Poradna duly
Jana Čurdová
Boudí, tak to je to samé u nás. Jakmile spinká přes den 3×, což je naštěstí většinou, tak jsou noci super, jakmile z nějakého důvodu jen jednou nebo dvakrát, tak je to hrůza ![]()
Jinak jsou vaše dítka šikovní. Daník stále jen sedí, ale neleze. Jen válí sudy ![]()
Holky, jdu se vás zeptat, jestli je normální, že mi prďola začal tak hodně spinkat? Jak jsem psala, začal se nám klubat zub, má oteklý dásničky, strašně slintá, vše urputně strká do pusinky a je poznat, jak si vším možným ty dásničky „masíruje“. No ale spí pořád stejně, od 6-6:30,7:00, ale přes den mi navíc začal spát dvakrát po skoro TŘECH hodinách. Spinká třeba teď už tři hodiny v kočárku, vedle má soused nastartovaný traktor, řeže, ale Ondrulkovi to absolutně nevadí…je normální, že v tomhle věku tak moc spinká? Nebo to může být k těm zoubkům? Když je náhodou vzhůru, je spokojený, hraje si, „povídá“ si se mnou, plazí se, péruje na kolínkách. Jí taky dobře, sní mě i 200g příkrmu a 180ml mlíčka, po ránu i 210ml dá.....že se zase zbytečně stresuju ![]()
Mateny píše:
Holky, jdu se vás zeptat, jestli je normální, že mi prďola začal tak hodně spinkat? Jak jsem psala, začal se nám klubat zub, má oteklý dásničky, strašně slintá, vše urputně strká do pusinky a je poznat, jak si vším možným ty dásničky „masíruje“. No ale spí pořád stejně, od 6-6:30,7:00, ale přes den mi navíc začal spát dvakrát po skoro TŘECH hodinách. Spinká třeba teď už tři hodiny v kočárku, vedle má soused nastartovaný traktor, řeže, ale Ondrulkovi to absolutně nevadí…je normální, že v tomhle věku tak moc spinká? Nebo to může být k těm zoubkům? Když je náhodou vzhůru, je spokojený, hraje si, „povídá“ si se mnou, plazí se, péruje na kolínkách. Jí taky dobře, sní mě i 200g příkrmu a 180ml mlíčka, po ránu i 210ml dá.....že se zase zbytečně stresuju
Jééé co bych za to dala hihi ![]()
Myslím, že se zbytečně stresuješ…buď ráda
![]()
Mateny píše:
Holky, jdu se vás zeptat, jestli je normální, že mi prďola začal tak hodně spinkat? Jak jsem psala, začal se nám klubat zub, má oteklý dásničky, strašně slintá, vše urputně strká do pusinky a je poznat, jak si vším možným ty dásničky „masíruje“. No ale spí pořád stejně, od 6-6:30,7:00, ale přes den mi navíc začal spát dvakrát po skoro TŘECH hodinách. Spinká třeba teď už tři hodiny v kočárku, vedle má soused nastartovaný traktor, řeže, ale Ondrulkovi to absolutně nevadí…je normální, že v tomhle věku tak moc spinká? Nebo to může být k těm zoubkům? Když je náhodou vzhůru, je spokojený, hraje si, „povídá“ si se mnou, plazí se, péruje na kolínkách. Jí taky dobře, sní mě i 200g příkrmu a 180ml mlíčka, po ránu i 210ml dá.....že se zase zbytečně stresuju
inečičky
,
tak já hlásím pokrok, že prolezeme už celý byt
Ted se už vážně nezastavím
Byli jsme na 8.měsíční kontrole, tak Daňulka má 77cm. a 9.7kg. K tomu chození za ručičky říkala, že má velkou sílu v nohou a v ručičkách moc ne, tak mu mám pořídit aktivní chodítko, že se bude na něj natahovat ručičkama a tím to posílí…tak jsem zvědavá
Jinak stále nesedíme ( sedíme ale po 5.minutách se neudrží) ale prý má ještě čásek 2.měsíce, tak uvidíme.
Dadul, tak máte doma veselo, to je super
Tak, že Daneček papá jen koupené příkrmy? Mě ted Daňulka taky šíleně blbne s jídlem, vidím, že má hladík ale skoro všechno plive
Ted tedy jsem dala Danečka do židličky a žužlá sušenku, tak můžu konečně napsat
Jinak moc krásná fotečka, je to šikulínek ![]()
Lucí, s tím spinkáním to zkusím…a jestli to vyjde, máš u mě čokoládu ![]()
Mateny, mě Daňulka někdy taky ted poslední dobou prospí 2hodky v kočárku… Nevím jestli se mu tam krásně spinká
ale v kočárku ted vydrží…taky jsem se bála ale přítel mě zprdnul, že mám být ráda ![]()
Boudí, tak co Zuzanka, je vše v pohodě? Co ty příkrmy, papá je?
Musím letět…Daneček je akční ![]()
Mějte se kráááásně ![]()
Zdravíčko holky…
Tak konečně mám volnou chviličku…
To vám povím, to byl teda týden!! V úterí 8.měsíční kontrola.
Zlatíčko má 8060g a 72cm
Rostou nám vrchní 3 zuby, takže celodenní pláč je normální… V uterý večer si bobešk tak nešikovně nabil pusinku když lezl že mu prasknul horní rtíček, prý o zoubky… To bylo krve jak z vola, s prominutím. Až se mi udělalo špatně
Byli sme i na pohotovosti radši, protože to měl bobek uplně natekle, tak mě to vyděsilo. ALe doktor se nám vyloženě vysmál
že co tam lezu když mu nic není…No tak nařídil kontorlu u naši dr druhý den ráno…A to byl asi ten největší průser… Zřejmě tam něco chytil a teďka prožívá svoji první rýmu, nemoc vůbec..Už chodím jako zombie
Odsávačka ho šíleně děsí.. To je vždycky řev jako bychom mu trhali ručičky
ALe naštěstí nemá ty hleny zelené ani žluté… jenom čiré… a k tomu trochu zvýšenou teplotu (kolem 37,4)Bobešek ale vubec nemuže spát a my taky ne…Tak si ho před chvíli vzali prarodičové do Oder k praprarodičům
na čerstvý vzdoušek, ať se mu uleví. A mi taky… Jdu sebou plácnout do postele, protože cítím že na mě začíná taky něco lezt. Ale nechápu proč když beru ATB
Holky neznáte nějaký osvědčený tip na to jako ho té rýmy co nejdřív zbavit? Ještě nebyl nemocný, Takže moc nevím… Odsáváme, a kapeme Vincentku. Už sme mu i zvýšili matraci, aby měl hlavičku výš a líp se mu dýchalo…
Veru NO tak náš Daneček celý byt spíš přeplazí… Lozí jenom sem tam. Ale sedí už naprosto perfektně.. už se ani neopírá o ručičky a vydrží dlouho. Už si tak začal i hrát. Takového velikého chlapáka máš? Tyy jo bych je chtěla vidět vedle sebe
![]()
Mějte se všechny kráááásně a užívejte slunečného pozdimu
![]()
Daduli kup si tenhle nosní sprej
http://www.zbozi.cz/?…
nám pomohl po 14 denní marné léčbě za 2 dny…
![]()
Veru no nic moc ale přijde mi, že se to lepší, až na to že mi nějak dochází moje vlastí zásoby mlíka…teda příjde mi to tak.
Dádulino Zuzka měla před 10ti dny taky ošklivý „úraz“ skočila z postele na lino a natrhla si vevnitř pusinku, to bylo krve, měla ten ret nateklý jako hawaiský domovník. ve mně se v tu chvíli krve nedořezalo.Na pohotovost jsem enjela jen jsem sledovala zvracení, zornice , spavost atd.Jinak bych jela.
To vás asi čeká doktor v pondělí, když ta rýma neustoupí viď?Teď toho všude lítá, chce to pořádný mráz ať ty bacily vychcípou!!
Holky já jsem úplně hotová malá se vnoci 4× vzbudila na jídlo a asi tak 15× jen tak kvůli dudlíku atd..nakonec vstávala v půl 6.Jsem jak hadrová panenka, asi tomu budu muset udělat přítrž, jinak mě za chvilku odvezou do blázince, kde se aspoň trochu vyspím.Nevím jestli to dělá to, že přes den moc nejí, teď jsem jí po obídku dal místo prsa UM, vypila 60ml, tak jsem zvědavá, co to udělá s večerem , když jí párkrát dám UM a na noc taky..ona pije tak často(jak nechce příkrmy), že mám prsa úplně vycucaný ![]()
tak holky,jak to tady čtu,tak máte velké šikulky!!
mi Matýsek leží akorát na zádech a občas se otočí na bříško..a to je vše
no taky jsme byli na neur.u Dr.,proklepla ho a říkala,že je vše v pořádku,že jen ještě nepřišel,jak na to.a v úterý jdeme na první rehab.,na Vojtovku,prý ho to chce jen popostrčit..tak jsem zvědavá. Boudi chápu tě,jak ti ted je
já v noci normálně vstávám 7krát,když se poštěstí,tak 4krát a to je fajn.a chodí spát kolem 19 a budí nás už po 5hod.,i chudáka brášku,taky už jde na něm vidět nedostatek spánku.
