Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ránko ![]()
hlavní je, že to klape a že se máte na co těšit, svatba je krásný den, ale pak je to opravdu jenom papír a pro mě bylo asi nejdůležitější na tom, pak ta změna příjmení…Takže všem, co se chtějí a budou vdávat, ať to všechno klapne jako nám
Já jsem v 11 hodin přiběhla do salónu, prosím Vás sundejte to ze mě, ono to prostě tlačí ta spodnička a ony na mě hleděly, vy jste se navdávala, a já říkám, už mám za sebou focení i svatbu, rychle to musím sundat
a hlavně ty kramfleky, a i když jsme měli tajnou a malou svatbu, chtěla jsem mít krásné fotky a šaty, moc jsem si nemohla vybírat, ty, co se mi líbily, tak jsem mohla zapomenout, naštěstí břicho vyskočilo až po svatbě, ale i tak, ta fotka, ta byla na mé přání, manžel poslouchal malého a já chtěla, ať jde vidět bříško, nechtěla jsem se stydět za to, že se vdáváme, že musíme, my jsme se chtěli vždycky brát někde jinde, třeba u moře, mauricius, ale prostě je to drahota a na to by nikdy nebylo…a já moc nemusím jeho rodinu, prostě oslavy, vánoce, to přežiju, ale denně je vidět nemusím a ty ksichty na svatbě…ne děkuji, měla jsem prostě jasno…brali jsme se v olomouci, fotograf byl z přerova a i když poprchalo, na focení se udělalo hezky…Hlavní je, že je člověk spokojený a má, co chtěl, no ne? Manžel to toho moc nechtěl, až se malý narodí, ale já měla i v tomhle jasno a on musel pod čepec
pak mi celou cestu domů a na obědě, říkal manželko a že už musím teď poslouchat, tak z toho byl asi více naměkko než já
jo a těhulky nevěsty, pozor na řasenku, chce to pořádnou, budete asi bulet, mě se chtělo hrozně, ale pak řekla paní, co promlouvala, že časem budeme chtít založit rodinu, pak se podívala na mě a všichni jsme se smáli a já se pak otočila a viděla jsem tam ty naše svědky a celou velkou obřadní síň a oni jak stojí, každý na jedné straně, tak jsme se všichni usmívali…jo a trapas teda byl, já nevěděla, jak se podepsat novým jménem, vůbec mi to nešlo, tak trénujte ![]()
to je zase románek, tak hezký den březňáčci a pohlaďte pěkně bříška
![]()
Nevím zda mohu úplně souhlasit s JS, že svatba je jen papír, je to asi o osobním pocitu. A pro mě osobně to papír jen není. Já si svou svatbu nádherně užila, i když jsem se pak rozvedla nelitovala jsem, a nejsem vdávací typ za každou cenu, ale k rodině a dětem mi ta svatba, příjmení a společné závazky prostě patří. Samozřejmě lze polemizovat o tom, jaký je rozdíl mezi vdaným a pouze žijícím párem pospolu, ale to by jsme se pak dostávali někam jinam. Pro mě je to rozdíl mimo jiné v tom, že jako nesezdaná se můžu s dítětem sebrat a odkráčet od chlapa „kdy se mi zachce“, což taky není úplně ok. Prostě myslím, že časem do toho taky praštíme
ale už to nebude tak ve velkém jako má první ![]()
Zdravím, pěkně jste se rozjely, měla jsem co dělat to dočíst, ohledně svatby si myslím že u dítěte by měla být, nikdy nevíte komu se co stane, a co pak. ![]()
Známé umřel přítel (uklouzl na schodech) když malému byli tři roky, a ona zůstala na vše sama.
Je to blbé takhle uvažovat, ale realita je pak úplně jinde.
A sama bez partnera, rodičů to pak vše zvládnout, to můsí být strašné. ![]()
Mi s manželem jsme se brali před třemi roky, žijeme spolu ale jedenást let, a můžu říci že jsme v poho, ještě jsme se nepohádali, ale nesmím to zakřiknout.
Já ale nejseme hádací typ a manžel také, vycházíme si prostě vstříc. Snad nám to vydrží. ![]()
Všechny zdravím a přeji pohodové těhulkování ![]()
Máme termín 6.3.2011
, takže to bude vodnář nebo ryba ![]()
Samaro, v kolikátem jsi týdnu tuším že vláknu cvičení si psala že ve 12 ne? Já jen jak bude náš brouk vypadat při dalším utz už se těším, jdu na konci 12týdne tak asi nějak podobně ![]()
pro samara 17
Moc krásná fotka, mimi je krásně vidět,
asi má Dr. kvalitní ultrazvuk. U toho mého je pouze flek.
![]()
Nevím zda máte někdo zkušenost, při jízdě autem je mi nepříjemný autopás přes břicho, manžel vymyslel zlepšovák, dal mi tam krokodýli (elektrikářské) a už neškrtí, senza. Jenom kdyby jste měla některá podobný problém.
ahoj holky, tak jsem dnes byla na screeningu a je vše O.K.
pokud se mi podaří sem dát fotečku tak přidám.Byla tam velká legrace.Prcek se nechtěl hýbat tak jsem chodila po ordinaci sem tam, ale nic.Ani kašlání nepomohlo.No spal jako dřevo. tak jsem 10× vyšla do 4 patra porodnice a stejně nic.až když jsem na záchodě udělala pár dřepů tak se probral a mohli začít z vyšetřením.....:-D:-Dpo 45 minutách jsme měli vyhráno.Už mi chtěli dát náhradní termín.Já propocené tričko skrz na skrz. No děs......Ale nasmáli jsme se jak jsme ho přemlouvali.
kacafazolka píše:
ahoj holky, tak jsem dnes byla na screeningu a je vše O.K.pokud se mi podaří sem dát fotečku tak přidám.Byla tam velká legrace.Prcek se nechtěl hýbat tak jsem chodila po ordinaci sem tam, ale nic.Ani kašlání nepomohlo.No spal jako dřevo. tak jsem 10× vyšla do 4 patra porodnice a stejně nic.až když jsem na záchodě udělala pár dřepů tak se probral a mohli začít z vyšetřením.....:-D:-Dpo 45 minutách jsme měli vyhráno.Už mi chtěli dát náhradní termín.Já propocené tričko skrz na skrz. No děs......Ale nasmáli jsme se jak jsme ho přemlouvali.
Mohu se zeptata brali vám ve stejný den jak krev tak dělali ultrazvuk, nebo tu krev pár týdnů před tím.
Mě to tentokrát budou dělat vše v jeden den a zajímá mne zda budou mít hned i k tomu ultrazvuku hotové krevní testy.
Děkuji, jinak gratuluji že je vše OK.
no a k tomu manželství nemanželství…Já žila s otcem mého prvního dítka 10 let, postavili jsme spolu dům atd, atd…Až byl dům hotový a já na něm strávila 5 let každý den dřinou tak jsem se dozvěděla,že mě asi tři roky podvádí, ale ne z jednou, ale bylo jich více.Protože podnikal, nebylo nic divného že byl celé dny až do večera pryč.A já jsem vzala malého a šli jsme…s prázdnou samozřejmě…žádné manželství?-žádný společný majetek.Na dům hypotéka, takže se nemělo co dělit.....A začlo jsem od nuly v pravém slova smyslu, bez peněz bez ničeho.Ale samozřejmě že to není jediný důvod proč se vdávám, ale nějakou jistotu chci mít.Ale hlavně se vdávat chci, protože ho miluji:-D ![]()
Megg:nevím kolik ti je let, ale nemůžeme si tykat?Když už tu spolu strávíme ještě 6 měsíců?:-Ddoufám, že i déle:-D
tak k tomu dotazu…Krev mi brali 3 týdny před UTZ adnes mi po něm řekli výsledky jak krve tak UTZ.Ony ty výsledky se dávají nějak dohromady a vyhodnocují se.Jdeš na to prvně?
ahoj holky, tak k svatbě, každého věc, jestli se chce brát nebo mu vyhovuje žít na „psí knížku“ já jsem se brala hlavně kvůli malému, protože manžel hodně jezdil praha hranice a byl pořád v autě,nechtěla jsem malovat čerty na zeď, ale člověk nikdy neví, co se může stát a hlavně jsem chtěla být „jeho ženou“ jen teď, když se tak dívám kolem a vidím shasínat plno vztahů, manželství po 13 letech, po roce a tak, a jak vidím nás dva, že jsme pořád ti samí lidé, kteří se mají rádi, tak mi příjde, že se opravdu nic nezměnilo, jen se na nás možná dívá okolí jinak a já mám jiné příjmení…a prostě mi příjde, že dříve ta svatba bylo něco jiného, co je teď, neznám nikoho,kdo by předem spolu nebydlel a až po tom se bral a nastěhovali se spolu, až jako manželé, jak to bývalo dříve…
a asi dříve nešlo se jen tak rozvést, dneska jste během hodiny tuším, když je vyřešený majetek rozvedeni…
ale je to hezké, to je jasné…
tak ať to kacafazolko krásně dopadne a jste moc šťastní
![]()
a zdravím nové březňáčky ![]()
děkuji mockrát- budeme se snažit. a máš recht, je to samo každého věc.
kacafazolka píše:
Megg:nevím kolik ti je let, ale nemůžeme si tykat?Když už tu spolu strávíme ještě 6 měsíců?:-Ddoufám, že i déle:-D
tak k tomu dotazu…Krev mi brali 3 týdny před UTZ adnes mi po něm řekli výsledky jak krve tak UTZ.Ony ty výsledky se dávají nějak dohromady a vyhodnocují se.Jdeš na to prvně?
Tykat samozřejmě je mi 35.let.
Mě právě loni brali v 9tt krev a ve 12-13tt dělali UTZ. Tak je mi divné že to bude teď jinak, vše v jeden den a za jak dlouho budou výsledky, chtěla bych to hned vědět abych se nenervovala. No jdu na testy jinam tak je to asi tím. Tak uvidím.
Holky ten můj dr chce udělat ve 12týdnu takový první vetší utz, že už bude koukat na nosní kůstku atd…+ krevní testy, taky ten samý den, ale budou to klasické vyšetření…tj. AIDS, sifilis, krevní skupina atd…nebude to ten prvotrimestrální screening, neb mi sdělil, že on toho zastánce není a že to dělá až v tom 16týdnu, že to zbytečně matky stresuje a že než na krev dá na utz a praxi. Švagrovka u něj odchodila dvě děti, prý je spolehlivý tak nevím, pokud prý chci ten screening tak si mám zajít do nemocnice
(( tak nevím Megg zda nebudeš mít jen ty testy co já…takové ty běžné, když to bude v jeden den.
Holky , holky…probraly jsme svatby, krémy a olejíčky na bříška atd.Co takhle probrat na co máte největší chuť?Já na bramborové placky plněné sýrem nebo hermelínem........jím to pořád-skoro pořád
a omáčky mňam, mňam,mňam.........a Vy??????????