Poradna duly
Jana Čurdová
@Lenka1987 Ahoj, tak to je fajn, že je nevolnostech
mě se ta únava ne a ne pustit…je to snad ještě horší, ráno vstaneme a skoro celý den se jen ploužím, zívám, padaj mi oči, už je mi to dost nepříjemný, cítím se jak invalida. Přitom spát chodím brzo, malej spí do šesti, mohlo by být i hůř
snad to taky už brzo přejde. A u které jsi pojišťovny? já jsem u vojenské, ještě jsem nezjišťovala co maj pro těhule, jdu mrknout.
Ahoj, můžu naskočit do zaběhle diskuze? Nám vyhází porod na 20.03. ![]()
@Lenka1987 Aha, no já se koukala na tu mojí, poskytujou slevy na vitamíny pro těhotné a taky na cvičení těhotných, tak na ty vitamíny se to hodí ![]()
@alvicek vítej
nám to vychází na 22.3.
@Šalvějka budou to letní děti:-)jen uvidím jestli ryba nebo Beran:-)
@Cajinka1 jůů máme stejný termín a už jsem se taky objednávala na prvotní screening, slyšela jsem, že jsou mnohem přesnější než ty tripl testy, který vychazejí vetšinou pozitivně.
@alvicek no spíš jarní ne?
no já bych raději tu rybu no
Já jsem býk, manžel je ryba, Oliver je blíženec, beran by byl další roháč do rodiny, to by byla mela ![]()
@Šalvějka - no já mám termín 22.3. ale už si to domlouvám tam nahoru, že to musí být ryba
jednak po mě, a taky beránky mám raději dál od těla (přítomným berankám se omlouvám
)
Příspěvek upraven 22.08.14 v 20:56
@Smilie23 - na scr. jdu 9.9.,
@Šalvějka píše:
@siisi mě by taky špatné výsledky nepřiměly těhotenství ukončit, ale dle výše rizika, bych se rozhodovala pro AMC, vím jistě, že nemám na to, dítě donosit, porodit a navždy se s ním rozloučit. takže třeba taková vada by mě přiměla těhotenství ukončit, ale to bych si určitě nechala zjistit přes ten odběr plodové vody, nebo choria.
jojo, snad i naše intuice a pocity zafungují
Ahoj holky, oproti vám tu teď budu řešit banality (ať si taky trochu dáchnem). Taky vám přijdou některé (spíše většina) články o těhotenství zcestné? Pobavil mne článek, kde se psalo, jak má žena v těhotenství krásnou pleť, jak je šťastná a že těhu není nemoc, jak žena omládne apod.
Já mám pleť jak v pubertě. Připadám si o 10 let starší, pořád mi něco je (špatně- hladově-špatně, tudle mne píchá, tudle bolí bederka, občasné motání hlavy až stav na omdlení). Abyste si nemysleli, doma stále něco dělám, včera jsem zkrášlovala celou zahradu, okopávala záhonky, stříhala kytičky apod., žehlila, uklízela atd. Moc se nevyspím a že bych z toho všeho byla vysmátá, to taky nejsem. V pondělí nastupuju do práce, jezdím hodinu a 3× přestupuju-bus, metro, tramvaj. Takže si vyžeru všechno, lidi, smrad a pracuju v centru Prahy, takže lidi, smrad, poblitý a počůraný ulice. To dostane i naprosto „zdravé“ jedince, natož těhotnou. Tak jsem z toho dost v obavách, jak mi to půjde (obzvlášť když je mi pořád špatně).
A jak jste na tom vy?
Podobné články jsem také četla. Tak jsem se těšila až budu těhotná, jak se budu mít krásně a jak mi to bude slušet
…Zatím mi akorát padají vlasy (takže do porodu jsem plešatá), moje pleť je těžce v pubertě, jsem nafouknutá jak balón, do práce jezdím hodinu - pracuji na jiném konci Prahy než bydlím a musím cca 2× vystoupit z metra a nadýchat se „čerstvého“ vzduchu, jinak bych se poblinkala v metru
Než nakoupim v obchodě, tak to mi dá pěkně zabrat - ze všeho je mi zle, tak chodím po obchodě a přemýšlím co vlastně koupit
Četla jsem, že ta hezčí fáze těhotenství bude, až se to přehoupne přes první trimestr, tak doufám, že aspoň tady v tomhle mají pravdu
![]()
Taky doufám, za 2 dny začínám 12. týden, teď jsem blinkala, takže nepočítám s tím, že se to moc zlepší. Taky jsem nafouklá, musím jíst jen něco, myslím, že i oběd odpadne. Pachy jsou taky žůžo. A pořád kýchám a kašlu, taky nechápu.
@budulinek7 Máš už vybranou porodnici v Praze, kde chceš rodit? Já přemýšlím o Podolí. Je tam ale docela nával, tak musím vybrat ještě něco jiného
Já nemůžu ani vidět maso
Hlavně kuřecí - je mi zle, jen o tom píšu
![]()
@Mishulee
Také jsem měla vybrané Podolí, sestra mi říkala, že je to ale nic moc a kamarádka taky. Moje druhá sestra tam rodila 2×, ale to už je přes 20 let zpátky, tak nevím, co si mám myslet. Nejblíž mám Motol, ale to je továrna na smrt a mám k němu odpor. Byly mi doporučeny Hořovice, ale než se tam člověk dokope, i když než se dokopu na Prahu 4, tak to asi vyjde nastejno.
@budulinek7 Já mám nejblíže Bulovku a to je něco podobného jak Motol, podle toho co píšeš. Já si myslím, že porod žádná rychlovka nebude, takže stihneš dojet kamkoliv ![]()