Poradna duly
Jana Čurdová
P.S. ten náš nenažraneček je na profilové fotečce - pro představu - tak vypadala Dominička v 7. týdnu ![]()
Ahojky, vítám novou členku!
Jste se nějak rozepsali.
![]()
My taky krmíme Nutrilonem HA, objednávala jsem ho myslím na lekarna.cz za 225. U nás ho mají všude za 270Kč 400g.
Do Polska máme tady daleko. ![]()
Pleny dávám teď zrovna Pampers Newbaby, předtím jsme měli Premium Care a ty mi přišli lepší.
Naštěstí my ještě máme zásoby, ale to bude tím, že jsem velká rodina, takže když každý donesl pleny,bylo to celkem dost balíků.
A něco jsem koupila než se narodil, takže máme zásoby ještě na měsíc určitě.
![]()
Teda Májo, vy jedete!
My máme PV 3020 a v 11 týdnech měl 4860g. A to je na Nutrilonu. Ale je fakt, že ve 3. týdnech za 10dní nepřibral ani gram. ![]()
včelka Maja píše:
Ahoj holky - vy jste se teda rozjely
My používáme plínky Huggies(premium), Pampers (active baby, premium care, new baby i economy) a Háppy - všechny úplně bez problémů (všechny balíky jsme dostali, takže já jsem koupila teprve minulý týden první balík)- ale úplně nejvíc nám vyhovovaly Fixies - jenže ty se tady u nás hrozně špatně scháníDadulina - já mám holčičku 2,5 měs. a ve 2 měsících na kontrole vážila 5200g
PV byla 2870g - je plně kojená a je to dost velký žrout
![]()
takže se zatím dost podobá mé hyperobézní tchýni
Andílku - akorát nevím jak to děláme
že bych malé nasadila mléčnou dietu?
Hlavní je, že je zdravá a nevypadá utrápeně - však ona to později vyběhá
No Májo tak to máme co dohánět
Ale krásná holčička. Jo už sem viděla případy plně kojených dětí ktere byly ještě větší než ty na Nutrilonu. Ja sem plně kojila 2 měsíce a za ten poslední měsíc na Nutroši přibral uplně stejně jako když sem ho kojila. A taky vypadá spokojeně.. Pije 120ml co dvě hodiny a k tomu Nutrilon Extra. Neni to moc? nebo málo?Po obyčejném Nutroši řve hlady už po hodině
Včelko tak to nám ty holčiny přibejvaji podobně
a to taky jen kojím, ale přijdeme mi že jí snad pořád..co dvě hodinky přes den a vydrží být přisáta i 30 min…jak to máš ty?
ahoj holky, já ostuda tu dlouho nebyla.Ríša měl třídenní turnaj tak toho bylo moc.Musela jsem fandit.....a vyhráli…byli první jupííííí.Večer vás dočtu tak zatím paaaaaaaaaaaa
![]()
Boudice23 píše:
Včelko tak to nám ty holčiny přibejvaji podobněa to taky jen kojím, ale přijdeme mi že jí snad pořád..co dvě hodinky přes den a vydrží být přisáta i 30 min…jak to máš ty?
Přes den taky kojíme a2 hodiny( delší pauzu máme jen když spí v kočárku), ale je hotová tak do 15ti minut. V noci vydrží i 4-5 hodin a po pěti minutách spí jako špalek dál - tak nevím z čeho stíhá přibírat ![]()
Dadulina píše:
No Májo tak to máme co dohánětAle krásná holčička. Jo už sem viděla případy plně kojených dětí ktere byly ještě větší než ty na Nutrilonu. Ja sem plně kojila 2 měsíce a za ten poslední měsíc na Nutroši přibral uplně stejně jako když sem ho kojila. A taky vypadá spokojeně.. Pije 120ml co dvě hodiny a k tomu Nutrilon Extra. Neni to moc? nebo málo?Po obyčejném Nutroši řve hlady už po hodině
Kdyby měl málo tak pláče a kdyby hodně, tak to snad nevydlábne
sestřenka taky dává holčičce Nutrilon a myslím, že jsou na 150 ve 3,5 měs.
Holky, jak jste na tom s očkováním u dětí? Nechaly jste dát Synflorix nebo Prevenar 13? Mám se do 28.6. rozhodnout a pořád nějak nevím, jestli vůbec nechat malou očkovat ![]()
včelka Maja píše:
Holky, jak jste na tom s očkováním u dětí? Nechaly jste dát Synflorix nebo Prevenar 13? Mám se do 28.6. rozhodnout a pořád nějak nevím, jestli vůbec nechat malou očkovat
My jdeme právě teďka ve středu na Hexa vakcínu a k tomu dáváme Synflorix…Když je to bez doplatku tak proč ne…Nechci se potom mlátit do hlavy že sem to neudělala a litovat
my máme 2 hexy a sebou a k té druhé prevenar
..naše očkuje jen prevenar 13…bylo to bez větší reakce..jen zvýšená teplotka apo prevenaru boulička, ale už zmizela..a to bylo spíš tím, že to sestra blbě píchnula ![]()
Já jsem se taky ještě nerozhodla. Dokud bude mít sebemenší rýmu, tak ho stejně nenaočkují…
Jo jo to rozhodování je „na palici“…člověk si říká, že když nedá naočkovat tak se může stát, že mimi pneumokokem onemocní..jenomže ze 100kmenů, je prevenar jen proti 13ti z nich..tak to vypadá zbytečně..jenomže co když chytne zrovna jedneho z těch 13ti, proti kterým jsem mohla naočkovat???
Pořád jsem nad tím přemýšlala a dala jsem to..když jsem vylezla z ordinace tak jsem si zase říkala, že jsem to nemusela dávat ![]()
Chtěla bych dát ještě TBC. ale počkám až po dokončení hexa vakcíny
Ahojky,
vážně jkste to tady rozjeli
Vítám taky novou členku
My máme taky Daňulku a je starý 3.měsíce a týden a má 6850gramů…máme pořádného jedlíka
Pije 180 po 2hodkách…ale nevypije to vždy celé. Taky jsme na Nutrilonu Extra, zkoušela jsem i normál ale po to Extra je klidnější
Jsme tady jak klub Nutrilonků
Jinak minulé úterý jsme byli na běžném očkování i naPrevenaru13, nesl to výborně…A používám pampers active baby ![]()
Májo, Dominička vypadá krááásně…pořádná ženská ![]()
Andílku, jaké bylo focení? A jakpak jste si to užili? ![]()
Beed, tak to je vážně síla…to utratíte majlant, vid? Máte můj velký respekt! My zkoušeli z DM babylove, hodně kamarádek mi ho doporučilo ale Dáňovi nesedl, tak jsme se vrátili na Nutrák. Doktorka mi říkala, že Hami je hodně Nutrilonu podobný a je levnější…tak uvidíš ![]()
Kačí, gratulujeme Ríšovi k vítězstvíííí
![]()