klidně taky přes celou Prahu… já teďka jezdím cca 15min autem a jsem líná jezdit někam přes celou Prahu MHD, ani nemám tramvajenku… no ale stejnak mě to prostě štve, že to někde mají zdarmaKaždopádně ten screenig má úspěšnost snad 95% a tropple testy jen kolem 60%, takže já do toho určitě jdu…
jsem si u tebe četla že se obědnáváš až tak na ten 8 tt z první skuenosti rači pozdějš můžu se optat jak to bylo protože mě ted děsí jestli se mimi bude vyvíjet nebo ne děsně mě vystrašila a tluču se do hlavy že jsem tam nešla pozdějš
Kajiszek píše:
Holky, já na ten screening určitě půjdu… ale já teda dám za celý těhu u svý mudry 3000 a je to už v tom balíčku… samo že se nemusím platit nic, pokud člověk nechce ten screening a stačí mu 3 UTZ za celý těhu, ale já jsem fakt hysterka, mně by hráblo. Takže to holt zaplatím, taky nejsem z toho zrovna nadšená, když to jinde dělaj zadarmo, ale nějak nemám chuť nikam přecházet. Kdybych našla někoho blízko, tak asi jo, ale co jsem se ptala holek od nás z Lužin, tak jezdí klidně taky přes celou Prahu… já teďka jezdím cca 15min autem a jsem líná jezdit někam přes celou Prahu MHD, ani nemám tramvajenku… no ale stejnak mě to prostě štve, že to někde mají zdarmaKaždopádně ten screenig má úspěšnost snad 95% a tropple testy jen kolem 60%, takže já do toho určitě jdu…
jsem si u tebe četla že se obědnáváš až tak na ten 8 tt z první skuenosti rači pozdějš můžu se optat jak to bylo protože mě ted děsí jestli se mimi bude vyvíjet nebo ne děsně mě vystrašila a tluču se do hlavy že jsem tam nešla pozdějš
No já byla s Vojtou poprvý asi v 5+6 nebo tak nějak a embryo ještě nebylo, tím pádem ani srdeční činnost… já jsem ani nevěděla, že už by mělo bejt, tak jsem to neřešila a pak příště v 8. týdnu už bylo. Teďka jsem si říkala, že půjdu rovnou až v tom 8. týdnu, aby už bylo něco vidět, akorát mě mudra kvůli dovolený objednala až na 9. týden. Tak holt čekám a čekám… a snad se dočkám
Už jen 9 dnů, snad začnu stříhat metr nebo co ![]()