Březňátka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11529
21.8.10 20:35

Já si právě čtu Velkou knihu o mateřství, koupil mi ji manžel, jak jsem řekla, že budeme rodičové, čtu si to znovu, je tam toho hodně, je to od početí až do tří let dítěte, takže teď jsem se dívala, jak s nočníkem, co by dítě mělo umět v roce a teď jsem si přečetla 12 týden, je to po lunárních měsících, u každého je fotka nebo kresba ženské a v bříšku má plod, tak jak je tam nakreslená, já mám to břicho 2× větší…příjde mi, že u toníčka jsem jedla více, nebylo mi takhle zle, takže je asi fakt pravda, že u druhého to vyskočí rychle, ale tak to budu fakt chodící kolňa ve sněhu, funět a táhnout za sebou sáňky s malým, mám se na co těšit :roll: to je paráda to těhotenství :pankac: :pankac:
a ke striím, moje mamka je nikdy neměla a já a ségra jsme teda popraskaly, já málo, ségra teda hodně, no a po každé jak se sprchuju, tak mám v košíku asi pět rozdělaných krémů a olejíčků z 1 těh. a ještě jsem na to nešáhla, potřebovala bych nějaký dozor, sama na to prdím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
21.8.10 20:50

No já si koupila ten obyč krém od B, myslím že jako na mazání to bude stačit, buď k tomu člověk má dispozice či ne…k prsům…já měla tak C-D dle podpry, nyní mám určo čisté D, známá si dělá srandu, že při kojení se jí z D udělaly H…prý bomba…tak snad mě to nepostihne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
21.8.10 20:57

vypadá to, že z nás zase chvilku bude mlékárna Kunín:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
21.8.10 21:01

No budeš se smát, ale jako kdyby tak jsem se koukala co s ním, kdyby ho bylo moc/pořád lepší než málo/…tak je možnost ho dávat do porodnic, takže uvidíme jako to dopadne :lol: ještě mám takovou perličku, v každém podpaždí mám přídatnou mléčnou žlázu, tak obzvlášť v tom jednom co mi operovali/neoperovali to cítím…ale mléko z nich prý nepoteče, jen budou bolet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
21.8.10 21:01
Megg píše:
kacafazolka píše:
MARO1: koupila jsem si včera olejíček o kterém holky psaly, že je výborný proti striím(že i před porodem žádné neměly)a tak jsem se večer namazala a říkám si:no nebude se šetřit a pak jsem půl hodiny stála u postele, abych si ji nezamastila :-P Takže dnes jen s mírou :lol:
Mohu se zeptat jak se olejíček jmenuje? Také musím začít mazat, břicho už mám opravdu jak ve 4-5.měsíci. To nevím co budu mít v devátém, budu slonice.

Buď to velmi doporučovaly Hip olejíček nebo s Rossmannu přímo jejich olej pro těhulky.Mám ten pro těhulky a až narazím na ten Hip tak si koupím i ten.
Hip stojí kolem 80 Kč a ten z Rosmannu 59 Kč takže v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
21.8.10 21:02
kacafazolka píše:
Megg píše:
kacafazolka píše:
MARO1: koupila jsem si včera olejíček o kterém holky psaly, že je výborný proti striím(že i před porodem žádné neměly)a tak jsem se večer namazala a říkám si:no nebude se šetřit a pak jsem půl hodiny stála u postele, abych si ji nezamastila :-P Takže dnes jen s mírou :lol:
Mohu se zeptat jak se olejíček jmenuje? Také musím začít mazat, břicho už mám opravdu jak ve 4-5.měsíci. To nevím co budu mít v devátém, budu slonice.
Buď to velmi doporučovaly Hip olejíček nebo s Rossmannu přímo jejich olej pro těhulky.Mám ten pro těhulky a až narazím na ten Hip tak si koupím i ten.
Hip stojí kolem 80 Kč a ten z Rosmannu 59 Kč takže v klidu…

z tebe slonice ze mě vorvaň no to tady bude paráda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
21.8.10 21:04

Fatal error: Class ‚hSystem_Page‘ not found in /data/www/domeny/webdio.cz/www3/index.php on line 78

Bobku, no snad to bude dobré.....Já kojila jen 6 týdnů, ale pak musel malý do nemocnice a pak už nechtěl.Ještě 7 měsíců potom jsem měla mléko a na prd......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.8.10 16:40

Megg, můžeš mně prosím dát do té tvé tabulky? Termín 12.3.2011, dítě druhé, první holčička Elena, teď 12tt, při kontrole v 10tt to mělo 25mm.

