Březňátka 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
771
3.2.19 17:43

Ahoj holky :kytka:
Koukala jsem, že jste porovnávaly bříška a tak jsem vám teda taky vyfotila to svoje … Ať to je komplet, žejo :mrgreen: Každopádně berte fotku s rezervou, máme křivé zrcadlo, tak tam jsem rozkouskovaná trošku :nevim: :mrgreen:
Jinak mě se poslední dobou vůbec nic nechce, akorát se flákám a přemýšlím co a jak s malou.. :)
My chůvičky kupovat nebudeme, máme malý byt, takže u nás nejsou potřeba. Ondra ale mermomocí chce monitor dechu, tak si zařizuje jeho půjčení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
3.2.19 17:52

Tak já zatím nevím do čeho jdu a co se bude hodit.. raději dokoupim až to bude potřeba než si vše nakoupit a nevyužit.. a kdybych měla koupit vše co mi kdo poradil tak už jsem asi zkrachovala :lol: :lol: počínaje monitorem dechu, chůvičkami až po sterilizátory a ohřívače :D :D asi si to představuji zatím moc jednoduše :D :D každopádně jsem ta hloupá co nic nechce kupovat a radši bude mít dítě furt na očích a nebo u prsa :lol: :lol: doufám že s kojením to nevzdám a žádný lahvičky a věci kolem nebudou potřeba.. nosítko si časem pořídit chci ale to je zatím jen vyhlídka :)
Stejně jako nehodlám přestavět cely dům jak si půl rodiny představuje :D a řeči o tom že tv musíte dát na zeď ať na malou nespadne, v krbu radši netopte ať se malá nespali a stůl dejte pryč kupte si umělý ať se nebouchne o rohy :D :D :D tomu se musím smát.. asi budou babičky brečet víc než malá až si sáhne na krb a přijde s boulí :D a já budu za strašnou matku :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
finduska
3.2.19 18:22

Jo kazdy si prave musi zjistit co vxizije a co ne.protoze kazdy je jiny. Ja treba nekojila pak a lahve jsem mela,ale STERILIZATOR jsem nemela.Pro me obecne co muzu nahradit atd jsou kraviny.MONITOR dechu mam a mela jsem.pro me dobra vec.Ale pocitam s postylkou,se spanim ve velke posteli nesouhlasím :lol: ale pro někoho,kdo pocita ze bude mit mimco u sebe i v noci je to zbytecnost to da rozum. OHRIVACKA pro mě byla taky zbytecna. Ja vetsinou mela s sebou nekam termosku s horkou vodou a lahev s obyc vodou a redila :lol: :lol:
CHUVICKY uz jsem zmínila. ODSAVACKA tu jsem samozrejme u prvniho nemela, pak jsem dokoupila-sezene se v kazde lekarne.A ja mam prsa na houby tak jsem ji poridila i ted.
Atd atd. Ale je to jako se vsim.
Ja uz se ted desim co chudak druhy kluk bude dostatvat za darky,protoze uz ted ma po sta4sim haldu pi..vin , ktere nam delaly radost tak pul roku a pak se souply do policek(sbirka auticek od LEna , halda lega dupla, halda koleji apod :zed: :zed: to nemluvim o puzzle :roll: no a to jsem nestihla prozkoumat co uz mam vse vyrazene v tom sklepe :lol: :lol: :lol: :jazyk:

@DomčaP
Krasny pupik :palec:

• Citovat
  • Upravit
V09
1604
3.2.19 18:40

Jee, hezky pupik :palec: jsme komplet :P :lol: a ja jsem se holky dnes hecla a zadelala jsem na moravske kolace, ted se pecou akorat. To je vuuune :jazyk:

A je pravda, ze to si musi kazdy sam odzkouset a dokoupit muze vzdycky nez vyhazovat penize. Me treba prijde sterilizator ptakovina ank bych ho nemela kam dat. Zas na tohle si moc nepotrpim. Vyvarim to v hrnci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
3.2.19 18:42

@Petra.arteP Buď v klidu, já to taky neresila a neresim. U první mi teda mamka řekla, ať si radši pro jistotu lahvicku pořídím, kdyby náhodou. Potřeba pak vůbec nebyla, kojila jsem o 106, odsavacku a ohrivacku taky vůbec neznám, neměla jsem potřebu ten první rok někde trajdat bez malý, max jen na ty intervaly mezi kojenim. Doma mám krbovky, v životě na ně nesahla, všude hrany a pohoda. Ale je fakt, že ona je hodně klidná a rozumná. Jen jednou mi seděla na lince, když jsem myla nádobí, už jsem cistila sporák, kde se předtím na jedný plotynce vařilo a já na to zapomněla a ona zrovna na tu plotynku si sáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
3.2.19 18:44

@finduska škoda že rodině se to fakt blbě vysvětluje že si to koupím az to bude potřeba :D až sama uznám za vhodné že by se to hodilo. Když si vytáhla ty hračky tak to se taky děsím.. babky už se teď předhání která co koupí. A my s přítelem je musíme krotit aby přestali závodit. :D mají doma ještě větší výbavu než já. Včetně postýlky a skříně s oblečením. Vypranym vyžehlenym.. jako bychom měli mít malou ve střídavé péči týden já týden moje máma týden tchýně.. už sem musela i zakročit měla sem občas pocit že můj úkol je jen porodit a odevzdat.. teď si na truc před nimi dám i sklenici coly.. a v momentě kdy se budou předhánět v hračkách a malá si už ani nebude vědět rady s čím si vůbec hrát tak to všechno komplet vyhazim :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
3.2.19 18:49

