Poradna duly
Jana Čurdová
Boudí musím to ještě pořádně prostudovat, ale mělo by se jednat o certifikovanou botu.
Taky jdeme příští týden k doktorce, tak se zeptám a uvidíme.
Dadulino to je přesný
Když něco začnu zakazovat, tak se hrozně směje a většinou tím směrem ještě zrychlí ![]()
Peprle mě spí přes den v kočárku, teď si to taky hodně zkrátil, spí tak dvě hodinky za den - jednu dopoledne kolem 11 a druhou odpoledne kolem 15hod. Usíná v 19hod. Dáváš ho do kočárku?
Mateny píše:
Boudí musím to ještě pořádně prostudovat, ale mělo by se jednat o certifikovanou botu.
Taky jdeme příští týden k doktorce, tak se zeptám a uvidíme.
Dadulino to je přesnýKdyž něco začnu zakazovat, tak se hrozně směje a většinou tím směrem ještě zrychlí
Peprle mě spí přes den v kočárku, teď si to taky hodně zkrátil, spí tak dvě hodinky za den - jednu dopoledne kolem 11 a druhou odpoledne kolem 15hod. Usíná v 19hod. Dáváš ho do kočárku?
Mateny,ted je nemocný,tak jsme doma
na palici s oběma
jinak v kočárku mi spí lépe,o tom žádná… ![]()
Mateny píše:
Luci díky za názor, o botičkách s žirafkou jsem taky slyšela, takže asi jedny pořídíme a budu mu je zkoušet dávat. Venku v ponožkách?Ty jo, kdoví co si museli myslet ostatní, když je venku potkali
Takže raději i kuli prevenci botky zavedeme
A přesně moje slova - miminko je pěkný, ale opravdu jen na chvilku. Teď se z nich budou postupně stávat „parťáci“ a to mě baví mnohem víc
Boty se žirafou znamená, že ti v obchodě musí ukázat certifikát, o zdravotní nezávadnosti botiček a je na tom žirafa. Samozřejmě jen certifikát v malém padání dostaneš i k botičkám co koupíš. Tedy my ho dostali. Je to certifikát o tom že jsou to botičky přesně jak mají být, aby malému neničili nožičky. Ale když půjdeš do dětské obuvi, tak si myslím, že v tom nebude problém. Myslím, že ty obuvi co jsou specializované na malé děti, mají tenhle certifikát všechny.
Jinak já koupila zatím jen bačkůrky na doma, protože venku stejně bude běhat až někdy na jaře, takže na co kupovat i na ven. Stejně mi pani v obuvi řekla, že teď jak jim roste noha jsou tak na 2měsíce. Takže až půjdeme za dva tři měsíce pro další tak asi už koupím i na ven.
Jinak Daník spí teďka od osmi večer tak do tří, čtyř, dám mu napít a spíme do osmi. A přes den už spinká jen jednou, po obědě tak dvě hodiny. Nestěžuju si
. Navíc je šikovnej a dost samostatnej, takže když potřebuji něco udělat, tak není problém, hraje si sám. Nejvíc ho baví lopatka a smetáček, nebo pantofle a závěsy a záclony. No a jak píšete, tak samozřejmě kuchyň. Otevřít skříňku a vše z ní vyndat je prý strašná sranda ![]()
Tyjoo tak boticky jsme zatim neresili a myslela jsem si, ze dokud min. nebude chodit, tak resit nemusime… No ale je fakt, ze pak by mi je nemusela vubec chtit nosit, takze na tom zvykani asi neco bude ![]()
Jinak me spinka jeste 2× denne - po desaty, tak na hodku a pul a pak tak kol treti na hodku, jak kdy nekdy dyl nekdy min. V kocarku sice krasne usne, ale spi mi tam tak max 45 min. A pak jde spat v osm a vstava v sedm. Je fakt, ze nekdy se jeste probudi (kor ted, kdyz jsme se konecne dockali prvniho zoubku), ale staci dat dudlik a spi se dal… ![]()
Ahoj holky, nějak nestíhám číst
natož psát
Domi je strašné šídlo a navíc jsme se teď praly se zoubkama - vylezly nám pro jistotu dvě jedničky dole najednou ![]()
Tak jsme dnes byli na 10ti měsíční prohlídce. Daník měří 74cm a váží 9900g. Paní doktorka ho chválila jak moc je šikovný a co vše umí. Na zuby nám řekla, že je vidí (já je v dásních taky vidím už několik měsíců
) a že určitě do pár měsíců vyrostou… To je co?
to mě prostě pobavilo.
