Poradna duly
Jana Čurdová
@Boudice23
Jedna babi s dědou koupili tu největší Enduro motorku, protože ta co máme je už malá a Dany bez ní nedá ani ránu. Pak jsem vymyslela balón, ten jsme koupili dnes. My mu koupili roborybu, hodinky s MickeyMousem a trička s Mickey Mousem a bude mít super dortík taky samozřejmě Mickey… U nás Mickey vládne.
A od druhé babi a dědy nevim. Ale švagrová koupila povlečení s Mickeym
.
Ale Dany miluje všechny možné pohádky… Jen Mickey je takové největší momentálně.
@lluuccii u nás frčí včelka Mája, ovečka Shaun, Pingu a pohádky o mašinkách ![]()
No nic valím na kutě…dobrou holky ![]()
@Boudice23
krásné dortíky.
Jinak pohádky u nás vedou, Bořek stavitel, Barney a jeho přátele a Zvědavé hvězdičky. Jinak vezme zavděk vším co je kreslené.
Včera jsme přepínali programy a byli tam Simnovi, malá křičela, že to tam chce nechtat.
Asi po dvou minutách jsme to zatrhli, katastrofa slovník. Je mi jasné, že to všechno bude za chvilku znát, ale nemusí být ta, co to bude učit děti ve školce. ![]()
MM, podáváte přihlášky do M3? My je máme v PO odevzdávat.
@Delko ne ne je nás tu tolik, že mi jí nevezmou, mají přednost děti narozené do prosince 2010, Zuzka je holt únor 2011, ani by nám nepomohlo jít k zápisu, ptala jsem se na to ![]()
Prý nám jí vezmou příští rok určo, ale to už jí budou 3,5 v září…v průběhu roku se u nás nebere ![]()
@Boudice23 Já tomu taky moc nedávám, tak uvidíme, jak to dopadne. Ale bylo nám řečeno, že stačí mít to číslo a v průběhu října až listopadu se s tím dá ještě něco dělat.
@Boudice23 No,my dáváme přihlášku do 4, ale ten systém je tejný pro clé město až na střed, ti ho nepřijali. Tak pokud nás nevemou tady u nás, ak to pak můžem zkusit v jiné čtvrti.
@Delko jelikož bydlím na vesnici tak u nás jiná čtvrť nehrozí a 20km se nám jí dovážet nechce
![]()
@Boudice23 Tak to chápu. Co jsem se bavila s holkama, co májí děti starší a jsou z vesnice, tak prej nebyl problém, že jim děti vzali do školky už i od 2,5 od září a nemusely čekat až dovrší 3let. Někde to mají zas tak, že jim je vemou, ale musí nastoupit až jsou 3 roky v průběhu školního roku, ale musí platit školkovné jako by tam chodili. Holt máš smůlu, že tam u vás je moc dětí. Ale přijde mi to nefér, že každá školka má jiné pravidla. Hlavně, že je mateřská i na dva roky.
Ale to pak musíš dát dítko do soukrové nebo mít babičku.
@Delko no já abych to upřesnila, tak u nás na vsi přímo školka není, musím do nejblížšího města cca 6km, jenomže tam je jedna školka a s pár třídama a pod město spadají veškeré okolní osady(vesnice) jako je ta naše, tak si umíš představit ten nával
![]()
naštěstí pokud se nezadaří sourozenec a než mi jí vezmou do školky, tak prý tchýně pohlídá, má důchod ze zdr. důvodů tak alespoň jedno pozitivum.
dneska si musí člověk dobře naplánovat na jak dlouho RD zvolí
![]()
Taky ěm štvě že neberou v průběhu roku, školkovné bych s radostí platila když bych věděla, že jí vezmou, takhle se moc mezi děti nedostane ![]()
@Boudice23 Tak to je pěkně naprd, aspoň e máš tu babičku. Já sice tady mám taky tchýni, ale ta je neschopná se o malou postarat. A jestli se nám nezadaří mímo, tak nevím co bude. ![]()
@Delko
U nás je to se školkou jako u Boudí, jak jsem psala asi před dvěmi měsíci… takže Dany půjde do školky až ve 3,5 letech
je krásně Štepínek spinká a jdem rychle na zahradu k babičce ![]()
nědkdo se má kdo jde na hory----užite si hned bych šla taky
MŠ-ja byla v praci se ptat co a jak tak mi bylo zdeleno, že se mnou počitají a ze nastoupin hned v unoru a pokud ta holka co je misto me odejde tak uz teda v zaří
Štepy pujde k nam do školky a to jsem nechtela-je to zbytečne tahani decka po brne u nas tady kde bydlim je se skolkou masakr tak jsem tam nedala ani prihlasku ponevac by to bylo zbytcne tady to zkusim za rok ![]()
KRÁSNÝ VÍKEND HOLKY ![]()