Poradna duly
Jana Čurdová
tescada píše:peprle píše:Jeee, tak to gratuluju
máme první zubjednička nahoře
My jsme zatim uplne bez
taky mu to pěkně trvalo…
a klubou se další.neboj,taky se dočkáš ![]()
Holky, zajimalo me, kdy jestli teda vubec planujete druhy dite? Nebo tohle jsou uz Vase druhy, treti… ditka? A jaky myslite, ze je mezi nima nejlepsi vekovy rozdil? Moc diky za Vase nazory ![]()
tescada píše:
Holky, zajimalo me, kdy jestli teda vubec planujete druhy dite? Nebo tohle jsou uz Vase druhy, treti… ditka? A jaky myslite, ze je mezi nima nejlepsi vekovy rozdil? Moc diky za Vase nazory
ahoj tescado
,máme Marečka,tomu je 3,5 roků a teď Matýska,jsou od sebe 2 a třičtvrtě roku,my to tak naplánovali,ale myslím si,že každé má své pro a proti.když jsou děti hodně brzy po sobě,tak jsou fajn parťáci,pohrají si spolu atd…,ale zase to může být záhul pro mamku
a když je větší věkový rozdíl,tak má zase už každý jiný režim,zájmy…,ale na druhou stranu třeba starší už pomůže s mladším,rodiče má více času věnovat se každému zvlášť,jako miminku myslím.nevím,to je jen můj názor.my jsme spokojení,tak jak to je.Mareček je hodně samostatný,zabaví se sám,Matýskovi rád podává hračky a mazlí se s ním a moc se těší,áž si s ním bráška pořádně pohraje
a za takových 5 let bych nejradši ještě do třetice
ale vypadá,že mi to u manžílka neprojde..
ale nikdy neříkej nikdy ![]()
tak už vykoukl i druhý zoubek,dva dny po prvním
no konečně se něco děje ![]()
Brý večír!
peprle : Gratuluju k zoubkům ![]()
My už máme 5 zubů , obě horní i dolní 1, Horní 2 a ted se čerstvě prořezala spodní dvojka. A vypadá to že už se tlačí zbylé dvě 2. A k tomu kaká tak 7× denně a často ho bolí bříško, počítám že z těch zubů. Takže teďka nemám klid ve dne ani v noci
Pořád pláče a dneska je to extrém. Takže až se zase vzbudí tak už mu asi dám Sirup ať se mi bobeček netrápí ![]()
tescada: No my to máme „naplánované“
První kluk a pak cca 4-5 let pauza a holčička ![]()
Jak jste si užily Vánoce?? My celkem parádně, ale těch navštěv
… sem ráda že to máme za sebou.
Hezký večer ![]()
Daduli,no pěkně to máte naplánováno s tou holčičkou
to já vždy věděla,že to prostě jednou budou 2 kluci a mám je
no,ale ted bych i tu holčičku brala.no s těma zoubkama je to děs,taky si to „užívám“,jako ty!!!!at už to mají bobánci za sebou ![]()
peprle píše:
Daduli,no pěkně to máte naplánováno s tou holčičkouto já vždy věděla,že to prostě jednou budou 2 kluci a mám je
no,ale ted bych i tu holčičku brala.no s těma zoubkama je to děs,taky si to „užívám“,jako ty!!!!at už to mají bobánci za sebou
NO upřímě, já si myslím, že nám ta holčička nevyjde. Protože u manžela v rodině jsou samí chlapi a ženské přivdané, takže holky asi ani neumí
ALe doufám že budu ta první vyjímka
A budu dělat všechno pro to aby to vyšlo ![]()
Dadulina píše:peprle píše:NO upřímě, já si myslím, že nám ta holčička nevyjde. Protože u manžela v rodině jsou samí chlapi a ženské přivdané, takže holky asi ani neumí
Daduli,no pěkně to máte naplánováno s tou holčičkouto já vždy věděla,že to prostě jednou budou 2 kluci a mám je
no,ale ted bych i tu holčičku brala.no s těma zoubkama je to děs,taky si to „užívám“,jako ty!!!!at už to mají bobánci za sebou
A budu dělat všechno pro to aby to vyšlo
tak to vám pak budu držet palečky,at vám to výjde
já to měla taky marné,mám 3 bratry,sice manžel 2 sestry,ale my jsme to přebili
stejně je důležitější ať je to zdravé ![]()
Taky jsem myslela, ze si dame min 3 - 4 roky pauzu, ale tedka to dle vseho vypada, ze jsem zase v tom… Coz o to ja jsem si na to behem jednoho dne zvykla a uz se zacinam i tesit, ale je mi to tak hrozne moc lito kvuli Natalce, ze je jeste malinka a potrebuje me. No uz zase breciiiim to budou ty hormony ![]()
tescada píše:
Taky jsem myslela, ze si dame min 3 - 4 roky pauzu, ale tedka to dle vseho vypada, ze jsem zase v tom… Coz o to ja jsem si na to behem jednoho dne zvykla a uz se zacinam i tesit, ale je mi to tak hrozne moc lito kvuli Natalce, ze je jeste malinka a potrebuje me. No uz zase breciiiim to budou ty hormony
nebrééééč
vždyť je to krásný, co by za to jiné holky daly
holt to bude ze začátku záhul, ale za čas se to srovná a nebudeš litovat, že je máš takhle po sobě.
Já to teda plánuju tak po druhém roce Zuzky otěhotnět, líbí se mi věkový rozdíl 3 roky ..první dítko je už samostatné a má taky rozum z toho co se narodí, ale člověk si to může plánovat jak chce a většinou to stejně dopadne jinak ![]()
co si budeme namlouvat, dneska taky hrajou roli peníze, člověk chce pro mrně to nejlepší, takže pokud otěhotním do konce rodičovské naběhne mi automaticky nová MD, jelikož mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou, kalkuluju taky s tímhle, jelikož se už do Prahy do práce stejně nemůžu vrátit, bylo to časově náročné a nechtěla bych Zuzku nějak zanedbávat kvůli práci, tak si budu pak muste najít něco poblíž i když neotěhotním ![]()
peprle píše:Dadulina píše:tak to vám pak budu držet palečky,at vám to výjdepeprle píše:NO upřímě, já si myslím, že nám ta holčička nevyjde. Protože u manžela v rodině jsou samí chlapi a ženské přivdané, takže holky asi ani neumí
A budu dělat všechno pro to aby to vyšlo
já to měla taky marné,mám 3 bratry,sice manžel 2 sestry,ale my jsme to přebili
stejně je důležitější ať je to zdravé
to máš naprostou pravdu, i když už je to takové klišé, říká to každý, ale zdraví je to nejdůležitější. Známým se před pár měsíci narodila holčička s Downem..nedovedu se vžít do jejich situace, je to strašný pro všechny, malá má nějakou těžkou formu, pár týdnů po porodu jí dali do ústavu ![]()
Boudice23 píše:*Boudi,tak přesně takhle jsme si to naplánovali my a vyšlo totescada píše:
Taky jsem myslela, ze si dame min 3 - 4 roky pauzu, ale tedka to dle vseho vypada, ze jsem zase v tom… Coz o to ja jsem si na to behem jednoho dne zvykla a uz se zacinam i tesit, ale je mi to tak hrozne moc lito kvuli Natalce, ze je jeste malinka a potrebuje me. No uz zase breciiiim to budou ty hormonynebrééééč
Já to teda plánuju tak po druhém roce Zuzky otěhotnět, líbí se mi věkový rozdíl 3 roky ..první dítko je už samostatné a má taky rozum z toho co se narodí, ale člověk si to může plánovat jak chce a většinou to stejně dopadne jinak![]()
vždyť je to krásný, co by za to jiné holky daly
holt to bude ze začátku záhul, ale za čas se to srovná a nebudeš litovat, že je máš takhle po sobě.