@Bufanda lahvičky mám ale doufám že budu kojit a budou potřeba až někdy časem..
Jinak jsem ráda že to píšeš, protože si myslím že to jde.. žít normálně a neprekopavat dům.. budu se snažit z ní taky vychovat rozumnou slečnu.. na druhou stranu si na krb sáhne jednou a pak si to bude pamatovat.. :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
3.2.19 18:51

Mě teda vadí, jak už nejsem schopná si všechno udělat sama. Tchýně se nabídla, že pomůže. Což o to, je to super, akorát je hodně tip top. Jak už je sama, tak kolem nás hodně lítá, tak si vzala na vypráni ještě jednu várku plin od švagrové + zavinovacky a tak a teď volá, jak to se jí nezdá a do toho co mám pro malýho do porodnice, jestli máme to a to. Přitom už jsme to říkali, no oboum nám rodiče stárnou a je to s nima horší. Já na takový zajem nejsem zvyklá, jsem si dělala všechno sama a nikdo mi do ničeho nekecal. Přitom jinak je fajn, chápu, že se moc těší, tak snad to spolu zvládneme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
3.2.19 18:52

@V09 paaaani tak to bych se taky hecla.. nechceš hodit receptik a foto?? Nejlepší dělali na základce od té doby jsem lepší nejedla.. tak bych si mohla podobnou verzi upéct :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
3.2.19 18:55

@Petra.arteP Normálně jí to vysvetlis, až se začne batolit. Buď to pochopi, nebo si sáhne. Já začala lahvicky používat až v létě na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
V09
1604
3.2.19 19:03

@Petra.arteP noo nasla jsem na netu tedka od nejake babiny. S tvarohem, rybizovym dzemem a posypkou. Ochutnam a hodim recept, jestli se to bude vubec dat :lol: :P jsou teda trosicku vetsi nez bych chtela, ale neva :) a vcelku rychlovka. Testo jsem dala na hodku na topeni nakynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
3.2.19 19:04

Tak ty chůvičky pro mě jsou taky nezbytnost a to čekám první :lol: :mrgreen: ! Ale mám dost přehled jak co bude díky neteři rok a čtvrt..docela často jsem ji hlídala.. vlastně chůvičky chceme koupit už teď, protože se mi hodí i když hlídám malou..hele..dám malou ven do kočárku spát (klidně i teď v zimě), protože samozřejmě se jí spinká dobře na čerstvém vzduchu..mám francouzské okno z obýváku na zahradu, takže teoreticky no problem..můžu chodit koukat skrz okno, že.. jenomže když si chci třeba schrupnout (a to se mi teď stává a bude stávat asi i s mrnětem, pokud budeme v noci kojit), tak to už si prostě bez chůvičky nelajsnu..okno mám v zimě zavřené.. protože malá spí klidně 2,5 h a to bych doma slušně vyvětrala..a abych ji ve spánku neslyšela a ona venku plakala v kočárku když se vzbudí :nevim: ..další věc když jedeme s partou ven, děti spí ve stanech a my sedíme v hospodě..přece nebudu neustále vozit kočárek s sebou, aby muselo být dítě blízko hluku a nebo já seděla celou noc u něj :nevim: když jsme se ségrou na cvičebním víkendu, tak to samé..dítě je v pokoji v postýlce a spinká a my v klidu s chůvičkou v hospodě sedíme s ostatními..nikomu to nevnucuji samozřejmě, jen dávám příklady, proč si neumím představit bez..odsávačku bych tedy taky pořídila..krom toho, že občas i když ženská kojí normálně, je potřeba odstříkat, tak i když bude třeba hlídat tatínek z jakéhokoliv důvodu..potřebuju si někam zajet a nechci dítě kvůli tomu tahat s sebou..zajdu si do bazénu nebo s holkama na vodu na trénink, vychází mi to mezi kojením, ale po cestě se cokoliv zvrtne..není nad to předcházet zbytečně stresovým situacím..a neznám nic horšího než hlídat a nemít pro dítě ani mléko :lol: jako může se udělat Sunar vždy..ale já jim raději odstříkám ;) ..s dítětem život nekončí a není ani pro něj ideální se vůbec nehnout od mámy :think: jinak spoustu dalších věcí mám po ségře no..tak jsem nemusela ani zvažovat zda koupit či ne :andel: . Monitor dechu mi půjčila z porodnice teta porodní sestra. Ale ty věci ohledně bezpečnosti v domácnosti jsou číčoviny a to tedy taky vůbec neřeším ;) !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
3.2.19 19:09

@V09 Jo tak to máte taky takový základ ty chůvičky..budou podobné jako má @finduska :palec: .

Jinak ty tvoje otočené fotky byly včera důvod, proč jsem dělala ten pásek z fotek..jsem stáhla tu tvou, abych si ji otočila a nemusela otáčet hlavu :lol: a pak už to bylo jednodušší si je hodit všechny vedle sebe :P !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
3.2.19 19:11

@DomčaP Jee tak ty máš nejpodobnější pupík na můj mi přijde :P !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2154
3.2.19 19:11

@pindulinka89 Jasný, tak já to nepotřebovala, ani odstrikavat ne, dcera ani neví, co je sunar. Mně ani neměl kdo hlídat, exovi rodiče se nějak nezajimali a moji jsou na Moravě. Jo a venku spala furt, kočár strceny pod střechou v altanu. Když byla jo slota nebo vichr, tak v kočárku na chodbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí