Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jste mě uklidnili, že má ještě čas a že ty vaše šikulky taky dožene ![]()
A tvoji metodu taky vyzkoušim, nemyslim si, že by jsi dělala něco špatně, kord když to mělo výsledek ![]()
Mateny Tak potom dej vědět jak to dopadlo
My sme to měli stejně tež 14 dní před 3.měsíční kontrolou skoro nic a pak už nám dělal samou radost jak se začal krásně zvedat ![]()
Je legrační, jak jsem si říkala, že nebudu taková ta přehnaně úzkostlivá maminka a teď co je prďola na světě, tak ho pořád pozoruju, všechno hrozně řeším…stejně za to může z části internet
Tady člověk zjistí takových věcí, pak porovnává… ![]()
Hehe přímo můj připad..Tež sem pořád stašně stresovala
Právě protože sem hodně četla na netu
A moje mamina mi říkala že to přeháním a že nemám už nikde nic hledat že oni internet neměli a i ve svém věku(18) a sama (taťka na vojně) všechno zvládla sama a nad ničím se nepozastavovala a jsem v pořádku ![]()
Fíííha tady se to rozjelo…!!!
Mateny Zuzka taky nechtěla pást, pase až teď po 3 měsíci..pomohlo časté a krátké dávání na bříško, podpírání loktů a hlavně jsem jí nechávala pást na svém bříšku..to bylo pro ní nejzajímavější ![]()
Boudice23 píše:
Fíííha tady se to rozjelo…!!!Mateny Zuzka taky nechtěla pást, pase až teď po 3 měsíci..pomohlo časté a krátké dávání na bříško, podpírání loktů a hlavně jsem jí nechávala pást na svém bříšku..to bylo pro ní nejzajímavější
Přímo a ještě nejlepší bylo když sem měla nějake vzorované tričko
To pak hezky valil kukadla ![]()
ahojky všem ![]()
My zatím taky nebyli na vítání občánků a kdo ví kdy půjdeme,u nás na vsi jsu ted s miminekm sama
,tak se musí čekat až bude aspon jedno miminko a bude mít kolem 3 měsíců,takže tak můžeme jít klidně za ruku
zatím vždycky bylo tak 5 až 5 miminek,ted bylo 6 miminek vítano v březnu když sem Adámek narodil
já sem taky začala přikrmovat 2× za 24 hodin,jinak se snažím pořád kojit, dávam hypoalergení bebu,a kakání má zatím stejné jako u plného kojení 1× denně
Adámek pase krásně už dřív než v 6 týdnech,to dělal i dcerka,byla hyparaktivní a ADÁMEK ZŘEJMĚ TAKY ,JE HROZNĚ POHYBLIVEJ ![]()
Spánek nevím jestli se zlepšil..přes den asi 3× po 20minutách,pak usíná kolem 18 až 19hod a spí do 2hod,pak se budí po hodině a od 5 nespí vůbec..je dost náročné ![]()
Tak nám dneska přišla pozvánka na Vítání občánků na příští úterý.
![]()
Holkyyy Můžu si vám postěžovat?
Taky máte takové ignorantní tchýně co nerespektujou již zavedené návyky dítěte?Mě ta moje dneska rozpálila do běla
Ne jenom že příjde na návštěvu v absolutně nevhodnou dobu i po upozornění.Ale abych shrnula pro pořádek náš režim.
Vždycky než ukládáme do postýlky tak koupeme(co 2. den), krmíme a pak uložíme stím že jsou zatažené žaluzie a šeptá se protože v noci rachot není.A uložím takový způsobem že ho položím, otočím na bříško(tak to má nejradši) pěkně pohladím, dám pusinku a řeknu dobrou a od té chvíle za ním chodím pouze když začne kňourat a to ještě po nějake chvíli protože někdy ho to přejde.No a když ne tak přijdu dám dudlík,který urputně hledá, pohladím dám pusu a zase odejdu. A většínou max do 20 ti minut spí.