co si budeme namlouvat, dneska taky hrajou roli peníze, člověk chce pro mrně to nejlepší, takže pokud otěhotním do konce rodičovské naběhne mi automaticky nová MD, jelikož mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou, kalkuluju taky s tímhle, jelikož se už do Prahy do práce stejně nemůžu vrátit, bylo to časově náročné a nechtěla bych Zuzku nějak zanedbávat kvůli práci, tak si budu pak muste najít něco poblíž i když neotěhotním
Ahoj všichni ![]()
tescada - no to je přece krásné ne a nebreč
držíme palce, aby bylo vše ok
boudice23 - to jsme na tom stejně - také bych chtěla 3letý věkový rozdíl mezi dětma
(teda pokud se v naší situaci rozhodnu vůbec pro druhé mimi
) a jelikož také budu muset řešit i zaměstnání, tak je to v podstatě asi jedno,kdy se pro druhé dítko rozhodnu - nemusím sice jezdit daleko, ale pracuju ve zdravotnictví a navíc na 12tky denní a noční (a vedení mi bohuželnic jiného neumožní
)
Boudí - to nemají zrovna lehké vaši známí - zrovna těžká forma Downa
ta se vyskytuje u malého procenta porodů a dneska už v podstatě skoro vůbec - a ta známá měla všechny výsledky v těhu dobré nebo se rozhodli, že si nechají miminko i když bude postižené? Promiň, že do toho tak rýpu - profesionální deformace ![]()
včelka Maja píše:
Ahoj všichni
tescada - no to je přece krásné ne a nebrečdržíme palce, aby bylo vše ok
boudice23 - to jsme na tom stejně - také bych chtěla 3letý věkový rozdíl mezi dětma(teda pokud se v naší situaci rozhodnu vůbec pro druhé mimi
) a jelikož také budu muset řešit i zaměstnání, tak je to v podstatě asi jedno,kdy se pro druhé dítko rozhodnu - nemusím sice jezdit daleko, ale pracuju ve zdravotnictví a navíc na 12tky denní a noční (a vedení mi bohuželnic jiného neumožní
)
Boudí - to nemají zrovna lehké vaši známí - zrovna těžká forma Downata se vyskytuje u malého procenta porodů a dneska už v podstatě skoro vůbec - a ta známá měla všechny výsledky v těhu dobré nebo se rozhodli, že si nechají miminko i když bude postižené? Promiň, že do toho tak rýpu - profesionální deformace
Vpohodě, podle toho co mi říkala moje mamka(kamarádí s mamkou toho známého) tak jí zanedbali něco v těhotenství, asi nějaké testy. přitom ona otěhotněla přes antiku a vyžadovala plodovku, aby bylo vše opravdu ok a doktorka jí ujistila, že všechny testy jsou vpořádku a nevidí důvod pro odběr plodové vody. kdyby to věděli mimnko by si nenechali. Po porodu vypadala holčička úplně normálně, vizuelně se na nic neprojevovalo, myslím tím pro běžného laika..no ale pediatričce se něco nezdálo tak absolvovali sérii testů a vše se potvrdilo. Jezdí za ní do ústavu a už je to prý znát..já si myslela že down je poznat hned od pohledu?? ![]()
tescada píše:
Holky, zajimalo me, kdy jestli teda vubec planujete druhy dite? Nebo tohle jsou uz Vase druhy, treti… ditka? A jaky myslite, ze je mezi nima nejlepsi vekovy rozdil? Moc diky za Vase nazory
Ahoj, my plánujeme počít druhé miminko v květnu, nebo červnu, aby od sebe měli přesně dva roky. Chceme aby si byli věkově blízko. A navíc tušíme, že další bude zase kluk, tak pak bychom si pořídili ještě třetí miminko. Snad nám to vyjde ![]()