Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tejchi to z tvarohu a zakys. smet. to znám, ale děkuji.
Jani a to z těch BéBé sušenek je s nějakou bílou náplní? S tmavou to znám.
rorozulka píše:
Prominte ,ze zase lezu do diskuse trochu mimo,:-)
jsem ted 12+6 a mela jsem motani hlavy takovym zpusobem , ze jsem to nezazila cele tehu zatim, vim ze asi v 5 tydnu se mi tri dny lehce motala siska, ale toto? musela jsem si lehnout na zem , svet se tocil kolkolem:-) stalo se vam, to nekomu?
Je to asi tlakem dávej na sebe pozor.
tak toto se mi naštěstí nestalo. prosím tě davej na sebe pozor a až pujdeš na kontrolu tak to řekni doktorovy on ti určitě poradí co stím.
MEGG: je to z tvarohu a čehosi, jestli chceš, zítra na to mrknu,ju?
Nejni to toto?: aby jsi to nemusela hledat
střecha z bebe sušenek:
1 máslo, 150g cukr moučka, 2 tvarohy, bebe sušenky 2 balíčky 2 banány
holky a ten z piškotů, zakysané smetany šlehačky a jahod znáte?Jako toho by jsme se u nás přežrali. Pak znám dva pečené ale s těmi je drbačka a k těm vajíčkám já měla na véču topinku s volským okem a to vajco doslova teklo po topince. Jako jím prostě vše na co mám chuť akorát se vyhýbám tomu tataráku jinak nic neřeším, teď jsem měla nedávno chuť i na tu čínskou polívku tak si ji udělala. Těhotenství není nemoc!!!!!
Dobré ráno těhulky.
Vajíčka teda taky neřeším, máme taky domácí a nikomu zatím nikdy nic nebylo. Já si salmonelu zase uhnala na střední na soustředění. Udělali nám kotlety a holt ta moje zrovna nebyla u kosti moc dodělaná, tak jsem 3 týdny proseděla na záchodě s hlavou v umyvadle
. Příjemné to teda nebylo, ale hubnoucí kůra dobrá ![]()
Rorozulko - já si musela minulý týden sednout v obchodě, jinak bych sebou taky švihla. Zaparkovala jsem se v uličce, kde nikdy nikdo nechodí a jak na sviňu, tam teď všichni lezli. Seděla jsem opřená o kečupy, malá mě hladila po vlasech a čekali jsme na tatínka, než nás vysvobodí. Lidi na mě hleděli jak na nějakou ožralou socku a jen jedna paní se zeptala, jestli mi náhodou něco není. Je to určitě tlakem, měla jsem ho nízký i v prvním těhu. Dr. mi doporučila víc solit a nebo kafe. Kafe nepiju a víc solit v těhu mi nepřipadalo jako dobrý nápad, takže sebou furt tahám pití a snažím se hodně pít.
Peťko- piškotový se zakys. smetanou taky milujem. Děláme z jahodama nebo mandarinkama a musím ho chránit vlastním tělem, aby vydržel aspoň do druhého dne
Mňam. Ježiš, mně úplně těčou sliny, jen si na něj vzpomenu ![]()
tak jooo jídlo co se v těhu nedoporučuje a tepelně neupravená vejce, a plýsňové sýry…je to každého věc co jí…ale já prostě radči omezím riziko než si pak něco vyčítat, že jsem něco snědla a já i prcek budem mít problém, ovšem…můžete jíct cokoliv a nic vám nebude, a pak si můžete dát někde blbej chlebíček a vymalováno. Já prostě určité potraviny nyní nejím…ale myslím, že je to každého věc. Těhotenství není nemoc, ale špatné vejce či majolka, může mít fatální následek. Mě jste ani diskuzí jak jsem „praštěná“
nepřesvědčily o tom, že si to vejce na hniličku dám a budu dávat v průběhu celého těhu
tak toto téma bych asi tak i uzavřela - z mého pohledu.
Jinak když budu mluvit za sebe tak připouštím, že jako prvnička jsem taková „opatrnější“ a asi to člověk víc řeší než zkušené matky, co už vědí…ale je to tak nooo ![]()