Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No moje sestra rodila ve Frýdku 2× a moc nadšená nebyla.Ale měla to blíže než do Ostravy.V Porubě je to prý fajn, ale ne pro prvorodičky.No já už sice rodila, ale je to tak dávno, že už asi ani nebudu umět vykoupat mimuško.Vítkovice jsou prý výborné,péče,personál, všechno.Ale to vítkovické prostředí
Ještě uvidíme.....
holky, ono si stejně asi nevyberete, já jsem třeba rodila v přerově, nové, opravené, krásné, ale některé sestry na novorozeneckém, krávy, ale co, blbce člověk potká všude, když je tam tři dny a nemá problémy, tak ok, já jsem měla hrozně nalité prsa, bolavé, přišla jedna, to se musí odstříkat, další směna, to nechte být, další směna, masírujte to, já měla prsa jako kameně, pak se mi udělala prsní žláza pod paží, třetí prso, strašně to bolelo, ale kojení nám šlo, kojila jsem i ostatní děti odstříkaným mlíkem a škoda mluvit, za celý víkend skoro nepřišly, mě to nevadilo, ale horší, kdyby to kojení třeba nešlo…ale zase když to srovnám s valmezem, tam jsem slyšela takové věci, že jdu raději do přerova, tam už to znám a budu rodit po roce a půl, tak i ten personál poznám
![]()
No a já v tom Frýdku jak se malý narodil tak jsem z toho byla taková vyplašená najednou už tu byl s náma malý mimísek a pořád plakal. Kvůli tomu že po porodu jsem byla v narkóze jsem nemohla den kojit a pak začal boj jak pro mě tak pro malého. Sestry nezájem maminko trapte se. Byla jsem tam 4 den a jdu za sestrou a říkám jí tady se nekoupou miminka a ona mi říká ale my jsme vám ho koupali tak se jich ptám kdy a ony že jsem si nevšimla že mi ho vzali ale i kolegyně na pokoji dosvědčila že malý byl furt se mnou a nikdo ho nikam nebral pak že se prý podepisuje nějaký papír že maminka je seznámena s péči o dítě, tak tenhle papír za mě podepsal někdo jiný nikdo mi nic neřekl neporadil. A když mi malý pořád plakal tak mi řekli tak se ho snažte nějak uklidnit. No jako přístup katastrofální. Jsem to tam probrečela a těšila se domů
Peťko: no stejně si to doma uděláš po svém, mě při koupání malý plakal, byla tam zima a říkám, to bude pořád tak plakat a sestra na mě, to jste si měla koupit panenku, ty nepláčou, a ne dítě, to prostě bude někdy brečet, tak jsem držela už hubu, no ale pak mě pochválila, děti jsem koupávala ségře a známé, ne tak malinké,ale já jsem si pořád říkala, děti jsou jako z gumy, no kdyby mě někdy viděli, jak malého oblíkám, ale naučili jsme se to pak ![]()
já mám hezké vzpomínky na porodnici, sice tam bylo pár sester na
ale šlo to všechno nějak samo a uteklo to…
doma jsme dostali koliku, tak to pak byla teprve ta pravá paráda… ![]()
Peťko:ale věřím, že to je pro ženskou záhul, já jsem si to nějak nebrala, ale vím, jak plakávali známé a nadávali…
Jj já jsem si ten první půl rok pobrečela i s malým strašně jsem se na něj těšila ale tím že plakal od rána do večera jsem byla totálně vyřízená. Všechny mé kamarádky mi říkali mimi pláče jen když má hlad nebo má počůranou plínku a on nám plakal furt. Když se nám ho podařilo uspat tak jsme ho pak položili do postýlky a za 10 minut zas řev. Několik nocí jsme nespali. Takže pro mě to bylo dost těžké období a navíc malý je pěkné kvítko do teďka ale už aspoň vím do čeho jdu a nepřekvapí mě to tak.
Ještě si vzpomínám že po tom půl roce začal pěkně spinkat spal třeba i dvě až tři hoďky a já volala mamce že je asi nějaký nemocný že mu něco je že furt spí a mamka mi říká že to je normální. Já jsem to totiž neznala tak jsem z toho byla vyplašená.
Prostě není to procházka růžovým sadem a už vůbec ne DOVOLENÁ!!!!! ![]()
No, já jsem rodila v Praze u Apolináře a hrůza, sestřičky nepříjemný, koupelny se snad vůbec nevytíraly, aspoň za 4.dny co jsem tam byla vytřeny nebyly. Voda jim netekla. Kojit nás neučili, ale syn byl žravý a hned sál, takže žádný problém. Ale paní na pokoji si nevěděla rady, holčička jí nepila.
![]()
Druhé těhu (o které jsme přišli) jsem byla v Krči a úžasný, sestřičky strašně hodný, doktoři také, ale oni už asi měli strach protože už jsem měla špatnou krev (3týdny jsem ho nosila mrtvé) tak asi trochu otrava. No strašně hodný personál, vše vysvětlovali … ![]()
U nás ani moc veliký výběr není, v Hranicích kde bydlím, by to bylo ideální, došla bych pěšky, návštěvy by byly pořád,ale jak porodnici opravili, tak ji zrušili a udělali z ní LDNku, takže se jezdí Valmez, Přerov, Nový Jičín a pak už je to všechno daleko…
![]()
Megg já to mám nejblíže do krče, ovšem jsou na ní strašně špatný hodnocení
tak nevím a uvažuji o podolí…v Krči rodila známá dvě své děti a obě ok, ale přístup nic excelentního, a sousedku tam téměř zmrzačili a její dítě taktéž…takže nevím.
Sousedka také rodila v Krči, byla spokojena, kamarádka také a známá tam rodila tři děti a bez problémů, poslední císařem.
Záleží na koho se zrovna v nemocnici narazí. To může být v jaké-koliv, na každou jsou i špatná i dobrá hodnocení.
Ke mně se tam chovali slušně, pečlivě, tak snad to bude i příště.
Nevíte něco na zuby ??, začaly mne strašně bolet, je to tedy od osmičky, potřebuju vytrhnout, ale musim vydržet do pondělka a nevim jestli se v těhu může trhat. Máte někdo zkušenosti ????
Zkoušela jsem kousat hřebíček, ale hnus.
nevím …mám z ní strach, vím, jsou to jen statistiky…ale spokojenost je opravdu oproti Podolí či Apolině minimální…trochu mě překvapilo, že Krč má jako jedna z mála komplet placený epidural, a že nemůžeš mít s sebou ani dulu ani PA. Tak nevím, teta tam pracuje tak uvidíme…jinak pocházím z krče a narodili jsme se tam všichni bratranci i sestřenice (Chodov, Krč).
Partnera s sebou u porodu můžeš snad mít? Nebo ty jsi četla že v Krči ne??
Teď čtu:
Doprovod rodičky k porodu: 500Kč
Takže OK, už jsem měla strach.