Jinak z prvního těhotenství mám strie jen na zadku, poctivě jsem mazala krémem z lékárny Elasti-Q, potom obyčejný dětský olejíček Babylove z DM v kombinaci s modrou Indulonou. Jenže mazala jsem jen břicho a prsa, zadek ne, takže ten jediný mi popraskal. Toto těhotenství jsem si řekla že už raději budu mazat břicho, prsa i ten zadek. Zatím jsem si koupila tělový krém pro těhule z Rossmannu, stál 80Kč. A když srovnám velikost břicha, tak můžu potvrdit taky že u druhého břicho vyskočí podstatně dřív, já mám břicho jako jsem měla u prvního tak 4-5 měsíc, takže postupně upouštím od mého šatníku a už nosím jednu těhu sukni i rifle, páč bych se jinak do ničeho nevešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2320
22.8.10 17:23

Do tbl. jsem tě přidala.
:mavam:
Také již nosím těhu oblečení, nebo to co je ještě hodně elastické. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
22.8.10 20:10

:-) Ahoj holky, všechny Vás moc zdravím, po delší odmlce. Celý týden jsem ležela, protože jsem v pondělí začala krvácet, tak jsem byla na pohotovosti, píchli mi injekci, dali ascorutin a poslali domů. Dneska se s tím vůbec nemažou a v nemocnici nikoho nechtějí, asi kromě rodiček. Nejhorší je, že MUDr. nezjistil, proč jsem krvácela. V úterý jsem byla na kontrole u své gyndr., tak bylo vše OK. Takže jsem celý týden ležela, včera jsem vstala a trochu pochodila a seděla chvíli venku na zahradě, no a opět se objevilo trochu špinění a dnes trošku výtok, tak nevím, jestli nemám zase nějaký zánět. Už fakt nevím, co si mám myslet, nějak se to na mě všechno lepí. V úterý jedu do screening, tak doufám, že bude vše OK. Už jsem z toho všeho hrozně unavená a bojím se, jen aby to všechno dobře dopadlo. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Poprvé jsem drobně krvácela v 7 tt, teď v 11 tt. Když jsem to tak počítala, v té době jsem vždy měla mít menstruaci, tak nevím, jestli to může být proto. Jinak jsem vlastně pořád od 7 tt doma, více ležím, než chodím, tak už nevím. Trošku jsem i schodila asi 2,5kg, ale na jídlo moc nemám pomyšlení. Jinak těhu oblečení nosím už delší čas, protože bříško mi vyskočilo docela brzo, asi kolem toho 7 tt. Vlastě kromě břicha a nalitých prsou nic jiného nemám, zatím :-) .
Megg: prosím, můžeš mě přidat do tabulky? Termín porodu mám 1.3.2011. Děkuji :-) . Mějte se všechny moc hezky a přeji Vám krásné těhulkování, pokud možno bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
22.8.10 20:52

Mekelko:já při prvním těhu taky začala krvácet,dali mi injekci a poslali domů,po třech dnech už jsem jen špinila a to trvalo asi 10 dní.Ale vše bylo dobrý.Mudr.mi říkal,že se to stává.A vše dopadlo dobře :palec: Tak uvidíš že i u tebe bude vše O.K.Budeme držet pěstičky.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
22.8.10 20:57

A k těm našim bříškům.......já myslela,že se fakt tak cpu, že už mám takový pupík,ale jak vidno v tom druhém těhu to tak asi je…A zítra holky si jdu kupovat oblečení tak jsem zvědavá na co natrefím......takže si jdu vytáhnout z mražáku dortík,abych měla na zítra…No když už budu mít to větší oblečení… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
22.8.10 22:33

Kacafazolka: já tohle právě vůbec neznám. Při prvním těhu (12 let zpět) jsem měla vše OK. Na podzim to bohužel nevyšlo, těhu bylo zamlklé, no a teď tohle. Proto mám asi strach, aby bylo vše OK. Taky věřím, že to bude OK.děkuji za podporu :-) . Nějaké oblečení si taky budu muset pořídit, hlavně asi nějaké tuniky, protože trička už nestačí :-( . Budu muset někam vyrazit. Přeji Ti hodně štěstí při nakupování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3828
23.8.10 07:44

Dobré ráno holky, vás nějak o těch víkendech zanedbávám. Ale tentokrát jsem vůbec na nic neměla náladu a celý víkend proležela jelikož mě hrozně bolelo břicho, spodek a bylo mi na omdlení. Když jsem stála měla jsem pocit že mimčo ze mě vypadne v noci se mi pak zdály sny že jsem o něj přišla takže katastrofa. Teď už je to ok a doufám že se to nevrátí ani nevíte jaký jsem měla strach. Holky s těma bříškama vám závidím já jsem přibrala 3 kila ale příjde mi že žádné bříško skoro nemám u prvního jsem ho teda měla mnohem dřív a v té době už nosila těhu oblečení ale teď se stále vlezu do normálního. A na to bříško se už fakt těším. V pátek jdu na ten sreening tak se už nemůžu dočkat a doufám že bude vše ok. Jinak malý už nám druhou noc spinká sám v pokojíčku. Šikula. Nic jdu rychle uvařit ať můžem jít ven dokud u nás svítí sluníčko jelikož brzy se to má změnit a má začít pršet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
23.8.10 07:49

Dobré ráno holky a Mekelko:tak to máme stejně staré dítka,mému synovi je taky 12 let.Já jsem potratila letos v březnu a tak teď jsem raději na nemocenské, protože mám fyz.náročnou práci.teď jsem 12+0 amusím zaklepat že je zatím vše dobré.Koukala jsem včera na maminky.cz, myslím,že to byly tyto stránky a tam psali,že okolo 13 týdne se může začít špinit nebo krvácet......tak uvidíš,že to bude dobré… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí