Poradna duly
Jana Čurdová
@Šalvějka 1.screening i tripple testy počítají vlastně s jistou pravděpodobností s jakou se narodí poškozené miminko. Když jsme se rozhodli, že si miminko necháme tak jak tak, tak je pro nás test zbytečný. Půjdu až na ten velký utz ve 20 týdnu.
Ahoj, taky čekám březňátka, a to doslova. Jsou tam dvě mimina..
byla a jsem z toho stále hodně překvapená, protože doma už jednoho chlapečka máme a s touto variantou jsme nepočítali. Ale což, mělo to tak být, tak to tak bude. Ráda se k Vám přidám a budu sledovat Vaše pocity, zážitky apod. ![]()
@LiškaDiviška Gratuluji. Můžu se optat, v kolikátem jsi týdnu? Já jsem dnes v 8+1.
@LiškaDiviška Krásné, nejsme od sebe daleko? Jak toto druhé těhotenství prožíváš? Říká se, že když maminka čeká dvojčátka, tak je hladina hcg vyšší a nevolnosti jsou intenzivnější. Máš to taky tak? A jak jsou miminka veliké?
O prvním těhotenství jsem ani nevěděla, spíš jsem všechno hltala, informace, jídlo a vše.. takže i váha šla rapidně nahoru.
a to druhé těhotenství, bylo plánované, takže jsem se i víc sledovala, ale je fakt, že nějaké příznaky jsem měla a dokonce i tušení, že to budou dvojčata, nevím jak je to možné.. a když jsem si udělala test, kolegyně si ze mě dělaly legraci, že ta druhá čárka je hodně silná, že to tak bude.. a bylo. Jinak je to opravdu trochu jiné. Mám hodně chutě, čich mám hodně zostřený, jeden den mi něco chutná a druhý den to nemůžu cítit, ale není to nic zase až tak extrémního co by se nedalo vydržet. Zatím mě ani moc nepřepadá únava, což jsem ráda.
a co ty, jak to prožíváš? jsi těhotná poprvé? a čekáš jedno miminko?
@LiškaDiviška Já jsem po ZT, tak se víc sleduji. Teď o víkendu mi teprve začalo zvracení, tak jsem šťastná, že se cítím těhotně. Od začátku mi hodně divně bije srdce, mám slabost, únavu zostřený čich a problémy s žáhou. Ale dá se to vydržet. Pokud bude miminko prosperovat, budu rodit koncem března. Ano, čekáme první a jedno miminko. Přála bych si kluka, ale není to tak důležité, hlavně, aby bylo miminko zdravé. A je mi 33.
@LiškaDiviška Ahoj a kdy si byla poprové u mudr?-kdy si se dozvěděla, že jsou 2 v kolikátém týdnu?
Ahoj, poprvé jsem byla v 6+2 a to už to tam bylo pěkně vidět.. Byl to docela šok. Hlavně pro manžela, jak jsem psala, já měla trochu tušáka. Je mi taky 33. Kvůli manželovi bych si přála 2 holčičky, já osobně bych chtěla kluka a holku a kdyby to měli být 2 kluci, tak to bych jásala asi nejmíň, protože už jednoho chlapečka máme a to bych to měla doma samýho chlapa a prkýnko na záchodě už na věky věků nahoru! ![]()
teď jsem byla na dalším utz v 8. týdnu a už tam bila i srdíčka, takže jsme to řekli i rodině i synovi. NAvíc už mi roste i pupík, ne že bych tloustla, ale ten pupík je výraznější. ![]()
@Smilie23 minulý týden měla miminka každé 1,4 cm, takže teď už budou asi větší.. ![]()
@LiškaDiviška No mě právě doktor zatím neřekl vůbec nic a zdálo se mi, když jsem byla na ultrazvuku, že ta srdeční akce je uplně jiná než když jsem byla poprvé těhotná. Byla jsem 7+0t. Teď jsem 10+5t a mám už velké bříško a to dost. A i to celé je jiné. ![]()
Holky, jsem 9+3 ale břicho mám jako v 5 měsíci, a špatně mi je neustále, tak snad to nebudou paterčata ![]()
@LiškaDiviška - gratuluju
myslela jsem si, že se dvojčata poznají až později
@Smilie23 - prosím tě, které ty 3 vady to jsou? Nějak jsem se při prvním těhotenství o to vůbec nezajímala. Moje kamarádka čekala třetí holčičku a na tom prvním testu jí vyšel Downův s., dítě si nechala, a má naprosto zdravou holčičku. Líbí se mi tvůj postoj, osobně jsem taky rozhodlá, že se špatnými testy nedám odradit a zatím jsem přesvědčená, že bych si i přes špatný test dítě taky nechala.