Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
MAR01 píše:
Megg: nechci být rýpalka,ale jsou v tom 3 žloutky netepelně upravené
pokud jsem to pochopila dobře, do toho bych asi já osobně nešla.
Já do toho jdu mám slepičky svoje a vím co baštěj
Moje maminka, když jsme byli malé dávala syrový žloudek do polévky, aby dítě mělo výživu, samozřejmě od svých slepic.
Megg každého věc a riziko vo tom žádná…jen jsem na to upozornila.Bráchova přítelka před 14 dny měla z domácích vajec od baby salmonelu
ale jak říkám, jen jsem upozornila ![]()
Ještě jsem dopekla domácí pivní chleba, je senzační skoro půlku jsme se synem již snědli. ![]()
No z vajíček trochu strach mám, alebaštím je ve velkém, jen je víc udělám. Jinaplísňový sýr a tak jím bez problémů…hermelín mňam ![]()
MAR01 píše:
Megg každého věc a riziko vo tom žádná…jen jsem na to upozornila.Bráchova přítelka před 14 dny měla z domácích vajec od baby salmoneluale jak říkám, jen jsem upozornila
Zajímavé, my nikdy salmonelu neměli, musím zaťukat.
Ale pozor i ve zmrzlinách jsou syrová vejce, sice přemražená ale z velkochovů.
Plýsňové sýry a kupované pomazánky z toho mám strach, to nejím.
Když to vezmeš do důsledku tak bys v podstatě všude našla něco, chce to brát rozumně a to si každý nastaví různě…já třeba nejím neupravené vejce (ať zmražené či uvařené), růžové maso, ani plesniváky…holt si to na chvíli odpustím - nemám s tím problém. Ale jak říkám, je to každého věc ![]()
Je to pravda člověk by nesměl jís nic. Vždyť co antibiotik ty zvířata za svůj život snědí aby jin nevychcípali chovy. Pak to lidi jedí ve vejcích a mase a pak mají antibiotika zabírat. Tak že už teď v těhotenství dopujemi mimi antibiotiky, jenže to by jsme nesměli vůbec nic.
Teď jsem byla ve skleníku na hroznovém víně, aspoň neni stříkané a jinak chemicky hnojeno, takže aspoň malé plus.
Neee určo domácí věci mají své, jsem toho zastánce i slepiček …ono to je také o uschovávání potravin že…pokud to babička schovává týden v místnosti kde je 25 až 30 stupnů neb jsou vedra pak se není co divit že dostala salmonelu atd…
No tak u nás je to zase, co snesou tak hned spotřebujem, celkem dost peču a vařim, a holky (slepičky) zase tolik nenesou. Dnes jsem sebrala jedno vajčko a půjdu se ještě podívat jestli něco nezvládli. Je třeby ihned po sebrání uchovávat v chladničce.
Jestli ale opravdu měla z vejce salmonelu tak je to na vytlučení těch slepic aby to nešířilo dál, nebo už bylo vajíčko staré. Nebo mohla sníst úplně něco jinéhu.
Manžel měl salmonelu ze závodní jídelny kam dovážejí každý den čerstvé ruské vejce, mělo to dalších několik zaměstnanců. No pak jim věřte že je to čerstvé.
Tak jim věřte.
Megg myslím, že to bylo tím že to vejce bylo špatně skladované…
ahoj holky,
megg: ten taky dělám je božský, hlavně s velkou porcí šlehačky
![]()
a já se teď nabažila dvacetideka pařížského salátu…
a já? neřeším nic, buď mám na to chuť, nebo nemám…a na co mám, to sežeru, aji kdyby to měl být hermelín nebo niva, nebo kus masa
z čeho bych jediného asi měla strach a jediné, co jsem v těh, odmítla byl tatarák…
Souhlas když je na něco chuť, známá ta se v těhu cpala i tatarákama, to já nemohu ani normálně, syrové maso mi nedělá dobře, od pohledu.