Březňátka 2011 sem :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14871
30.1.12 19:57
Mar.Dom. píše:
máme pořád 2×3cm - od narození se zmenšila max. o 0,5 cm :?

no a do kdy to tak budete brát? Mně doktorka říkala, že se to bere do roka a půl teď na poslední prohlídce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
30.1.12 20:02
Boudice23 píše:
Mar.Dom. píše:
no a do kdy to tak budete brát? Mně doktorka říkala, že se to bere do roka a půl teď na poslední prohlídce :nevim:

já co jsem četla, tak se to bere „povinně“ do roka a může se to brát do dvou let. Ale nemělo by se to brát v létě, když je hodně sluníčka. Je to i takhle nějak v tom příbalovém letáku a i když doktorka říkala brát pořád, tak já jsem to v létě nedávala vůbec. Aby nedošlo k předávkování, protože jsme byli hodně často venku.
já se zítra schválně podívám jak velkou tu fontanelu má Daník. Mám to napsané z 10ti měsíční prohlídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.1.12 20:22
lluuccii píše:
Boudice23 píše:
Mar.Dom. píše:
no a do kdy to tak budete brát? Mně doktorka říkala, že se to bere do roka a půl teď na poslední prohlídce :nevim:
já co jsem četla, tak se to bere „povinně“ do roka a může se to brát do dvou let. Ale nemělo by se to brát v létě, když je hodně sluníčka. Je to i takhle nějak v tom příbalovém letáku a i když doktorka říkala brát pořád, tak já jsem to v létě nedávala vůbec. Aby nedošlo k předávkování, protože jsme byli hodně často venku.
já se zítra schválně podívám jak velkou tu fontanelu má Daník. Mám to napsané z 10ti měsíční prohlídky.

No Zuzka už to má malé, skoro zarostlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
31.1.12 20:50

Boudí náhodou jsem dneska narazila na tvoji diskuzi o očkování TBC. Jak se budeš rozhodovat? Necháte Zuzanku naočkovat? Pořád se nemůžu rozhodnout..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.1.12 20:52
Mateny píše:
Boudí náhodou jsem dneska narazila na tvoji diskuzi o očkování TBC. Jak se budeš rozhodovat? Necháte Zuzanku naočkovat? Pořád se nemůžu rozhodnout..... :think:

Já pořád nějak nevím, ale spíš se přikláním k naočkování, musíme si s manželem sednout a probrat to. A k čemu se přikláníš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
31.1.12 21:09

Moje mamka, přítelova mamka i ségra jsou zdravotní sestry a všichni jsou pro…Prý to vůbec není překonaná nemoc. Doktorka mi tenkrát říkala, že okolo roku se mám připomenout, ale spíš bych se přiklonila k očkování kolem 2 let. Ač jsem v očkování hodně opatrná a nedávám nic nad „rámec“ (kromě synflorixu), tak něco mi říká, tu TBC naočkovat nechat..... :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
31.1.12 21:13
Mateny píše:
Moje mamka, přítelova mamka i ségra jsou zdravotní sestry a všichni jsou pro…Prý to vůbec není překonaná nemoc. Doktorka mi tenkrát říkala, že okolo roku se mám připomenout, ale spíš bych se přiklonila k očkování kolem 2 let. Ač jsem v očkování hodně opatrná a nedávám nic nad „rámec“ (kromě synflorixu), tak něco mi říká, tu TBC naočkovat nechat..... :nevim:

No manžel maká ve státní složce a denně se setkává s lidma z třetích zemí, vietnamcema atd, takže proto bychom to chtěli dát, jen se bojím té reakce, dneska říkala doktorka v sama doma , že může dojít i k rozpadu podpažních uzlin, to už je ale spíš extrémní situaace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
31.1.12 21:18

Ten díl si zítra najdu na internetu a poslechnu si to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.2.12 13:00

Tak jsem koukala kolik má Daník fontanelu a v 6ti měsících tam měl 2,5×2,5 cm. Další se dozvíme až v březnu na roční prohlídce, protože si to z té 10ti měsíční nepamatuju a nemám to napsané. Ale co jsem tak včera koukala a měřila, tak má teďka tak 2×2 cm. Tak jsem zvědavá co se dozvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.2.12 13:06

Tak jsem koukala kolik má Daník fontanelu a v 6ti měsících tam měl 2,5×2,5 cm. Další se dozvíme až v březnu na roční prohlídce, protože si to z té 10ti měsíční nepamatuju a nemám to napsané. Ale co jsem tak včera koukala a měřila, tak má teďka tak 2×2 cm. Tak jsem zvědavá co se dozvíme.

