Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak to já moooc ujíždím na zelí a tak trochu sladký ale čaje nemužu byva mi špatně.
koukám, že tady se chlubíte, jaké má kdo chutě
já mám od začátku spíš nechutě…zhubla jsem tři kilča, ale určitě to doženu v dohledné době, jelikož už mi není tak zle…
Dokážu si vystačit jenom s ovocem nebo zeleninou…meloun si dávám k snídani, svačině, obědu…
ale teď nastalo období sladkého..takže zmrzlina, čokoláda, větrníky, oplatky, perníček…mi vypadají všechny zuby snad ![]()
Dobré ráno holky, tak já se zrovna cpu špagetama a bobíka. Dobrá kombinace ne?Jinak vítám nově příchozí. Jani malý je krásný druhý bude taky a uvidíš třeba se doktoři spletli a bude to mařenka. No my už jsme se konečně domluvili na jméně pro chlapečka a bude to Tomášek. Holky co máte už starší děti jak jste je naučili spát v pokojíčků. Náš malý má pokoj asi 14 dní někdy tam usne v poho někdy s řevem ale za hodinu je vzhůru a jde k nám do postele a když ho nevezmem a pošlem zpátky tak řve jak hysterka. Celkově furt teď jen brečí a je hnusný už vůbec nevím co s ním.
Andílek Pája píše:
Ahojky holčiny, můžu se k vám přidat? TP 22.3.2011.
Vítám tě u nás.
A zdravím všechny při krásném ale mrazivém pondělním ránu.
MAR01 píše:
Všem přítomným se omlouvám za občasné pravopisné chyby např: slabí záchvatprostě to napíšu a odešlu dřív než mi to dojde
Z toho si nic nedělej, já to napíšu a pak si to taky ani nečtu a odešlu. Kolikrát klepnu vedle a nebo málo a písmenko tam je jiné nebo vůbec…nic si z toho nedělej ![]()
Megg: No to ráno je luxusně mrazivé…já vstávala až o půl deváté a na teploměru byly 4 stupně. No brrr…ještě že mi manžel ráno zatopil!! ![]()
To mi ještě netopíme ale už by to pomalu chtělo, hlavně na večer. Venku sluníčko ale mráz a to je začátek září.
Tak to jsem nevěděla že venku už je taková kosa ale doma máme pěknou zimu a už by to chtělo zatopit. Andílek Pája v den kdy máš termín tak já mám zrovna narozky.
Ahoj holky, tak to mi v noci už topíme, neb jsem taková zimouřivá, už takhle jsem měla nižší tlak, a nyní asi frčím v celkem nízkých frekvencích tlaku…jsem zvědavá co mi dr naměří, od čt za týden, už se nemohu dočkat.
Včera jsem doma zas bečela
občas to na mě přijde, že mě bolí to a to…a to je začátek, že jsem měla o to kg na víc a špekatý břuch, a že ty 4 týdny od poslední kontroly jsou tak dlouho
no nemám to naštěstí často, tak je přítel chápající a tolerantní… ![]()
jinak hlásím, že to páteční 1kg je už skoro pryč, ufff dočasná záležitost. Kamarádka mi dle nějaké těhu tablky dle výšky a počáteční váhy vyjela kolik „mám“ přibrat tak prý 12-16kg tak to jsem na to zvědavá
nějak se to přežije nooo ![]()
Zlatí: já od začátku těhu dala dolů 2kg, sice jsem ne
ale nevolnosti byly…
včera jsme byli hromadně plavčit na Barandově a opět mi byla zima
tak jsem ráda vlezla do výřivky…a hned přiběhla přítelova maminka s oblíbenou hláškou, že do teplé vody nesmím…jinak můžu potratit. Zatím to zvládám tu starost, ale dofám že se to nebude nějak stupňovat. Výřivka měla nějakých 33 stupnů…
Peťko: a nemá malý jenom takové období? a s pokojíčkem se asi potřebuje zžít, já bych přečetla pohádku, řekla dobrou a pak si řvi, ale ono je to asi těžké,
toník dostane na vánoce velkou dětskou postel a mám taky z toho strach, že z ní bude utíkat a usínání bude horor, teď je zlatý (za plaťto, užili jsme si dost a dost…) přečtu pohádku, mlíko a pápá, někdy má dny, kdy řve, tak tam jde manžel, ale dělá v postýlce binec, tak ho necháme a on usne…spí už celou noc, týden nekojím, je na nutrilonu, takže to se nám povedlo na jedničku ![]()
a vy budete mít taky druhého chlapečka? mě se to nějak urovnalo v hlavě, zaplavila mě velká láska a moc moc se na toho Vašíka ( manžel nechce, ale prostě Toník Vašík, to jediné mi klape a je to z toho ČB filmu, jak ti kluci zpívali, nám je to jedno, nám je to jedno a jak namalovali tu kozu na zebru, nevím, jak se to jmenuje
)těším a tajně doufám, že se spletli, ale už se těším na Vašíka
![]()
MAR01: neblbni, jenom pěkně přibírej ať se má prďolka dobře a nic mu nechybí, tak jsi měla strach, že neuvidíš
a teď by jsi řešila kilo navíc…já jsem tohle měla týden před porodem, prostě tlustá, nemohla jsem sedět protože mě tlačil do žeber a furt chodíš čůrat, stejně vyloudíš tak dvě kapky a popraskala jsem, prsa jsem měla jako dva melouny a bolely, prostě už jsem chtěla rodit, byla jsem sama sobě taková obtížná…
teď si to užívej, valíme to druhé třetiny a ta je nejkrásnější a o to jde, je to krásné, sice náročné, ale jsme vybaveny…
ty jo,dala jsem si polívku ze včerejška a nevím, co vařit, chybí mi tady kacafazolka a její nápady, co vaříte vy? doma skoro nic není, musím juknout do mražáku a něco vymyslet
![]()
Js: já jsem ještě prďola, už se nemůžu dočkat od toho 13 dál…když už začnu pomalu cítít pohyby okolo toho 20týdne…zatím je to takové „čekací“ ![]()
No já včera rozmrazila rajskou s plněnýma paprikama a doděla omáčku
pak mám věci na čínu, a taky v mrazáku plněné knedlíky a špenátek, taky mě přítel ukecává a budu muset udělat jen nudle z mákem, a včera jsem měla chuť na palačinky ale měli jsme ještě dorta od tchýně…a takový kynutý švestkový knedle by nebyly k zahození…
já nakonec spařila rajčata, a podusím to se strouhanou mrkví, udělám takovou sračku a kolínka
ať si dá i tonan,
ty jo, knedle, to máme v plánu s borůvkama ![]()
JO, jooo to je taky výborný
já koukala, že ještě u nás stánkaři prodávaj jahůdky a maliny
tak asi v průběhu týdne ještě udělám domácí šlehačkové tiramisu, to je taky „žrádlo“ ![]()