Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno, holky s tím screeningem. Jsou dva druhy. Placený a hrazený pojišťovnou. Ten od pojišťovny udělají všem, placený samozřejmě jen těm, co si zaplatí. Můj dr. mi vysvětloval, že oba ty testy mají úspěšnost zhruba 60%, ale když se dají dohromady, tak je úspěšnost přes 90%, což už je docela slušné. No a jak vidím ty ceny, tak můj dr je pěkná vyžírka. Chce 1400,– ![]()
Vítám další nově příchozí.
Kolik nás tady zhruba je??? Máte někdo přehled??? Seznámek tady asi žádný nemáte co??? Nebo jsem ho přehlédla???
ahojky, tak začíná nás být celkem dost přesný přehled ale nemám. Nějaký seznam tu máme a doplňuje ho Meg.
No a já mám malého nemocného horečky a průjem takže mám radost a doktorka má dovolenou. Jen doufám že to taky nedostanu. ![]()
Kri12:
Je to s tím screeningem asi různé. Mně říkal gynekolog u nás, že u nich to dělají takto,že posílají maminky už ve 13tt do Zlína na žádanku UZV+krev (hradí to pojišťovna), dřív maminky posílala v 16tt do Brna na to samé (hradí pojišťovna). Takže se to z 16tt Brno přesunulo na 13tt do Zlína kde to hradí pojišťovna, kdyby maminka ale chtěla přece jenom to v 13tt absolvovat v Brně, tam si to musí zaplatit. Takže jsem ráda že mně poslala do Zlína, že nemusím nic platit. A když je to v 13tt ve Zlíně v pořádku, tak posílají na další kontrolu až ve 20tt. Páč u nás v Kroměříži žádné genetické vyšetření na DS nedělají. Tak jen pro přehled. Takže v jiných městech to může být jinak, prostě co jsem slyšela tak ve Zlíně se to neplatí, v Brně ano, ale jen ve 13tt, v 16tt v Brně se to nehradí nikdy, ale v tom 13tt se to u nich v Brně považuje za nadstandard.
Jinak je mi už celkem dobře, špatně mi bylo cca od 4 týdne do minulého 10tt, teď od 11tt je to lepší. Ani se tu v práci nemusím tak přemáhat.
Ahoj Spisule, myslím že máme stejný termín porodu i termín screeningu. 30.8. a TP 12.3.2011
holky, tak jsem si zase tak moc pobečela, jak jsem četla o karličce, holčičce s roštěpem, jste taky tak na měkko? já jsem úplně mimo, že řvu a řvu…neměla bych to číst, ale já vyloženě na deníčky čekám a čtu to a bečím,…no jsem to ale na palici…
jdu krmit divocha, zase mi ho vzbudily od sousedky holky, kdybych mohla, tak je asi zarazím do země…
![]()
JS: ty prostě potřebuješ pročistit slzní kanálky, že??? Já naštěstí nemám čas tu číst více než naše forum + něco co mě zaujme deníčky nestíhám a hlavně se snažím být pozitivní…neb mě čeká zítřek. Takže žádné nega zprávy si nečtu ani nepřipouštím (tedy snažím se) ![]()
J.S. Taky jsem to četla jako je to mazec taky jsem u toho brečela. Ala krásná holčička a klobou dolů před rodiči. Moji mamce řekli že ségra bude mít rozštěp páteře a že bude žít jen pár dnů po porodu a je tu s náma už 14 let a je úplně v pořádku až na tu pubertu.
No jó, já jsem teďkom taková měkkota ![]()
MAR01: dobře to dopadne, já zítra jedu poprvé s tím darebákem do zoo, tak budu na Vás myslet a pak rychle budu utíkat na net a čekat na zprávu ![]()
Ahoj holky, držím palečky všem co jdou na vyšetření.Nebojte vše bude O.K.Dnes jdu se synem a přítelem taky do Zoo, ale jen na chvilku…mám vycházky jen od 14 do 20 hod.Je to katastrofa…Chudák měl letos hodně nudné prázdniny…
Zdravotně jsem na tom dobře, jen dělám práci, kterou teď dělat nesmím.Představa, že budu jako ve vězení celou dobu do mateřské je děsivá.A krom toho bude ze mě vorvaň
tak pak piněte jak jste dopadly.Hezké odpoledne pa pa
Ahoj těhulky,
našla jsem video o celém vývoji plodu:
http://www.babycenter.com/…_10302602.bc
je to tedy v AJ ale video dobrý.
Povídání:
http://www.maminkam.cz/…tehotenstvi/
MAR01:taky čekám, ale dneska ze zoo asi brzo vytuhnu,sotva držím oči,
chtěla jsem se zeptat holek, co už mají mimi, náš toník má něco přes 9 kilo, ještě nechodí, bude mít za tři týdny rok a docela ho tahám a bolívá mě břicho, navíc nemáme výtah, tak do schodů ze schodů denně několikrát, no nevím, co potom, jak to dělat, hold ho budu nosit, než to zvládne sám ![]()
j.s. píše:
MAR01:taky čekám, ale dneska ze zoo asi brzo vytuhnu,sotva držím oči,
chtěla jsem se zeptat holek, co už mají mimi, náš toník má něco přes 9 kilo, ještě nechodí, bude mít za tři týdny rok a docela ho tahám a bolívá mě břicho, navíc nemáme výtah, tak do schodů ze schodů denně několikrát, no nevím, co potom, jak to dělat, hold ho budu nosit, než to zvládne sám