Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je pravda, ze v kazde rodine je neco a at nikdo nerika, ze neni. Ja vzdy rikam, at si kazdy zamete pred svym. Ten kdo se nejvic stara, tak to ma doma pak jeste horsi
Tejchi píše:
Já mám dnes nějak od rána takovou náladu…Jen jsem zapla televizi tak to porodné a vůbec
![]()
Teji, bude dobre. Na porodne se vykasli, zvladnete to. Jsou to smejdi, sobe si od huby neurvou, ale druhym to jo.
Vodnář j moje babička, mladší segra a brácha a jsou celkem v klidu. Tedy jak kdy
![]()
Marti, dnes to zas na mě nějak padlo a mám strach zda to zvládneme
Kolik nás bude měsíčně Johanka stát, jídlo, oblečení, doktoři…stresuju no ![]()
Teji, neber si to tak, Johanka to vyciti, ze se stresujes a pak te bude zlobit. Jidlo, snad se ti podari po porodu kojit, je to fakt na penezence znat, ja jsem kojila a co znama nekojila tak pres dva tisice davali za nutrilon. plinky jsi psala budes mit latkovky ne? ted se daji i jednorazovky kupovat za dobry peniz a neudela to mesicne tolik. obleceniho mimi opravdu moc nepotrebuje, ze vseho strasne rychle vyroste. mam tu mozna i nejake ruzove dupajdy a nejake vecicky, klidne bych ti balicek poslala.
tak já taky kojit nemohla a ty dva tisíce u nás za nutrilon taky padly a pak do toho ještě ty plíny. No jen doufám že to tentokrát půjde.
holky máte to též tak že někdy mimíska skoro vůbec necitíte a někdy citíte celý den?
Mi příjde že si dneska od rána dělá v pokojíčku pořádek a že si to tam přestěhovává
a v noci jsem lehla na bříško a nějak se mu to nelíbilo tak kopkal/a tak že jsem se musela přetočit.
Marti jsi moc hodná!!! Jen si nech třeba sama ještě využiješ ![]()
Peti já někdy taky cítím a někdy ne, včera jsem odpoledne byla venku a šťouchala tam a večer si manžel šáhl a nic ![]()
Tejchi píše:
Marti jsi moc hodná!!! Jen si nech třeba sama ještě využiješ
Peti já někdy taky cítím a někdy ne, včera jsem odpoledne byla venku a šťouchala tam a večer si manžel šáhl a nic
Teji, ja mam tolik veci, ze bych oblekla tri mimca najednou ![]()
kacafazolka píše:
Holky dobré ráno, vím, že to zní teď blbě, ale nějak bylo a nějak bude.Já když jsem zůstala s Ríšou sama tak jsem měla příjem 5500 Kč a za byt jsem platila 3000Kč.A musela jsem vyjít, hlad jsme neměli, oblečení jsem kupovala ze sekáče a žili jsme tak dva roky než se mi podařilo sehnat jinou práci.Všechno jde udělat, když se musí.........takže hlavy vzhůru.....
Ahoj holky, nerozčilujte se, stejně to bohužel nezměníme
.
Když jsem měla Kristiána, byla jsem na tom podobně jako Kačka a přežila jsem to i s dítětem. Pak, když jsem nastoupila do práce po mateřské, dostala jsem 6 tisíc hrubého. Pak mi vzali i přídavky a když jsem chtěla nějaké dávky, protože Kristián byl dost nemocný, tak mi řekli, že mám smůlu, že pracuju. Takže v podstatě mě nepřekvapuje, že to porodné vzali.
Svítí nám sluníčko, buďme rády, že máme bříška se zdravýma mimískama a to ostatní se ukáže časem
. Hlavu vzhůru
.
Tejchi píše:
Marti, dnes to zas na mě nějak padlo a mám strach zda to zvládnemeKolik nás bude měsíčně Johanka stát, jídlo, oblečení, doktoři…stresuju no
Teji neboj, určitě to zvládnete. Nejdřív budeš kojit, tak ušetříte za mlíčko a ty věcičky na mimčo, vím, že jsou drahé, ale tak úplně nové potřebuješ akorát k doktorovi a jinak Tě třeba nějaká kamarádka podaruje nebo docela levně se dá nakoupit v sekáči. Neboj, to půjde
.
Peťka1 píše:
holky máte to též tak že někdy mimíska skoro vůbec necitíte a někdy citíte celý den?
Peťko, taky to tak mám. Malá někdy rejdí celý den a někdy skoro vůbec - to jsem pak nervózní. Někde na netu ale psali, že do 28 týdne je to v poho, protože má mimčo ještě dost místa.
Já jsem syna taky nekojila a to pak to mlíko jen letělo. Po měsíci mu přišla dr. na to, že má alergii na kravskou bílkovinu a to nás jedna krabice sojového mléka stála 400 Kč a byla cca na 3 dny. To byl děs
. Doufám, že teď budu kojit o to déle
.
Martulinka01 píše:Tejchi píše:Teji, ja mam tolik veci, ze bych oblekla tri mimca najednou
Marti jsi moc hodná!!! Jen si nech třeba sama ještě využiješ
Peti já někdy taky cítím a někdy ne, včera jsem odpoledne byla venku a šťouchala tam a večer si manžel šáhl a nic
Bránit se určitě nebudu
![]()