Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky ![]()
beed tak to je prostě super,to jsou šípkové růženky
na tohle může už jen vzpomínat,jak to měla dcerka,u Adámka se mi tohle pravděpodobně nikdy nestane..usíná sice kolem 20hod někdy o hodku později,ale kolem půlnoci až jedné je vždycky vzhuru a pak jede po 2 hodinách nebo i po hodině ![]()
andílku paráda že rýma ustupuje
,rýma je u takových miminek prevít
Mají tak koukám taky krásně spinkáte ![]()
ahoj holky,
Andílku to je skvělé, že ta rýma ustupuje…
![]()
my dneska kočárkovaly s maminama s Březňátek a bylo nás pět.Sešly jsme se s okolí Ostravy a ncpaly jsme si pupky a zašly na zmrzku a pochodilxy po čertech ďáblech no parádní den.......
![]()
a co vy?Jaký jste měly den?
ahojky ![]()
Pajinko111 - já normálně uspávám stejně jako ty - kolem osmé. O půlnoci je malá vzhůru na kojení a pak každé tři hodiny. Občas se vzbudí až tak kolem druhé hodiny a to potom vydrží i do půl sedmé - ale to bývá jen občas
Jinak už se mi opravdu vrátilo to moje usměvavé zlatíčko
, takže to asi bylo z toho horka ![]()
Holky, které plně kojíte - přidáváte v tom horku nějaký čajík nebo jen přikládáte častěji? (už se to tu možná někde řešilo, ale já jsem dneska líná číst vzkazíky zpátky
) ![]()
včelka Maja píše:
Holky, které plně kojíte - přidáváte v tom horku nějaký čajík nebo jen přikládáte častěji? (už se to tu možná někde řešilo, ale já jsem dneska líná číst vzkazíky zpátky)
Jen kojím častěji, stačí chvilka - přední mlíčko…
čajíky jsou prý zbytečný.
pajinka111 píše:
ahojky
beed tak to je prostě super,to jsou šípkové růženky![]()
![]()
![]()
na tohle může už jen vzpomínat,jak to měla dcerka,u Adámka se mi tohle pravděpodobně nikdy nestane..usíná sice kolem 20hod někdy o hodku později,ale kolem půlnoci až jedné je vždycky vzhuru a pak jede po 2 hodinách nebo i po hodině
Možná je to i tím vedrem, usnou a spí - já taky spím, když je takový teplo, líp
v bytě máme 26° a já nevím, jak tu udělat trošku chladněji
větrám jen ráno a navečer, přes den zavřený okna, balkon, i žaluzky - svítí nám sem totiž v průběhu dne ze všech stran ![]()
Děkuji všem za přivítání ![]()
Včera jsme s prckem strávili skoro celý den venku, stihli jsme i zagrilovat, ale pak nás vyhnala pěkná bouřka.
Chtěla jsem se vás zeptat jak se líbí vašim dětem na bříšku? U nás se začne hned rozčilovat, takže mi vůbec nechce pást koníčky, občas nachviku hlavičku zvedne, ale vzteky s ní plácne zpátky a brečí. Když ho otočím na záda, je vysmátej…tak si říkám, jestli se ty koníčky takhle pást naučí… ![]()
Mateny píše:
Děkuji všem za přivítání
Včera jsme s prckem strávili skoro celý den venku, stihli jsme i zagrilovat, ale pak nás vyhnala pěkná bouřka.
Chtěla jsem se vás zeptat jak se líbí vašim dětem na bříšku? U nás se začne hned rozčilovat, takže mi vůbec nechce pást koníčky, občas nachviku hlavičku zvedne, ale vzteky s ní plácne zpátky a brečí. Když ho otočím na záda, je vysmátej…tak si říkám, jestli se ty koníčky takhle pást naučí…
U nás je to naopak, berušky milují ležení na bříšku, a když je otáčím zpět, řvou jak o život
na zádech dokonce ani nespí, samy se přetáčí na bok. ![]()
Na zádech teda taky nespinká, dávám ho už od narození na bok, ale bříško je u nás zatím za trest ![]()
Ahoooj všem,
Májo já zkoušela dávat převařenou vodu, ale tu mi nechce, čaj jsem zatím nedávala, ale mám to v plánu, přijde mi, že jí mám v těch vedrech pomalu pořád u prsa
..Radila mi to i doktorka zkusit čajík nebo vodu.
Mateny s tím pasením to máme úplně stejný, vůbec se tam Žužu nelíbí, jakmile vidím, že začíná natahovat tak otáčím, zkoušíme to často a krátce, dokud se jí to nezalíbí..nasilím jí nenutím, akorát by se jí to zprotivilo ![]()
Jinak s tím spaním je to u nás naopak..teď jak bylo ty dva dni vedro tak mi v noci po kojení nechtěla zabrat, ale dneska v noci už to bylo ok ![]()
Taky ho nenechávám plakat, ale vždycky mu vysvětluju, že u paní doktorky na třiměsíční kontrole propadne když ji tam nic nepředvede a bude se jen vztekat…evidentně mu to je ale jedno ![]()
Mateny píše:
Taky ho nenechávám plakat, ale vždycky mu vysvětluju, že u paní doktorky na třiměsíční kontrole propadne když ji tam nic nepředvede a bude se jen vztekat…evidentně mu to je ale jedno
Haha..my když byly na prohlídce tak jí dala doktorka na bříško a ona se snažila držet hlavičku a nevztekala se..tak sem čuměla jak puk
(jelikož jsem jí předtím upozornila, že nic neumíme, že se na bříšku vzteká)!!
Asi tam pro ní bylo více vjemů, které jí zabavaly než se stihla vztekat!!
Maminy, my to na bříšku taky moc dlouho nevydržíme. Ale začala jsem teď před něj vyskládávat hračky, tak je to lepší, protože na ně chvíli vydrží koukat. A jedna paní poradila, že ho nemám zvedat a pokládat na bříško, ale spíš mu pomoci se přetočit - nejdříve nožičku a pak zádíčka. ![]()
Tak já ho zkusím taky nějak namotivovat
Strčím před něho jeho oblíbenou housenku a uvidíme jestli mu bude stát za tu námahu ![]()
A to je klidně možný, že paní doktorka bude mnohem větší autorita než já a taky mě překvapí ![]()
Naše malá naštěstí spolupracuje ve všech polohách
na bříšku se jí dost líbí od narození, takže hlavičku zvedá tak od čtvrtého týdne a teď už jí udrží i delší dobu, zatím i bez motivace ![]()
Naší paní dr. je to asi fuk, protože se mě ani nezeptá co už malá umí nebo dělá - ani to při vyšetření nezjišťuje ![]()
Beed - já taky jenom kojím, ale všichni okolo (hlavně babičky) se mně ptají jestli jí v těch horkách přidávam čajík ![]()