Poradna duly
Jana Čurdová
Krásné ránko ![]()
Veru tak to je super, Zuzce byly už 3 měsíce, ale pořád je to lenoška lenivá, mám co dělat aby vůbec pásla koníky, na bříšku se po chvilce hrozně vzteká, nemá tuhle polohu ráda ![]()
A jednou jedinkrát se mi sama přetočila na bok
…jinak nic, tak čekám, kdy to přijde..
Podle tabulek jí srovnávat nechci, ale bojím se , že až půjdeme ve čtvrtek na tříměsíční prohlídku, tak se to pasení MUDře nebude líbit a pošle nás na rehábko ![]()
Beed já v začátcích používala indulonu, pak dostala malá ten olej po koupání a používáme zatím ten…s obojím spokojenost.. ![]()
Šema píše:
Já používám dětské mýdlo, na pusinku modrou indulonu a olejíček na tělíčko Aviril, nebo tak nějak. Toť vše.
Ten Aviril krásně voní co?je to ten modrý?
Boudice23 píše:
Krásné ránkoVeru tak to je super, Zuzce byly už 3 měsíce, ale pořád je to lenoška lenivá, mám co dělat aby vůbec pásla koníky, na bříšku se po chvilce hrozně vzteká, nemá tuhle polohu ráda
A jednou jedinkrát se mi sama přetočila na bok…jinak nic, tak čekám, kdy to přijde..
Podle tabulek jí srovnávat nechci, ale bojím se , že až půjdeme ve čtvrtek na tříměsíční prohlídku, tak se to pasení MUDře nebude líbit a pošle nás na rehábko
Beed já v začátcích používala indulonu, pak dostala malá ten olej po koupání a používáme zatím ten…s obojím spokojenost..
Když já nemám ráda, jak je ta modrá indulona hrozně mastná, to i ten olejíček se vsakuje rychleji a není zamaštěné bodyčko a zavinovačka ![]()
Holky, máte mimísky ještě v zavinovačkách?
Veru, tak to je krásný start do nového dne… mně dneska holky nechtěly vstávat, a když jsem teda přišla k postýlce, byla Kája vzhůru, jen se koukala na svoje ručičky a smála se
(to je to třeštidlo)
![]()
My už zavinku nemáme a ani jsem jí moc nevyužila, ruce chtěla mít pořád venku
, občas jsem jí dávala na spaní, aby měla větší teplíčko pod peřinkou, ale stejně se z ní pak nějakým zázrakem dostala ven ![]()
Boudi jj to je on. Já ám doma takové malé lahvičky. Krásně fakt voní. Já jsem chtěla vyzkoušet takový ten olej co kápneš do vaničky a nemusíš pak už miminko mazat, ale to mi nějak nesedlo, já si jí radši namažu ![]()
Boudice23 píše:
My už zavinku nemáme a ani jsem jí moc nevyužila, ruce chtěla mít pořád venku, občas jsem jí dávala na spaní, aby měla větší teplíčko pod peřinkou, ale stejně se z ní pak nějakým zázrakem dostala ven
No holky ji mají doteď… jsou na ni zvyklé a když je do ní zabalím, ví, že teď se bude spinkat. Horší to bude, až z ní vyrostou
![]()
Holky co kyčle??? Nám řekla dr preventivně široké balení, jenže .. jako jsou vedra a já jí nechci mít obalou plínama
a ještě mě řekněte, když vaši mimisci leží na zádech a maji pokrčené nožičky, jako žabička, daji kolinka až dolu?? malá je tak proto máme široké balení, jinak ok. no nedávám ho ![]()
Beed píše:Boudice23 píše:No holky ji mají doteď… jsou na ni zvyklé a když je do ní zabalím, ví, že teď se bude spinkat. Horší to bude, až z ní vyrostou
My už zavinku nemáme a ani jsem jí moc nevyužila, ruce chtěla mít pořád venku, občas jsem jí dávala na spaní, aby měla větší teplíčko pod peřinkou, ale stejně se z ní pak nějakým zázrakem dostala ven
![]()
Jo tak to usínání vám závidím, já uspávám u prsa, vykoupeme, nají se…začne u posledního jídla vytuhávat a pak jí dohoupu v náručí.
Od začátku jsem jí dávala do postýlky, to si nedovedete představit ten humbuk ![]()
Takže uspávám takhle, vím, že to asi není nejlepší řešení, ale doufám, že to časem změním, něchci jí nechávat plakat, když je ještě tak malá!!!
Ale do nedávna jsem řešila problém řvaní před spánkem, vydržela řvát i hodinu a to jsem byla pořád u ní (někde jsem četla, že si tak mimi srovnává dojmy z celého dne), teď se to lepší, už pláče jen občas..
Šema píše:
Holky co kyčle??? Nám řekla dr preventivně široké balení, jenže .. jako jsou vedra a já jí nechci mít obalou plínamaa ještě mě řekněte, když vaši mimisci leží na zádech a maji pokrčené nožičky, jako žabička, daji kolinka až dolu?? malá je tak proto máme široké balení, jinak ok. no nedávám ho
No my máme taky široké balení, dávám ho poctivě, protože od prvního sona se to lehce zhoršilo, ale štve mě ta velikost zadečku, takže pořídíme abdukční kalhotky Marwell..Teď jak jsou ty vedra tak je to pěkně naprd ![]()
Stejně si myslím, že to balím nějak divně, napsal nám jen jednu plínku, tak jí dávám na široko do těch ortopedických kalhotek na suchý zip.
