Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
katastrofa, já ta koule budu 100%, jako jím věci které jsem před těhu vůbec nejedla a furt co chvila do sebe něco tlačím. Před těhu váha 46,5 a teď 49,5. Takže já to mám jisté. Zas budu jak slon ![]()
PETULE: TY MUSÍŠ BÝT ÚPLNĚ DROBOUČKÁ
TY JO 46,5 TO JSEM MĚLA NA ZÁKLADCE A TO MI ŘÍKAJÍ, ŽE JSEM JAKO ZDECHLINA ![]()
JO, JÁ PRÁVĚ MÁM CHUŤ NA OMÁČKY, KNEDLÍKY, MASO, HNED ZMRZLINA, ČOKOLÁDU ANI MOC NE, ALE I NA TAKOVÉ MASTNÉ TOPINKY,PIZZU,SALÁTY, TO JE DĚS
![]()
J.S tak to jak bych viděla sebe. Ty chutě mám úplně stejné a ještě langoše těch bych se ujedla, svíčková, pizza atd… Jako hubená jsem byla dost taťka furt říkal že bych měla být stabilně těhotná.
Ahoj holky,já zatím moc chutě nemám, je mi pořád blbě
. Když už nějaká chuť přijde, tak jen na kyselé - okurky a zelí, ale není to moc často. Snad už to
brzo přejde. Někdy si připadám, že mám neustále kocovinu.
Mekelka: to já měla takhle 3 týdny… držím palce ať to brzy přejde
Já mám tohle od začátku. Při prvním těhotenství jsem to měla až do 5. měsíce. Snad to teď nebude tak dlouho. No, uvidíme
.
To já také při prvním těhu měla od 7tt do 18tt a teď jen od 4 do 7 za což sem ráda…
ja prvni tehu cele…snad krom posl mesice ..a ted se me to drzi taky ,ale v mensi mire…
mě bylo špatně asi čtyři týdny a myslela jsem, že to bude můj konec, máte můj obdiv holky, že to zvládáte, a držím pěsti,ať to brzy přejde ![]()
jj,ja oufam…je toho min..jen jednou
,predtim to bylo na poradku dnes…tak 4×za den…
Také mám pořád chutě na kyselé, zelí, okurky, utopence, tlačenku s octem, houbovku na kyselo.
Chtěla jsem se zeptat, nemáte někdo zkušenost s oparem v těhu? Je to nebezpečné pro mimi? V lékárně mi řekli že v prvním trimestru ano a dali mi na to pudr, že nic jiného nesmím. Taky se mi udělali afty, ale ty snad nevadí.
Megg: jestli je opar nebezpečný, to slyším poprvé, ale afty se mi udělaly po porodu, gencianka prý vadí i při kojení, ale mamka mi říkala, že ji používaly normálně, pak je přímo nějaká vodička na afty, ale ta mi nepomohla, tři dny jsem skoro nejedla a pak to bylo dobré, ale první den jsem nechápala,co se mi to dělá pod jazykem,pak to prasklo a šel z toho hnis ![]()
tak přeji brzké uzdravení ![]()
Ahojky holky, mě bylo ze začátku také pěkně špatně, ten 5tt. a 6tt. jsem myslela, že umřu…a jíst nemohla skoro nic, neboť jsem měla žaludek pořád na vodě… za den jsem třeba snědla i jen 8-1O rajčátek, nic jiného jsem do sebe nedostala… no hrůza, a přesně jak to tu bylo napsáno-jako kdybych měla kocovinu, a to mám teď v posledním týdnu celkem často, hrozně mě bolí hlava a žaludek jako kdybych pila nevím co
a pak mám hrozně cotlivé bradavky…nemohu o ně ani zavadit!
Ale moooc se těším na toho 27.8. už aby to tu bylo! Dětem sice končí prázdniny ale já se budu dívat na svého cvrčka ![]()
No zítra raději zavolám doktorovi, ten opar je totiž v choulostivých místech, a je to dosti nepříjemné, nerada bych aby to mimi ublížilo. Kdysi jsem hodně trpěla na opary, ale na obličeji a nose, teď pár let nic, a teď tohle. No jsem z toho pěkně na nervy.
Afty mi nevadí, ty mívám od mala.