Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Koukala jsem, že jste porovnávaly bříška a tak jsem vám teda taky vyfotila to svoje … Ať to je komplet, žejo
Každopádně berte fotku s rezervou, máme křivé zrcadlo, tak tam jsem rozkouskovaná trošku
![]()
Jinak mě se poslední dobou vůbec nic nechce, akorát se flákám a přemýšlím co a jak s malou.. ![]()
My chůvičky kupovat nebudeme, máme malý byt, takže u nás nejsou potřeba. Ondra ale mermomocí chce monitor dechu, tak si zařizuje jeho půjčení ![]()
Tak já zatím nevím do čeho jdu a co se bude hodit.. raději dokoupim až to bude potřeba než si vše nakoupit a nevyužit.. a kdybych měla koupit vše co mi kdo poradil tak už jsem asi zkrachovala
počínaje monitorem dechu, chůvičkami až po sterilizátory a ohřívače
asi si to představuji zatím moc jednoduše
každopádně jsem ta hloupá co nic nechce kupovat a radši bude mít dítě furt na očích a nebo u prsa
doufám že s kojením to nevzdám a žádný lahvičky a věci kolem nebudou potřeba.. nosítko si časem pořídit chci ale to je zatím jen vyhlídka ![]()
Stejně jako nehodlám přestavět cely dům jak si půl rodiny představuje
a řeči o tom že tv musíte dát na zeď ať na malou nespadne, v krbu radši netopte ať se malá nespali a stůl dejte pryč kupte si umělý ať se nebouchne o rohy
tomu se musím smát.. asi budou babičky brečet víc než malá až si sáhne na krb a přijde s boulí
a já budu za strašnou matku
![]()
Jo kazdy si prave musi zjistit co vxizije a co ne.protoze kazdy je jiny. Ja treba nekojila pak a lahve jsem mela,ale STERILIZATOR jsem nemela.Pro me obecne co muzu nahradit atd jsou kraviny.MONITOR dechu mam a mela jsem.pro me dobra vec.Ale pocitam s postylkou,se spanim ve velke posteli nesouhlasím
ale pro někoho,kdo pocita ze bude mit mimco u sebe i v noci je to zbytecnost to da rozum. OHRIVACKA pro mě byla taky zbytecna. Ja vetsinou mela s sebou nekam termosku s horkou vodou a lahev s obyc vodou a redila
![]()
CHUVICKY uz jsem zmínila. ODSAVACKA tu jsem samozrejme u prvniho nemela, pak jsem dokoupila-sezene se v kazde lekarne.A ja mam prsa na houby tak jsem ji poridila i ted.
Atd atd. Ale je to jako se vsim.
Ja uz se ted desim co chudak druhy kluk bude dostatvat za darky,protoze uz ted ma po sta4sim haldu pi..vin , ktere nam delaly radost tak pul roku a pak se souply do policek(sbirka auticek od LEna , halda lega dupla, halda koleji apod
to nemluvim o puzzle
no a to jsem nestihla prozkoumat co uz mam vse vyrazene v tom sklepe
![]()
@DomčaP
Krasny pupik ![]()
Jee, hezky pupik
jsme komplet
a ja jsem se holky dnes hecla a zadelala jsem na moravske kolace, ted se pecou akorat. To je vuuune ![]()
A je pravda, ze to si musi kazdy sam odzkouset a dokoupit muze vzdycky nez vyhazovat penize. Me treba prijde sterilizator ptakovina ank bych ho nemela kam dat. Zas na tohle si moc nepotrpim. Vyvarim to v hrnci ![]()
@Petra.arteP Buď v klidu, já to taky neresila a neresim. U první mi teda mamka řekla, ať si radši pro jistotu lahvicku pořídím, kdyby náhodou. Potřeba pak vůbec nebyla, kojila jsem o 106, odsavacku a ohrivacku taky vůbec neznám, neměla jsem potřebu ten první rok někde trajdat bez malý, max jen na ty intervaly mezi kojenim. Doma mám krbovky, v životě na ně nesahla, všude hrany a pohoda. Ale je fakt, že ona je hodně klidná a rozumná. Jen jednou mi seděla na lince, když jsem myla nádobí, už jsem cistila sporák, kde se předtím na jedný plotynce vařilo a já na to zapomněla a ona zrovna na tu plotynku si sáhla.
@finduska škoda že rodině se to fakt blbě vysvětluje že si to koupím az to bude potřeba
až sama uznám za vhodné že by se to hodilo. Když si vytáhla ty hračky tak to se taky děsím.. babky už se teď předhání která co koupí. A my s přítelem je musíme krotit aby přestali závodit.
mají doma ještě větší výbavu než já. Včetně postýlky a skříně s oblečením. Vypranym vyžehlenym.. jako bychom měli mít malou ve střídavé péči týden já týden moje máma týden tchýně.. už sem musela i zakročit měla sem občas pocit že můj úkol je jen porodit a odevzdat.. teď si na truc před nimi dám i sklenici coly.. a v momentě kdy se budou předhánět v hračkách a malá si už ani nebude vědět rady s čím si vůbec hrát tak to všechno komplet vyhazim
![]()
@Bufanda lahvičky mám ale doufám že budu kojit a budou potřeba až někdy časem..
Jinak jsem ráda že to píšeš, protože si myslím že to jde.. žít normálně a neprekopavat dům.. budu se snažit z ní taky vychovat rozumnou slečnu.. na druhou stranu si na krb sáhne jednou a pak si to bude pamatovat..
![]()
Mě teda vadí, jak už nejsem schopná si všechno udělat sama. Tchýně se nabídla, že pomůže. Což o to, je to super, akorát je hodně tip top. Jak už je sama, tak kolem nás hodně lítá, tak si vzala na vypráni ještě jednu várku plin od švagrové + zavinovacky a tak a teď volá, jak to se jí nezdá a do toho co mám pro malýho do porodnice, jestli máme to a to. Přitom už jsme to říkali, no oboum nám rodiče stárnou a je to s nima horší. Já na takový zajem nejsem zvyklá, jsem si dělala všechno sama a nikdo mi do ničeho nekecal. Přitom jinak je fajn, chápu, že se moc těší, tak snad to spolu zvládneme ![]()
@V09 paaaani tak to bych se taky hecla.. nechceš hodit receptik a foto?? Nejlepší dělali na základce od té doby jsem lepší nejedla.. tak bych si mohla podobnou verzi upéct ![]()
@Petra.arteP Normálně jí to vysvetlis, až se začne batolit. Buď to pochopi, nebo si sáhne. Já začala lahvicky používat až v létě na vodu.
@Petra.arteP noo nasla jsem na netu tedka od nejake babiny. S tvarohem, rybizovym dzemem a posypkou. Ochutnam a hodim recept, jestli se to bude vubec dat
jsou teda trosicku vetsi nez bych chtela, ale neva
a vcelku rychlovka. Testo jsem dala na hodku na topeni nakynout.
Tak ty chůvičky pro mě jsou taky nezbytnost a to čekám první
! Ale mám dost přehled jak co bude díky neteři rok a čtvrt..docela často jsem ji hlídala.. vlastně chůvičky chceme koupit už teď, protože se mi hodí i když hlídám malou..hele..dám malou ven do kočárku spát (klidně i teď v zimě), protože samozřejmě se jí spinká dobře na čerstvém vzduchu..mám francouzské okno z obýváku na zahradu, takže teoreticky no problem..můžu chodit koukat skrz okno, že.. jenomže když si chci třeba schrupnout (a to se mi teď stává a bude stávat asi i s mrnětem, pokud budeme v noci kojit), tak to už si prostě bez chůvičky nelajsnu..okno mám v zimě zavřené.. protože malá spí klidně 2,5 h a to bych doma slušně vyvětrala..a abych ji ve spánku neslyšela a ona venku plakala v kočárku když se vzbudí
..další věc když jedeme s partou ven, děti spí ve stanech a my sedíme v hospodě..přece nebudu neustále vozit kočárek s sebou, aby muselo být dítě blízko hluku a nebo já seděla celou noc u něj
když jsme se ségrou na cvičebním víkendu, tak to samé..dítě je v pokoji v postýlce a spinká a my v klidu s chůvičkou v hospodě sedíme s ostatními..nikomu to nevnucuji samozřejmě, jen dávám příklady, proč si neumím představit bez..odsávačku bych tedy taky pořídila..krom toho, že občas i když ženská kojí normálně, je potřeba odstříkat, tak i když bude třeba hlídat tatínek z jakéhokoliv důvodu..potřebuju si někam zajet a nechci dítě kvůli tomu tahat s sebou..zajdu si do bazénu nebo s holkama na vodu na trénink, vychází mi to mezi kojením, ale po cestě se cokoliv zvrtne..není nad to předcházet zbytečně stresovým situacím..a neznám nic horšího než hlídat a nemít pro dítě ani mléko
jako může se udělat Sunar vždy..ale já jim raději odstříkám
..s dítětem život nekončí a není ani pro něj ideální se vůbec nehnout od mámy
jinak spoustu dalších věcí mám po ségře no..tak jsem nemusela ani zvažovat zda koupit či ne
. Monitor dechu mi půjčila z porodnice teta porodní sestra. Ale ty věci ohledně bezpečnosti v domácnosti jsou číčoviny a to tedy taky vůbec neřeším
!
@V09 Jo tak to máte taky takový základ ty chůvičky..budou podobné jako má @finduska
.
Jinak ty tvoje otočené fotky byly včera důvod, proč jsem dělala ten pásek z fotek..jsem stáhla tu tvou, abych si ji otočila a nemusela otáčet hlavu
a pak už to bylo jednodušší si je hodit všechny vedle sebe
!
@DomčaP Jee tak ty máš nejpodobnější pupík na můj mi přijde
!
@pindulinka89 Jasný, tak já to nepotřebovala, ani odstrikavat ne, dcera ani neví, co je sunar. Mně ani neměl kdo hlídat, exovi rodiče se nějak nezajimali a moji jsou na Moravě. Jo a venku spala furt, kočár strceny pod střechou v altanu. Když byla jo slota nebo vichr, tak v kočárku na chodbě.