Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, tak já mám zas chlapa v práci. Snad příjde dneska dřív. To počasí to je děs nejradši bych spala. Dneska ve 4 ráno mi malý přišel říct že venku prší no a přítel s ním měl spát v pokojíčku ale spal tak tvrdě že ani nepostřehl že malý utekl za mnou do ložnice.
Jani jak dopadly včera nehtíky?
ahoj Peťule: ale jo, jsou hezké, ale mě to příjde, no nevím, třeba si zvyknu…hlavně mi to tak nějak tuhne, nebo nevím no, nezvyk…
jj jani někdy to tak bývá za dva dny už to bude ok a je to hodně o zvyku já si je včera sundala jelikož ani u prvního a ani teď u druhého mi prostě ten gel na nehtech nedrží a odlupuje se tak na to asi prdím anebo to nechám spočnout a dam si je zase.
Chlapa který by uvařil bych taky potřebovala. Vyjímečně mi akorát nachystá večeři a to jen když něco chce
![]()
No ono se říká jaké si to udeláš takové to máš. Mě sice manžel neuvaří, ale jinak doma udělá vše, vytře, vypere! Práce má ale venku dost…bydlet v bytě tak mám veget!!
Tejchi: jenže to by mi zase vadilo…
já si nejraději všechno udělám podle sebe a sama…může převlíkat, vynášet koše, umývat nádobí, spíše kdyby nedělal tolik nepořádku… ![]()
U nás manžel občas uvaří, dnes sice zapoměl že ke kachně patří zelí, ale to protože soutěží (s KOZLEM). Jinak je spíš vše na mně, úklid, praní ..
No na zahradě je také dost práce ale na to už letos rezignuji. On mu totiž nepořádek vůbec nevadí a synovi to samé.
Jídlo je pro ně důležité, proto i uvaří když je doma.
Už mám vyžehleno, pere se mi druhá pračka ale nevím kam to pověsím. Spravila jsem montérky do čehož se mi vůbec nechtělo.
Holky měříte si bříška, mě za týden vyrostlo o 2-3cm.
Ale od včera necítím pohyby? Stává se vám to? Mám strašný strach.
Megg: já jsem nebyla na UTZ už ty jo, asi šest týdnů a až ten další týden jdu na kontrolu a na UTZ až za tři týdny, takže jsem taky nervózní, pohyby taky někdy necítím, navíc mě někdy task píchne v břichu, že si říkám, ty jo, snad je vše oká…a taky spávám na břichu, prostě mě to i v noci vzbudí a taky mě bolí to břicho, tak už se fakt těším na kontrolu, tohle je asi to nejdelší a nejhorší období během celého těh. pak už pohyby jdou cítit hodně a kontroly jsou častěji…
já si břicho raději neměřím…už to na mě lidi normálně poznávají a navíc jsem si koupila šlehačku a nutellu a jdou na mě klasické stavy, banán, šlehačka, nutella…takže budu za chvilku jako koule
![]()
Jani taky jsou věci co jsi udělám sama, jinak jen slyším kde je tohle a kde tamto.
Megg já pohyby ještě vůbec necítím, jen občas šimrání a to nevím zda je to prdík.
Tak já jdu teprve teď žehlit ale vůbec se mi nechce. Já pohyby někdy cítím míň a někdy víc a kolikrát se v noci vzbudím a spím na břichu. Jani a někdy mě v tom břichu taky pořádně píchne a nebo zabolí tak že se nemůžu ani narovnat. Naštěstí na kontrolu jdu teď ve čtvrtek.
Peťul já jdu v pátek, už se moc těším.
Pohyby prdíka už bych chtěla cítit, nějak ani nevím že ve mě je.
tejchi: to si ještě chvilku počkáš, ke konci těh. si budeš myslet, že tou kůži proletí, jak bude kopkat, nebo aspoň toník teda fest kopal…
Ahoj holky, tak se zase po delší pauze hlásím. Byli jsme na chatě a objížděli různě rodinku, tak nebyl moc čas. Minulý týden jsem byla u dr. a výsledky triplů mi dopadly na jedničku !!! tak nebojte!!!! taky jsem stresovala. já jsem totiž už nějak byla na začátku těhu ( ještě jsem to nevěděla ) a byla jsem ještě na operaci, hodinu a půl v narkóze, pak silný injekce na bolest a prášky, takže jsem měla nervy, že mimísek nebude o.k., ale je všechno v pořádku a to píchání v bříšku je taky normální, tak hoďte stresy za hlavu a těšte se na březen
Všechny vás zdravím a užívejte ještě dnešního volníčka ![]()
Ještě jsem pro vás něco našla, já těm všelijakým výpočtům moc nevěřím, ale na odreagování dobrý ![]()
http://jasanek.webpark.cz/plzak.html
schválně vy, co už děti máte, tak to třeba zpětně zkuste, jak to funguje ![]()
Tak podle tohoto výpočtu nám vychází holčička, podle čínského kalendáře také ale ta nám vycházela minule také (byl to klučík).
Já bych asi potřebovala UZ doma, stetoskopem nic neslyším, pomalu se blíží doba kdy nám minule umřelo, čas jsem necítila pohyby, trochu mě bolelo břicho, a konec.
Žádné další příznaky nebyly, pak jsem začala zase cítit pohyby, a to bylo už jen jak bezvládně tělíčko plave ve vodě a propadá se hrudníček a další části, aspoň tak mi to vysvětlili.
Omlouvám se že se tak zpovídám, ale celý den akorát bulím a nevím co mám dělat.