Holky co probíráte s TBC??? Myslím to očkování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
1.2.12 14:19

Luci právě že nevím zda dodatečně očkovat.....
Koukala jsem dnes na ten záznam ze samadoma a teda jsem z toho rozhozená ještě víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
2.2.12 09:09
Mateny píše:
Luci právě že nevím zda dodatečně očkovat.....
Koukala jsem dnes na ten záznam ze samadoma a teda jsem z toho rozhozená ještě víc :lol:

Jo aha. No tak sama uvidíš jak se rozhodneš.
My rozhodně tohle nenecháme očkovat. Jelikož v ČR nejsou funkční vakcíny, které by opravdu pomohli kdyby něco, tak je to dle mého naprosto zbytečné zatěžování organizmu. Až budou nějaké nové, funkční, tak o tom pak budu přemýšlet. Jsem ráda, že to už nedělají povinně. Než se malej narodil, tak jsme o tom hledali s manželem maximum informací co šlo a člověk jen koukal co se dozvěděl.
Ale tím nechci říct, že je špatné, že ty nad očkováním uvažuješ. Myslím, že tohle je rozhodnutí každého rodiče, co chce dítěti nechat naočkovat a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
2.2.12 14:19

No právě, že já byla od začátku přesvědčená, že naočkovat nechám. Boudí mě ale odkázala na úterní vysílání sama doma a ta kurátorka mluvila přesně jako ty. A když padla otázka přímo na její osobu - zda by ona své dítě očkovala, odpověděla, že rozhodně ne. Začala jsem si teď také vyhledávat veškeré informace a musím říct, že začínám měnit názor :think: Zatím z toho vyplývá, že rizika vakcíny převažují nad její prospěšností :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
2.2.12 14:33

No jasně, ono je to taky o tom co kdo chce. My třeba nechceme žádné zbytečné očkování a když jsme po asi dvou měsících různých hledání podkladů, a to u doktorů a odborníků zjistili, že to co píchají jsou staré vakcíny, které by stejně nepomohli, tak jsme to odmítli.
Ale třeba v případě Boudí, když jí jezdí manžel do 3tích zemí, tak tam naprosto chápu, že to Zuzance naočkovat nechá. Tam je asi větší riziko. Ale my krom dovolených jsme pouze v ČR. Neříkám, že tady se to objevit nemůže. Ale koukni jak je to teďka s těmi příušnicemi. Opět špatné staré vakcíny a stejně nepomáhají. On je to u nás celkově velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
3.2.12 18:22

Tak jsem zas kousek dočetla :mrgreen: nějak nestíhám - ten vit.D se bere povinně do roka, přes léto pauza a pokud do podzimu nebude fontanela pidi, tak od podzimu znovu najedeme na Vigantol :?

Očkování proti TBC - já už jsem Domi naočkovat nechala - také jsem zdravotník a tbc bohužel není zcela „zapomenuté“ onemocnění. Bohužel bych řekla, že v poslední době se zase docela rozjíždí - díky nezodpovědným cizincům, kteří si s otevřenou tbc courají v klidu po čr - přenáší se kapénkovou infekcí, takže stačí, aby jste stáli s kočárkem vedle někoho kdo jí má - zakašle a je to jasné :nevim: Takže já jsem 100% pro naočkování :palec:

Nočník - já jsem zatím jen zkoušela u kamarádky posadit Dominku „na zkoušku“ oblečenou - jenže jak je malá, tak to pro ní moc pohodlné nebylo a navíc jak se z nočníku škrábala dolu, tak by obsah byl všude, jen ne v nočníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí