Poradna duly
Jana Čurdová
@siisi no, ono to přišlo trochu neplánovaně, ale e o moc, chtěli jsme mít rozdíl přesně dva roky, respektive jsme chtěli začít, tak aby to vyšlo nejdřív o ty dva roky, no ale stačilo aby se mi rorzhodil cyklus, ms nepřišla, místo ní přišla ovu, a jak jsme tak očekávali tu ms, tak jsme se vyprdli na ochranu
no výsledek nás trochu i překvapil, zvlášť když jsme se o prvního snažili 3/4 roku ![]()
@sao - bereš to hezky
taky mám jedno zamlklé za sebou. A pak následovala bez problémů zdravá holčička.
a taky jsem na to tehdy narážela na každém kroku, kde jsem otevřela časák, tam mě to dohánělo.
Tak si zatím užívej těch třech
![]()
Holky, chtěla jsem se optat Vás, které jste si nechaly změřit HCG v 7. nebo v 8. týdnu, kolik Vám naměřili?
@Smilie23 v tomhle období už je průkaznější UTZ, už by mělo být srdíčko
mě nikdy hcg neměřili. ![]()
@Šalvějka Díky, jsem po ZT, a při nezdaru jsem měla hraniční hodnoty hcg v 8. týdnu, v 9. došlo k ZT. Teď jsem měla v 7+0 přesně 77753. A zajímá mě, jak to měly ostatní holky. Čistě ze zvědavosti se ptám. Myslím, že ta hodnota 77 753 jednotek je OK.
@Smilie23 aha, to jsem nevěděla
ale myslím, že se dá na googlu najít tabulka, jak má HCG růst, zkus mrknout ![]()
Ahoj holky. Já právě začínám 10tt, a termín mi vychází někdy kolem 20. března. 9.9. jdu na další kontrolu k Dr. a už prý dostanu průkazku. Zítra se budu objednávat na ten prvotrimestrální screening. Co na něj říkáte? Půjdete?
@Cajinka1 píše:
Ahoj holky. Já právě začínám 10tt, a termín mi vychází někdy kolem 20. března. 9.9. jdu na další kontrolu k Dr. a už prý dostanu průkazku. Zítra se budu objednávat na ten prvotrimestrální screening. Co na něj říkáte? Půjdete?
Já ano. Už jsem byla na krvi a na UTZ jdu 1.9. Četla jsem, že je průkaznější než ten v 16. týdnu, ale znáš to, na netu je spousta chytrejch keců, co nejsou pravdivé.
Příspěvek upraven 18.08.14 v 18:59
@Cajinka1 Ahoj, určitě na něj půjdu, byla jsem i u prvního, tripple testy už mi pak ani nedělali, bylo to zbytečné. Taky jsem začala právě 10. týden, termín mám 22.3. ![]()
@Cajinka1 Ahoj, my jsme se s manželem dohodli, že na ten screening, ani na tripple testy nepůjdu. Screening i tripple testy je zaměřený jen asi na tři vývojové vady a my jsme se rozhodli, že bychom si miminko nechali i když bude poškozené.
@Smilie23 teda, tak to obdivuji
já bych to chtěla vědět, jestli je miminko v pořádku a nebo není, ráda vím, na co mám být připravená, určitě bych si nechala dítko s rozštěpem, nebo nějakou jinou anomálií, která do budoucna nepřekáží v plnohodnotném životě, ale vůbec netuším, jak bych se rozhodla, kdyby mělo miminko mít třeba DS nebo ES…to vážně nevím a doufám, že to nikdy nebudu muset řešit. Screening i Tripple jsou oba zaměřené na všechny vývojové vady, ale nejvíc se vždy mluví o Downově syndromu, Edwardsově syndromu a Patauově syndromu, protože jejich výskyt je k poměru k ostatním vysoký a takové miminko s velkou pravděpodobností přežije po dobu těhotenství a je schopno žít i po porodu, jen délka přežití je různě dlouhá, i rozštěp by screening mohl odhalit, ale samozřejmě ten rozštěp ještě nebude vidět, ale může projevit tlustším šíjovým projasněním, to obecně bývá indikátorem většiny vývojových vad, prostě když je to nad limit, je velké riziko, že je miminko nějak poškozené.