Koncem června jdeme na kontrolu tak jsem na to zvědavá, jinak dětská doktorka mi říkala, že má ještě čas aby se vše správně dovyvinulo… ![]()
Dobré ránko!
Vy jste se pěkně rozjeli! JAk to děláte, že vám prckové spí celou noc? My krmíme co 4hod.
Jak ráda bych spala alespoň 6 hod v kuse.
Jakou máte odsávačku hlenů? Já bych chtěla na vysavač, ale nevím jakou značku, je v nich nějaký rozdíl?
Jinak můj prcek bude asi pěkný lenoch, jsem ráda, že pase koníčky, natož aby se otočil nebo něco držel…
Holky, vážně mám hned lepší náladu…Usmívám se jak blbka
Akorát jsem zjistila, že ho mám víc a víc rozmazlenýho
Nemůžu si ani umýt hlavu aby nepištěl…Ted ho musím mít na klíně aby neječel, táta nám spí po noční ![]()
Boudí, to je na prd s těma doktorama…Něco není podle jejich představ a hned nás někam posílají
My jdeme 8.června na neurologii kvůli hlavičce ale všichni mi říkají, že se to srovná, že to má tak každé miminko a fakt se mu to lepší…Tak nevím co nám tam poví, jsem zvědavá
To envadí, že je Zuzanka lenivá… s ničím si holt neláme hlavu ![]()
Šemo, my s kyčlema jsme v pořádku. Na kontrole jsme byli 3krát, máme jít v červenci ale zatím na štěstí dobrý. A s těma kolínkama jak kdy…někdy je dolů dá, někdy ne ![]()
Beed, jéé, to je vážně třeštidýlko
To je moc hezký, že je hodňunká a hraje si a nechala Valentínku spinkat,ju?
Do zavinovačky už Dáňu nedávám…už se tam nevejde…ale jinak jsem jí využívala maximálně, strašně rád v ní usínal ![]()
Boudice, to řvaní jsme taky měli. Ale teď ho to nějak přešlo, tak snad už se to nevrátí.
My máme kyčle v pořádku, ale zase máme uzdičku pod jazykem. Minulý týden jsme byli na ORL, ale Dr. mu to nechce stříhnout, že je moc houževnatá, že by mu krvácela a mohla se zanítit. Takže máme počkat, až trochu vyroste (ideálně do 4let - Dr. byla vtipná!!) a půjdeme tam znovu. Budou mu to dělat pod narkozou. ![]()
Andílek Pája píše:
Dobré ránko!Vy jste se pěkně rozjeli! JAk to děláte, že vám prckové spí celou noc? My krmíme co 4hod.Jak ráda bych spala alespoň 6 hod v kuse.
Jakou máte odsávačku hlenů? Já bych chtěla na vysavač, ale nevím jakou značku, je v nich nějaký rozdíl?
Mě taky nespí celou noc, ale budí se kolem 4 na kojení, někdy i v 1, podle hladu asi, ale pak se nají a spinká dál!!!Pak kojíme dopoledno pomalu co dvě hodinky ![]()
V noci si připadám jako mléčný bar, jelikož jak jí vyndám na první noční kojení tak automaticky usínám a u budíme se spolu ve veliké posteli až když jde manžel do práce..nemám sílu v noci vstát a přendat jí do postýlky
..to se mi povede jen málokdy…
Jinak my máme baby vac na vysavač, použila jsem jí jen asi 2× a to měla stejně zadní rýmu, takže jsem odsála minimum, ale popravdě si nedovedu představit ruční odsávačku!!
Touhle je vše za chvilku hotové a malá ani neplakala!!! ![]()
A dobře se čistí!!!
Jinak můj prcek bude asi pěkný lenoch, jsem ráda, že pase koníčky, natož aby se otočil nebo něco držel…
Příspěvek upraven 30.05.11 v 08:45
Boudí, já s tím řvaním to mám taky…Tak, že to je, že si srovnávají den,ju? My v 18:30 začínáme koupat, nakrmit a hajat…a vždy kolem 18.hod…začne šíleně plakat ani dudlík ho nezastaví
Potom se uklidní na 5.minut, dám mu napapat a většinou usne ![]()
Andílku, u nás je to spinkání různý…Ale těch 6.hodin spinká…Holt máš jedlíka
Dneska se Dáňa vzbudil až v 5hod…ale někdy se třeba taky budím každý 3.hodky
Já mám odsávačku jak na vysavač i klasickou ale tu na vysavač se bojím ovládat…Ale holky tady psali, že je úžasná.
AHOJKY HOLKY ![]()
Andílku tak náš taky nespí,je to naprostý nespavec,když spí 3 hodiny,tak sem štěstím bez sebe,krmíme asi po 2hod-kojím a pije hrozně pomalu,když mu nedám a chci později,křičí jak kdyby ho na nože braly-je to hladovec,dnes v noci poprvé od porodu jednou spal 4hodiny v kuse,jinak jede po 2 hod a k ránu už začnou prdíky,tak je vzhuru po hodině.. šema my máme kyčle v naprostém pořádku od porodnice,měla to tak i dcerka u obou doktor v porod ce na říkal,že na takovýho drobka má ty kýčle úplně zralí