musíme být silné ![]()
Dadulina píše:
Zdravíčko holky…Tak konečně mám volnou chviličku…
To vám povím, to byl teda týden!! V úterí 8.měsíční kontrola.Zlatíčko má 8060g a 72cm
Rostou nám vrchní 3 zuby, takže celodenní pláč je normální… V uterý večer si bobešk tak nešikovně nabil pusinku když lezl že mu prasknul horní rtíček, prý o zoubky… To bylo krve jak z vola, s prominutím. Až se mi udělalo špatně
Byli sme i na pohotovosti radši, protože to měl bobek uplně natekle, tak mě to vyděsilo. ALe doktor se nám vyloženě vysmál
že co tam lezu když mu nic není…No tak nařídil kontorlu u naši dr druhý den ráno…A to byl asi ten největší průser… Zřejmě tam něco chytil a teďka prožívá svoji první rýmu, nemoc vůbec..Už chodím jako zombie
Odsávačka ho šíleně děsí.. To je vždycky řev jako bychom mu trhali ručičky
ALe naštěstí nemá ty hleny zelené ani žluté… jenom čiré… a k tomu trochu zvýšenou teplotu (kolem 37,4)Bobešek ale vubec nemuže spát a my taky ne…Tak si ho před chvíli vzali prarodičové do Oder k praprarodičům
na čerstvý vzdoušek, ať se mu uleví. A mi taky… Jdu sebou plácnout do postele, protože cítím že na mě začíná taky něco lezt. Ale nechápu proč když beru ATB
Holky neznáte nějaký osvědčený tip na to jako ho té rýmy co nejdřív zbavit? Ještě nebyl nemocný, Takže moc nevím… Odsáváme, a kapeme Vincentku. Už sme mu i zvýšili matraci, aby měl hlavičku výš a líp se mu dýchalo…
Veru NO tak náš Daneček celý byt spíš přeplazí… Lozí jenom sem tam. Ale sedí už naprosto perfektně.. už se ani neopírá o ručičky a vydrží dlouho. Už si tak začal i hrát. Takového velikého chlapáka máš? Tyy jo bych je chtěla vidět vedle sebe![]()
Mějte se všechny kráááásně a užívejte slunečného pozdimu![]()
S tou odsávačkou se to rychle naučí. Malej plakal první 3 dny a od té doby se nechá „vyluxovat“ naprosto bez problémů, bez pláče a ještě si s tím vysavačem pak hraje. Takže tomu dej čas a určitě to bude taky v pohodě. Jinak my na tuhle první rýmičku máme Nasivin a myslím, že je to lepší a lepší, tak zkus ten ![]()
Dobré nedělní ráno maminky ![]()
Tak my sme po noční. Večer mu vyletěla teplota na 38,9 po odečtu. Tak sme dali paralen čípek a ten ji srazil.. ale o 3 hodiny později vystřelila na 39,6. Tak dali 3 zábaly, pak mu trosicku zmodrali rucicky a nozicky ale teplota porád stejná.Takže už žádný další zábal. Tak sem zavolala na pohotovost.Pak dr vypadal že sem ho vzbudila a měla sem problém mu rozumět.Tak manžel zajel do nonstop lekarny a koupil nurofen sirup. Po něm to zase spadlo. a teď má jenom zvýšenou 37,6.Ale je strašně ubrečený
Na tu odávačku si už trošičku zvyknul, asi přišel na to že se mu potom uleví. Nasivin máme. Zatím ještě nemá žluté ani zelené hleny ale čiré. a teče to ale nevím jestli je to tím nasivinem… Prokládám to ještě tou vincentkou…
Doufám že to dneska v noci bude lepší. Omlouvám se za případnou chaotičnost, ale sem kantáre ![]()
Luci Tím „luxováním“ si mě ale pobavila
![]()
Tak i my máme za sebou osmiměsíční prohlídku. Daník váží 9220g a měří 71,5cm. Bylo mi řečeno, že když už tak dlouho sedí a začal se zvedat o věci, tak nepoleze, tak uvidíme co je na tom pravdy. Jen bych byla ráda, aby ještě nezačal chodit, to si pak neudělám nic v klidu
. Zoubky žádné, a prý ještě dlouho nebudou.
Holky co jste malým koupili k Vánocům? Já mám tedy nějaké dárečky, ale úplně si jimi nejsem jistá. V nejhorším něco nechám k narozeninám… ty tři měsíce to pod postelí určitě vydrží ![]()
http://www.funkids.cz/…ladni-barvy/
http://www.funkids.cz/…ajici-valec/
http://www.funkids.cz/…naci-kapsou/
A toto neměli už skladem, tak uvidím, jestli nakonec koupím v kameném obchodě, mají to i v Pompu: