Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak 18 měsíční prohlídka dopadla dobře. Prcek váží 10,9 kg a má 80 cm. Očkování jsem odložila, máme dobrou doktorku, která to respektuje.
Jinak nočník je u nás taky jenom jako atrakce
Ale je to tím, že jsem ho pořádně ještě učit nezačala, chci na to postupně najet, tak uvidíme jak budu „úspěšná“ ![]()
No a co se týká sourozence, tak já jsem ve fázi, že si zatím neumím představit mít druhé miminko…chtěla bych jít do práce a pak se uvidí. Někdy si říkám, že mám snad z porodu tak trochu trauma a neumím si spíš představit, že bych to zažívala znovu
I když je pak ta odměna v podobě miminka úžasná
Takže nikdy neříkám nikdy, ale zatím počkám…
Jo a Boudí, taky Ondrášek nejraději říká „koukej“ a „tady je“ ![]()
Joo je to s nima sranda ![]()
Zuzka je ujetá na kočky a koťata..chudák kocour(odrostlé kotě), čapně ho..hodí do podpaží, přimáčkne, aby ji nevypadl..kocour má oči navrch hlavy jak je přidušenej
![]()
a můžu jí to říkat furt dokola ať ho netahá
![]()
@Boudice23 píše:
Joo je to s nima sranda
Zuzka je ujetá na kočky a koťata..chudák kocour(odrostlé kotě), čapně ho..hodí do podpaží, přimáčkne, aby ji nevypadl..kocour má oči navrch hlavy jak je přidušenej![]()
![]()
a mlžu jí to říkat furt dokola ať ho netahá![]()
@Mateny píše:
Ondra naposledy kuli kotěti spadl tak blbě na dva kameny, že jsem myslela, že budeme muset poprvé do špitálu s rozbitou hlavou. No naštěstí z toho byly „jen“ dvě modřinyMiluje zvířata (i mouchy na okně a tak
)
Zuka mravence zašlapuje a na mouchy bere plácačku ![]()
Taky už dostala dvě pigára, paradox je, že za barákem máme úly, švára je včelař a ona je dostala od vos ![]()
Jeee, tak to je fakt sranda. My nosime kocky zasadne hlavou dolu. ![]()
A jsme tyden bez plen. Se to u nas nejak zlomilo. Ale bobek je vzdy v kalhotech.
To proste nedava. Jen asi 3×.
@tescada píše:
Ahojky holky, taky jsem dlouho nepsala, tak bych se nejdriv chtela pochlubit s nasi NikolkouNarodila se 22.8. s 50 cm a 3,4 kg a jak mi kazdy rikal, ze kdyz jsem mela tak pohodovy prvni porod, ze druhy bude jeste lepsi, tak ani nahodou,,, ale co uz je to za mnou a mam odrozeno
I kdyz je fakt, ze kdyz se nad tim zamyslim jako ze uz nikdy nebudu tehotna, tak me to normalne az mrzi… Prikladam fotku
Jinak Natalka ji vzala krasne, porad ji hladi a pusinkuje, akorat vecer kdyz uz je unavena, tak me chce mit jen pro sebe, ale to uz je nastesti doma manzel, takze to docela jde.S tim ockovanim MMR budeme taky cekat po tom 2. roce. Tedka jsme byli na 18. mesicni prohlidce a vzhledem k silenymu revu mame asi cca 10 kg a 80,5 cm. Taky miluje deti a chozeni na hriste, vubec si tu zimu nejak nedovedu predstavit, ale asi i v zime se chodi na hriste nebo ne?
Ahoj, veliká gratulace! Dlouho jsem tu nebyla, ale pořád jsem na tebe mysela jak to všechno zvládáš. I druhá holčička je nádherná. Přeji hodně zdravíčka!
@lluuccii Moooc dekuju
Obe jsou moje zlaticka, ale je fakt, ze nekdy je to docela na zblazneni
Chce to pevny nervy!
Holky a jak jste na tom s nocnikama? My moc dobre ne, ale je fakt, ze to docela flakam ![]()
@tescada píše:Holky a jak jste na tom s nocnikama? My moc dobre ne, ale je fakt, ze to docela flakam
buď v klidu, mně ta moje neposeda taky na nočníku ještě nevydrží. holt má holka na to jiný náozor no. co s tím. nutit ji nemůžu, nechci jí nočník zprotivit.
@tescada píše:
@lluuccii Moooc dekujuObe jsou moje zlaticka, ale je fakt, ze nekdy je to docela na zblazneni
Chce to pevny nervy!Holky a jak jste na tom s nocnikama? My moc dobre ne, ale je fakt, ze to docela flakam
Dany chodil na nočník bez problémů v létě, když byl nahatý. Tedka je to horší. Občas když si hraje, nebo začne brečet tak se počurá. Ale určitě na to chodit krásně na nočník mají ještě spoustu času. Tak bych to nehrotila
@tescada a co nežárlí na sestřičku?
Jooo holky my s nočníkem válčíme, teď už mi na něj nechce chodit vůbec..jen mě fascinuje, že jí vůbec nevadí to, že je prodojená a pokaděná, přitom je Zuzka taková šikulka, ale na nočník prdí
![]()
Už vás popadla nákupní horečka, co se týče dárků?
Já už mám docela dost věcí doma a nebo vymyšlených, nerada to nechávám na poslední chvilku, hlavně většinu věcí řeším přes net…se Zuzkou toho moc nepokoupim ![]()
@Boudice23 Prave ze docela jo, mela jsem tu par krusnych dni, ale tedka se snazim (pokud to samozrejme jde) uprednostnovat vic Natalku jako ze nejdriv prebalim ji, driv ji obleknu, dam najist atd. a ono to docela funguje. Teda je tedka Natalka takova vic mazlici, ale uz nedela sceny, kdyz treba uklidnuju Nikolku a usmiva se na ni, pusinkuje a hladi ji porad - to me fakt kolikrat dojme
Proste to chce byt v klidu, aby byly v klidu i holky, a to mi bohuzel chvili trvalo ![]()
S tim nocnikem jsem rada, ze nejsme samy teda ne ze bych Vam to prala, ale uz me zacinaji stvat takovy ty kecy a kdypak uz bude chodit na nocnik? Neni uz na plinky velka? atd… Fakt me to rozciluje ![]()
A co se tyce darku, tak mam v podstate jen pro deti, to bych vedela porad, co nakupovat
, ale ostatnim nejak nevim. Navic se tedka nikam moc nedostanu nebo aspon ne na moc dlouho, tak budu muset objednavat pres net a to bych uz asi mela pomalu zacit ![]()
Ahoj, tak kdo tady plánuje bráchu či ségru k těm našim březnáčkům?
Samík bude mít sourozence koncem června či začátkem července. Kdo se tedy přidá?