Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
j.s. Takže když se mi narodí prcek tak ještě cca 20týdnů bud na mateřské a teprve pak se rozhodnu na kolik let chci jít na rodičovskou? Nevím asi měsíc před skončením mateřské se musí hlásit na kolik chceme rodičovskou?
no přesně tak, ale pak si musíš zažádat, tak aby jsi to stihla, prostě třeba jak jdeš pro porodné (což já si nepůjdu) tak se zeptat a pohlídat si to, nám to zrovna ty ku… měnili, že od nového roku to snižovali a měli v tom takový bordel, že mi to nemohli vypočítat, protože ještě dva měsíce v novém roce nevěděli, kolik dostanu, takže jsem byla několik měsíců bez peněz, no hrůza, dříve to řešil tvůj zaměstnavatel, teď to řeší
sociálka a prostě to moc nezvládá…já čekala na peníze a fakt mě živil manžel, byl to děs běs…
No tak na porodné teď dosáhne málo kdo a já taky ne ![]()
No když říkáš že je to nějak takhle, tak pokud schválí od dubna 2011 to že si můžeš v průběhu rodičovské to měnit, tak to stihnem. To bude fajn. Aspoň něco k dobru!!
tej: ono stejně, já si myslela, jak je to super, že jsem si něco odsouhlasila a po pár měsících mi ty peníze vzali a dělalo to dva a půl tisíce, a teď se zase dozvídám, že mají mateřskou o 10% snížit, takže prostě v tomhle státě nemáš jistotu, prostě je to psycho, tím, že máme teď chlapečka druhého v bříšku, chtěla bych někdy třeba za pět let zkusit třetí, manžel je taky pro, ale prostě já vím, že je pak nemáme šanci uživit, aby měli všechno, co potřebují a jak by začali řešit školu, chtějí zavést školné a tak, tak prostě nevím…budeme mít na dvacet let hypotéku, dvě děti a prostě nevím
![]()
jako začíná to být hnus. Nestačím se divit. Já jen doufám že za těch 5 let to zas bude jinak a bude to lepší ale to se asi nestane, jelikož jestli též budeme mít druhého kluka tak možná někdy později by jsme ještě do třetího taky šli ale bude záležet na podmínkách. Já sama pocházím ze čtyř sourozenců. Jo a dneska mě zas podpořila kámoška, jelikož před těhu jsem nejedla banýny a teď si s chutí dám, tak mi říká to je jasný kluk baby které jí banány tak mají kluky a ty co jí melouny tak holky. Já meloun baštila si před dvěma měsícema. No a vzhledem k tomu že ještě nevíme co budem mít a že mi furt předhazuje toho kluka tak už si to taky začínám myslet.
mě úplně zaráží, jak lidi zajímá, co čekáte a já když řeknu, že druhého kluka, oni mají takovou radost z toho, že bych jim jednu vrazila
já jsem jedla banány u toníka, teď nemám chuť ani na meloun a ani na banány, já bych řekla že mám chuť na všechno a na nic…
peťulo, tak jsem dneska přetahovala šuldu a ono mi to šlo tak nějak zlehka, přetáhlo se to celé a tak jsem to vrátila zpátky a za chvilku se objevila krev, malý neplakal, vůbec ho to nezajímalo, takže to asi nebolelo, natřela jsem to sudocremem, tím natírám všechno a uvidím,… to je asi normální,že je trochu krve, že?
![]()
prostě ve vládě jsou kurvy, oni chtějí podpořit rodiny s dětma, ale teda nevím jak…
S těmi lidmi je to hnus jsou prostě nepřející ale kašlu na ně. Tak nám ještě celý přetáhnout nejde ale už moc nechybí a my žádnou krev zatím neměli jelikož my pomalu a po troškách ale někdy to tam má celé zarudlé.
Ono je toho víc co ty kurvy chtějí zrušit…jako fakt
a pak má být člověk v těhu v klidu. Bych neměla sledovat televizi a vůbec chodit na net
Pak bych nic nevěděla a byla happy ![]()
tož snad nebude řvát u čůrání, já jsem to jenom tak zkoušela a najednou to samo celé vyjelo a bylo to…malý si hrál s pet lahví a já na to čumím, viděla jsem to poprvé…tak lepší, než aby mu to pak měli řezat v nemocnici, nějak to sami zvládneme…doufám…
jako já myslím že je to normální mi se někdy zdálo jako by měl tu kůžičku kolem popraskanou ale bez krve. A jako musím říct že to máte super že vám to tak pěkně šlo ale prý se to musí dělat pravidelně do doby než si to ti kluci začnou dělat sami aby jim to zase nesrostlo.
jo, tak každý večer po koupání, na tohle se musí myslet, aby pak chudák netrpěl…
Ahoj, všechny zdravím,
právě jsme se vrátili z genetiky, přikládám foto, podle PM jsem v 12+4tt, a dle velikosti mimča 13+1tt.
Měří od temene po kostrč 73mm.
Krásně mu tlouklo srdíčko, a vůbec mimísek byl celý krásný.