Poradna duly
Jana Čurdová
@mucinka2 Doufam, ze uz je malymu lip… Je to hrozny, kdyz jsou nemocny ![]()
@Megg A Vam gratulujeme k chozeni, sikula ![]()
@tescada zatim pořád stejny. v utery jdeme na stěry. jinak krev už docela dobry tak se zase musí patrat dal. je mrzutej, ani se mu nedivim. mit pořad rymu a prujem ![]()
@mucinka2 Tak to me mrzi… Kazdopadne budu drzet palecky, at je to co nejdriv za Vama a at Vam ty testy vyjdou v poradku ![]()
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, tak koukám jak ty vaše dítka začali chodit, rostou zoubky a tak…
Daník pořád tak nějak stejné, běhá jako torpédo. Zoubky má pořád ty 4 co mu vylezli ve 13ti měsících, ale už se tlačí horní dvojky. Minulý týden jsme byli poprvé u zubaře a byl moc šikovný, zoubky ukázal a bez pláče. Baští už dávno normálně s námi jen ovoce stále nejí, a asi nikdy jíst nebude…A to ani jahody ze zahrádky, které ostatní dítka tak milují.
Ahoooj holky, u nás je vše vcelku ok
, teď se asi tlačí další zoubky, no mocnám jich nezbývá ![]()
Chtěla jsem se zeptat jak vám žvatlají děti? Co už umí? ![]()
Marůdci ať jste brzy fit!!! ![]()
Matysek je docela šikovnej, rozumí tomu, co říkam, dokonce i začina po sobě uklizet. sice asi vždy na mě tak 20 min. kouka, jestli to jako myslim važně a pak teda jde ![]()
zatim s tou mluvou to je horší. mama, tata, baba, kaka kačenka, baiiiii bady pes, čiči to ma na všechno, taaaak, bleeee, nene. a něco čemu nerozumim. a sem tam nějake zviřatko, ale to se mu vubec nechcce. a nejvic teda brrrrrrrrrrr auto. miluje auta. nočnik se u nas začal bojkotovat, jsem rada, že si řekne 1-2 krat denně. počkam měsíc a začnu ho vic perovat. kačka už byla bez plinek.
jinak se strašně mazli a pusinkuje, je to milaček
![]()
@mucinka2 píše:
Matysek je docela šikovnej, rozumí tomu, co říkam, dokonce i začina po sobě uklizet. sice asi vždy na mě tak 20 min. kouka, jestli to jako myslim važně a pak teda jde
zatim s tou mluvou to je horší. mama, tata, baba, kaka kačenka, baiiiii bady pes, čiči to ma na všechno, taaaak, bleeee, nene. a něco čemu nerozumim. a sem tam nějake zviřatko, ale to se mu vubec nechcce. a nejvic teda brrrrrrrrrrr auto. miluje auta. nočnik se u nas začal bojkotovat, jsem rada, že si řekne 1-2 krat denně. počkam měsíc a začnu ho vic perovat. kačka už byla bez plinek.
jinak se strašně mazli a pusinkuje, je to milaček![]()
Tak to jsme na tom podobně..ještě ráda říká „tady je“ a „není“.a umí zvuky všech domácích zvířátek ![]()
jak na něj začneš víc pérovat, Zuzka si neříká vůbec..občas si dojde pro nočník vůbec a nebo si řekne až když je ee v plíně…Jak jí to mám správně učit??,jakou máte metodu vy?
Boudí, náš Daník umí fakt skvěle mluvit, opravdu všechny zvířátka, papání, máma táta, babi děda, teta strejda, čííí je čůrat, bobo je bobek, brambor, maso, pití, že chce jít tam a tam, nebo sem, dej, na, dík… no umí toho opravdu hodně. Neporovnatelně víc než sousedka a té jdou dva roky. Jsem na něho náležitě hrdá
.
Jak jsou na tom vaše ostatní dítka?
A jak jste na tom s nočníkem? My díky teplu skvěle, sám si na něj sedne, nebo si řekne že chce svléknout aby se vyčural, nebo udělal bobek. Samozařejmě to není 100%, ale tak z 90% to fakt umí. Na noc a spinkání celkově samozřejmě plínky máme. Ale je fakt že začal sám, nijak jsme ho nenutili. Ale právě si říkám jestli nezačal moc brzo, když to opět porovnám s dvouletou sousedkou, tak ta na nočník nechce ani náhodou…
@lluuccii Jee bud rada, ze ti na ten nocnik chodi. Je fakt moc sikovnej a mas proc byt nej hrda
Proste kazdy dite ji jiny - nekdo umi uz v roce a nekdo ani ve 2 ne a myslim, ze ani na jednom neni nic spatneho. Natalka se parkrat do nocniku vycurala, ale jen kdyz jsem ji na nej posadila. Sama si teda nerekne, ale je fakt, ze ja jsem v tomhle asi moc lina. No budu to muset zacit resit, kdyz vidim, jak to Vase ditka zvladaji.
@Boudice23 Natalka zvatla no snazi se. Taky umi napodobit nejaka zviratka, samozrejme mama, tata, baba, deda ji moc nejde a hlavne jsem zjistila, ze neumi i jako, ze treba na vsechny miminka rika mama, ale s jinou vyslovnosti nez, kdyz oslovuje me, pak umi neni a samozrejme ne ne ne to je jeji oblibeny slovicko
nam nam, brrrr je taky auticko atd. A hlavne sice nejak extra nemluvi, ale je videt, ze mi uz v hodne vecech rozumi.
Holky a budete ockovat proti nestovicim? My jsme byli dneska na kontrole u dr. a priste bude mit ockovani zardenky, spalnicky a priusnice a pry je jeste jedna vakcina, kde jsou obsazeny tyhle nemoci + plane nestovice, tak tedka nevim, pro jakou se rozhodnout ![]()
Jinak mame 80 cm a 9,5 kg.
@lluuccii píše:
Boudí, náš Daník umí fakt skvěle mluvit, opravdu všechny zvířátka, papání, máma táta, babi děda, teta strejda, čííí je čůrat, bobo je bobek, brambor, maso, pití, že chce jít tam a tam, nebo sem, dej, na, dík… no umí toho opravdu hodně. Neporovnatelně víc než sousedka a té jdou dva roky. Jsem na něho náležitě hrdá.
Jak jsou na tom vaše ostatní dítka?
A jak jste na tom s nočníkem? My díky teplu skvěle, sám si na něj sedne, nebo si řekne že chce svléknout aby se vyčural, nebo udělal bobek. Samozařejmě to není 100%, ale tak z 90% to fakt umí. Na noc a spinkání celkově samozřejmě plínky máme. Ale je fakt že začal sám, nijak jsme ho nenutili. Ale právě si říkám jestli nezačal moc brzo, když to opět porovnám s dvouletou sousedkou, tak ta na nočník nechce ani náhodou…
No jak je vidět tak je to hodně individuální, dík umí taky, místo strejda říká dejda
.
No s tím nočníkem já nevím, co mám kamarádky z okolí tak se u pár z nich stalo, že jim na nočníček chodili ukázkově několik měsíců a pak prostě nastal zlom a zase začli s plenkama..asi je to hodně individuální a nedá se to dopředu říct
..Uvidíš sama, každopádně jestli mu ti vydrží tak si můžeš gratulovat ![]()
Já si říkám, že teď jak bude přes léto pěkně, tak to zkusíme vypilovat
.když nechce nemá se tlačit, nutit, to by bylo pak ještě horší, takže pokud ještě ve dvou letech nechce sedět na nočníku. viz. prcek od sousedky, tak bych to asi vůbec neřešila
..s tím člověk nic nenadělá ![]()
Já Zuzku nenutím, prostě někdy po vyspání na nočníku nechce být, pláče, tak jí sundám a nedržím jí tam..a jindy jdu na záchod..ona cuputá za mnou, vezme si nočník a sama (oblečená) chce na nočník, tak jí rychle vysvlíknu a hezky hačá ![]()
@tescada píše:
@lluuccii Jee bud rada, ze ti na ten nocnik chodi. Je fakt moc sikovnej a mas proc byt nej hrdaProste kazdy dite ji jiny - nekdo umi uz v roce a nekdo ani ve 2 ne a myslim, ze ani na jednom neni nic spatneho. Natalka se parkrat do nocniku vycurala, ale jen kdyz jsem ji na nej posadila. Sama si teda nerekne, ale je fakt, ze ja jsem v tomhle asi moc lina. No budu to muset zacit resit, kdyz vidim, jak to Vase ditka zvladaji.
@Boudice23 Natalka zvatla no snazi se. Taky umi napodobit nejaka zviratka, samozrejme mama, tata, baba, deda ji moc nejde a hlavne jsem zjistila, ze neumi i jako, ze treba na vsechny miminka rika mama, ale s jinou vyslovnosti nez, kdyz oslovuje me, pak umi neni a samozrejme ne ne ne to je jeji oblibeny slovicko
nam nam, brrrr je taky auticko atd. A hlavne sice nejak extra nemluvi, ale je videt, ze mi uz v hodne vecech rozumi.
Holky a budete ockovat proti nestovicim? My jsme byli dneska na kontrole u dr. a priste bude mit ockovani zardenky, spalnicky a priusnice a pry je jeste jedna vakcina, kde jsou obsazeny tyhle nemoci + plane nestovice, tak tedka nevim, pro jakou se rozhodnout
Jinak mame 80 cm a 9,5 kg.
Já neštovice dávat nebudu, prý je lepší, když je děti prodělaji, než když je naočkuješ a v dospělosti ta vakcína nemusí působit a pak je může chytit a je to prý 100× horší než v dětství. takže za mě neštovice ne a zkusím odložit i to MMR na později. Už jsme tam měli být ale Zuzka má rýmu
. U toho MMR prý není horní hranice do kdy očkovat tak by v tom němel být problém, zaleží na doktorovi a jeho vstřícnosti.
Hlavně 4 kombinace živé vakcíny musí být pro to tělíčko pěknej záhul. nejsem zastánce neočkování (i když jsem o tom teď něco načetla) ale nic navíc už dávat nechci a budu se snažit ty očkování co nejvíc oddálit, když se s Mudrou dohodnu. Čím vyspělejší nervová soustava, tím to tělo lépe snáší ![]()
Toť můj názor. na tu TBC taky prdíme ![]()
@Boudice23 Diky za nazor, ja si prave taky rikam, ze toho do ni nechci cpat zbytecne moc. Spis jde o to, ze manzel je nemel a uz kolikrat jsem slysela, ze je to pro dospely mnohem horsi, ze muze skoncit i v nemocnici. No asi to vyrasime tak, ze pujde na ockovani manzel ![]()
Jinak my byly dneska na 4. davce hexa vakciny a Prevenaru. MMR mame planovany az po prazdninach, ze to spojime s navstevou naseho novorozenatka a to bude Natalce uz cca 18 mesicu, tak snad to bude ok. Ja prave ani nevedela, ze neni horni hranice pro tenhle druh ockovani
Jo a TBC taky nedavame.
@tescada píše:
Jinak my byly dneska na 4. davce hexa vakciny a Prevenaru. MMR mame planovany az po prazdninach, ze to spojime s navstevou naseho novorozenatka a to bude Natalce uz cca 18 mesicu, tak snad to bude ok. Ja prave ani nevedela, ze neni horni hranice pro tenhle druh ockovaniJo a TBC taky nedavame.
Já to taky nevěděla, jenomže občas tady na emiminu čtu jak na to děti blbě reagují, tak sem se pídila a zjistila, že zákonem není stanovená horní hranice, pouze minimální a tu většiná leékařů bere jako směrodatnou. Dokonce jsem četla, že jedna maminka, nechtěla očkovat tak brzy, jen to odložit a doktor jí nahlásil na hygienu, že odmítla očkování. No kam to spějeme
. Já jsem pro povinná očkování, ale fakt bych to chtěla posunout.
Jak jste na tom vy ostatní?
@tescada píše:
Jinak my byly dneska na 4. davce hexa vakciny a Prevenaru. MMR mame planovany az po prazdninach, ze to spojime s navstevou naseho novorozenatka a to bude Natalce uz cca 18 mesicu, tak snad to bude ok. Ja prave ani nevedela, ze neni horni hranice pro tenhle druh ockovaniJo a TBC taky nedavame.
Jak se vlastně cítíš? Bříško máš už určitě veliké, jak to zvládáš (myslím třeba když chce nosit a tak)
My jsme to trochu posunuli a na miminku začínáme pracovat až teďka, tak holt nebudou dva roky od sebe jak jsme chtěli, ale dva a něco ![]()