Kolik měří a váží vaše dítka? Daníkovi je přesně dnes 10měsíců ![]()
lluuccii píše:
Tak jsme dnes byli na 10ti měsíční prohlídce. Daník měří 74cm a váží 9900g. Paní doktorka ho chválila jak moc je šikovný a co vše umí. Na zuby nám řekla, že je vidí (já je v dásních taky vidím už několik měsíců) a že určitě do pár měsíců vyrostou… To je co?
to mě prostě pobavilo.Kolik měří a váží vaše dítka? Daníkovi je přesně dnes 10měsíců
ahoj,my taky dnes 10měs.,a 9,70kg a cm nevím
neboj,ty zoubky určitě brzy půjdou ![]()
Ahoj holky ![]()
Tak my jdem dneska na 10ti měs. kontrolu tak jsem zvědavá kolik váží.Podle na našeho (nepřesného) domácího vážení, to vypadá, že má sotva 9kg.
Chtěla jsem se s vámi poradit. Jaký máte teďka jídelníček? Popřípadě doporučily byste mi něco změnit?
Máme to takhle:
5-6 180ml mlíko
8:30-9 Kousek veky (chleba) s lučinou(máslo+přesnídávka)+ 120-150ml mlíka
10 ovocný jogurt (přesnídávka), někdy se sušenkama(někdy nesvačí vůbec)
12 oběd masozelenina s přílohou(někdy celou malou skleničku, jindy pár lžíček)
do 13 150-180ml mlíka
15-16:00 Svačina… přesnídávka s piškotama( jogurt)
16-17:30 čaj max 150ml
18-18:30 Kaše cca 100ml
19:00 180ml mlíka
Kolem 2-3 vypije 180ml mlíka
Neměl by mít víc čaje? Nebo to nahrazuje to mléko, co myslíte? Čaj do něho dostat, to je umění a navíc mu chutná snad jenom fenyklový! ![]()
Jinak my už budeme mít 8mý zoubek ![]()
Dadulina píše:
Ahoj holky
Tak my jdem dneska na 10ti měs. kontrolu tak jsem zvědavá kolik váží.Podle na našeho (nepřesného) domácího vážení, to vypadá, že má sotva 9kg.
Chtěla jsem se s vámi poradit. Jaký máte teďka jídelníček? Popřípadě doporučily byste mi něco změnit?
Máme to takhle:
5-6 180ml mlíko
do 13 150-180ml mlíka
Kolem 2-3 vypije 180ml mlíkaNeměl by mít víc čaje? Nebo to nahrazuje to mléko, co myslíte? Čaj do něho dostat, to je umění a navíc mu chutná snad jenom fenyklový!
Jinak my už budeme mít 8mý zoubek
Daduli,já myslím,že máte jídelníček v pohodě,máme to více méně stejně,ale stráááááášně nepravidelně
už 8 zoubku?ty jo
Maťa 4.no a čajíku mi vypije za celý den 200-300ml,jak kdy.řekla bych,že vy taky v poho,km tomu ještě pije dost mlíka,tak řekla bych,že máte tekutin dost
jo jinak,taky jsem chodila na školu do F-M ![]()
peprleA na jakou školu si chodila? Já chodila na Potoční, jestli víš. ![]()
Dneska to ještě proberu s dr., ale jak sem to tak sepsala tak to vypadá že to sní víc než jsem si myslela. A ty časy taky nemáme úplně pravidelně.Psala jsem to v průměru.
Dadulina píše:
peprleA na jakou školu si chodila? Já chodila na Potoční, jestli víš.
Dneska to ještě proberu s dr., ale jak sem to tak sepsala tak to vypadá že to sní víc než jsem si myslela. A ty časy taky nemáme úplně pravidelně.Psala jsem to v průměru.
peprle píše:Dadulina píše:Daduli,já myslím,že máte jídelníček v pohodě,máme to více méně stejně,ale stráááááášně nepravidelně
Ahoj holky
Máme to takhle:
5-6 180ml mlíko
do 13 150-180ml mlíka
Kolem 2-3 vypije 180ml mlíkaNeměl by mít víc čaje? Nebo to nahrazuje to mléko, co myslíte? Čaj do něho dostat, to je umění a navíc mu chutná snad jenom fenyklový!
Jinak my už budeme mít 8mý zoubekuž 8 zoubku?ty jo
Maťa 4.no a čajíku mi vypije za celý den 200-300ml,jak kdy.řekla bych,že vy taky v poho,km tomu ještě pije dost mlíka,tak řekla bych,že máte tekutin dost
jo jinak,taky jsem chodila na školu do F-M
Holky, tak to máte jídelníček o hodně pestřejší než my. U nás je to cca takhle:
6-7 mlíko 210ml
8-9 kus suchého chleba (nic víc do něj nedostanu, když mu zkusím dát jogurt, máslo a podobně tak to max vyplivne ale nesní)
10 mléko 180ml
11-13 oběd - klasika, podle toho co uvařím, ale sní svůj oběd - maso-zeleninový a pak ještě odemě (nesolím už pár let skoro nic i když manžel občas protestuje) takže těstoviny nebo brambory nebo rýže a k tomu maso
15hodin mléko 210ml
17-18 kaše
cca 20 hod před spánkem zase 210ml mléko
mezi tím během dne se cpe pořád kukuřičným a křupkama a takovýma rýžovýma kolečkama pro mimča. To mu chutná. A čaje vypije během dne 120-150ml a před spinkacím mlékem tak 100ml spinkacího meduňkového čaje.
Přesnídávky a ovoce vůbec prostě nejí od malička. Sem tam mu to zkusím dát, ale prostě to nechce, takže mu to nenutím násilím.
peprle píše:Dadulina píše:
Dneska to ještě proberu s dr., ale jak sem to tak sepsala tak to vypadá že to sní víc než jsem si myslela. A ty časy taky nemáme úplně pravidelně.Psala jsem to v průměru.![]()
u nádraží,že
tam jsem chodila asi 4 měsíce a pak přešla na „skleník“ obor kadeřnice
Jo taky jsem chtěla přestoupit na skleník, ale až ve druháku a to mi mamina nedovolila
Ještě hodně dlouho se za tu školu budu mlátit do hlavy
![]()
Dadulina píše:
Ahoj ahoj
Tak se hlásíme z kontroly. Daneček má 8 680g a 73cm. Paní doktorka mě ujištovala, že je tak akorát a že hubený rozhodně není.Někdy si říkám, že by mohl mít víc toho tuku.Možná to bude tím,že se hubený už narodil.Každopádně váží ještě míň než jsem myslela
Ale jinak je v pořádku.Zeptala se mě jestli už se umí sám posadit(uměl to v 6.m)a když sem jí řekla že obchází nábytek, tak na mě valila oči
a zase ho vychválila do nebes
Ale je pravda, že byl nečekaně hodný
peprle píše:Jo taky jsem chtěla přestoupit na skleník, ale až ve druháku a to mi mamina nedovolilaDadulina píše:
Dneska to ještě proberu s dr., ale jak sem to tak sepsala tak to vypadá že to sní víc než jsem si myslela. A ty časy taky nemáme úplně pravidelně.Psala jsem to v průměru.![]()
u nádraží,že
tam jsem chodila asi 4 měsíce a pak přešla na „skleník“ obor kadeřnice
Ještě hodně dlouho se za tu školu budu mlátit do hlavy
![]()
Teeedy, to má víc jak o kilo méně než náš Daník, ale ani náš Daník není obtloustlý… když to tedy srovnám s ostatníma dětma, které vídáme. Je tak akorát
.
Jinak se divím, že se podivovala, že chodí kolem nábytku. Naše doktorka když jsem jí řekla, že měsíc chodí za ruce a okolo nábytku a už to zkouší i sám. Poslední dny už jen se drží jednou, tak mi řekla, že je šikovný, že to takhle staré děti už umějí všechny většinou, až na pár výjimek. Takže v tu chvilku má pýcha byla ta tam…