No takže ta moje tchýně, když sme krmili tak sem svolila že s emůže jít koukat.100% si všimla že oba s manželem šeptáme a chováme se potichu.NE ona začne mluvit úplně normálně jakoby se nechumelilo a ještě se nahlas smát
Takže to malého tak rozhodilo že přestal pít a už nechtěl…No tak sem ho nechala odříhnout a položila do postýlky s obvyklým ritualem. A říkám tchýni: Tak jdeme , teďka už musí mít klid.....Tedy se otočím odejdu v domnění že jde zamnou.Odnesu láhev a napiju když si všimnu že jde manžel do pokoje a SAMOZŘEJMĚ příjdu tam a co nevidím ona stojí nad malým mluví na něho a ještě ktomu ho hladí(!!!!), na což on není zvyklý(pokud je v klidu) a začne se ošívat.Jistě že mi ještě asi hodinu trvalo než sem ho uspala, respektive usnul až když tchýně s hlukem odešla… Není tohle na vraždu?!?!?!?
Soptím ještě teď! DĚS
Dadulino, já tě ještě nepřivítala.......
takže vítej mezi námi
![]()
Jo jo tchýně…škoda slov.....Já mám teď druhou takže vím o čem mluvím..
![]()
my je nezměníme, ale můžeme si ochránit své životy tím, že jim slušně a na rovinu řekneme kde jsou meze.....žádné ústupky.....musí brát co jim nabízíme a když nechtějí mají smůlu…U první jsem všechno nějak přehlížela a nechala si do života kecat a to taky bylo naposled…teď u druhé "nás chráním " a funguje to.........
![]()
takže vymez mantinely a přes ně nejede vlak…Hodně štěstí.....
![]()
jo a KAčka má 5340 gramů což je 600g za měsíc.....
dnes dostala Hexu a je pěkně protivná.Teplota zatím není tak snad to ustojíme… ![]()
Andílku, to je jak kdyby jsme to přivolali
…to je faaajn ![]()
Dadul, ta to je síla! Koukám, že si vůbec nic nedělá z toho, že máte zavedený rituál…to je k nas.ání
Nedivím se Ti, že jsi vypěněná.
Já mám tchýni takhle v pohodě, tak je to OK
Jenom mě štve, že pořád do mě hučí at vařím a vařím…já prostě když chci tak uvařím…jasně, že až bude Daňulka na příkrmech tak budu vařit ale ted prostě to dělám podle sebe…a, že pleny jsou moc drahý, at jdu do látkových…to fakt ne…na to nemám.
Kacafazolko, tak to je super…že všechno takhle klape ![]()
Teda Dadul, nezávidím!!! Nám do toho naštěstí nikdo nekecá. Jedna přítelovo babička sice měla snahu, ale on to naštěstí ještě před narozením Adámka zarazil. CHvíli byla naštvaná, ale když se prcek narodil, tak jí to přešlo. Držím palce, ať se to u vás brzy uklidní!!
![]()
Jj, Veru, asi jsme to přivolali. ![]()
tak tohle neznám, protože tchýni nemám… přítelova maminka před pár roky zemřela, ani jsem ji nepoznala. Ale podle VŠECH, i dokonce její zeť to tvrdí, to byla nejbáječnější ženská pod sluncem. Docela ráda bych ji tady měla, protože mám dvojčata, a přítel je taky z dvojčat, takže bych měla někoho, kdo s tím má už zkušenosti
moje mamka.. no, škoda mluvit, moc si nerozumíme, vidíme se tak jednou za týden, přestože bydlí v bytě hned pod námi.
Ale co mě nedávno vytočilo - byla jsem nakupovat s kočárem, obchod prázdný, a po zaplacení, jak jsem skládala nákup do tašky, vylezla pokladní z pokladny, a začala mi na holky dělat ťuťuťu, a nakonec je chytala za ručičky!
Zaprvé, to byla úplně cizí baba, zadruhé, celej den dělá v pokladně s penězma - žloutenka hadra - a moje holčičky jsou zrovna takový žužly, jak jim vypadne cumel, hned strkají do pusiny ruce. Já, jako jejich maminka, si myju ruce padesátkrát denně, taťka zrovna tak, a všechny, kdo k nám přijdou, okamžitě posílám do koupelny už ode dveří ![]()
No já jsem z ní byla tak šokovaná, že jsem ani nebyla schopná nic říct! ![]()