Březňátka 2011 sem :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26653
8.2.12 18:59
tescada píše:
Tak me pije sama jen mlicko a to kdyz lezi (musela jsem ukoncit kojeni kvuli tehu, ja to obrecela, ale Natalka to vzala velmi statecne) a lahvicku s vodou si drzi sama jen kdyz je plna jinak pije vzduch, takze mi ji prinese a chce abych ji ji podrzela :mrgreen:
Ohledne ockovani taky jeste nevime, moje mudr. to nedoporucuje, ale samozrejme zalezi na nas. Nicmene zatim to neni aktualni, pac chceme na rocni prohlidce ockovat proti zloutence, pry kdyz chceme jet k mori, tak je to nutny…
Natalka uz taky vyleze na nasi postel a nastesti jsem ji naucila samotnou slezat pozadu, tak se nemusim bat, ze by hodila sipku na podlahu. Vzdycky zacne couvat uz od pulky postele - je roztomila :)
A jinak spani mame zatim stale 2× denne cca po 1,5 hodce a pak spi od 20:00 do 7:00, takze si urco nestezuju. Teda ne ze by nemohla spat treba do 8 - 9, ale to bych chtela asi moc :lol:
jeeeee ta je šikovna :D a spinkani supeeeer,tiše zavidim :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
8.2.12 19:23
mucinka2 píše:
tescada píše:
Tak me pije sama jen mlicko a to kdyz lezi (musela jsem ukoncit kojeni kvuli tehu, ja to obrecela, ale Natalka to vzala velmi statecne) a lahvicku s vodou si drzi sama jen kdyz je plna jinak pije vzduch, takze mi ji prinese a chce abych ji ji podrzela :mrgreen:
Ohledne ockovani taky jeste nevime, moje mudr. to nedoporucuje, ale samozrejme zalezi na nas. Nicmene zatim to neni aktualni, pac chceme na rocni prohlidce ockovat proti zloutence, pry kdyz chceme jet k mori, tak je to nutny…
Natalka uz taky vyleze na nasi postel a nastesti jsem ji naucila samotnou slezat pozadu, tak se nemusim bat, ze by hodila sipku na podlahu. Vzdycky zacne couvat uz od pulky postele - je roztomila :)
A jinak spani mame zatim stale 2× denne cca po 1,5 hodce a pak spi od 20:00 do 7:00, takze si urco nestezuju. Teda ne ze by nemohla spat treba do 8 - 9, ale to bych chtela asi moc :lol:
jeeeee ta je šikovna :D a spinkani supeeeer,tiše zavidim :mrgreen:

taky tak,velká závistjá vstávám i 6krát za no a v půl 6 budíček..občas jsem celý den jak praštěná :zed: jinak Tescado,jsem na tebe myslela,jak jste dopadli s tím kojením..tak jsi vážně musela přestat??jsem se o to trochu zajímala a právě jsem se ve většině případu dočetla,že bez problému kojily dále,pokud teda nebyl nějaký problém.ale hlavně,že to malá nese v pohodě a ty se aspoň můžeš vypařit někam ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
8.2.12 20:01

peprle tak s tím spaním je to u nás stejný :oops: včera se vzbudila v půl 1 ráno a zevlíkovala až do půl 4…to už se dlouho nestalo :cert: :cert:
Jinak se budí tak 5× za noc i vícekrát, někdy se vzbudí jen jednou..já už nevím čím to je :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.2.12 20:37
peprle píše:
mucinka2 píše:
tescada píše:
jeeeee ta je šikovna :D a spinkani supeeeer,tiše zavidim :mrgreen:
taky tak,velká závistjá vstávám i 6krát za no a v půl 6 budíček..občas jsem celý den jak praštěná :zed: jinak Tescado,jsem na tebe myslela,jak jste dopadli s tím kojením..tak jsi vážně musela přestat??jsem se o to trochu zajímala a právě jsem se ve většině případu dočetla,že bez problému kojily dále,pokud teda nebyl nějaký problém.ale hlavně,že to malá nese v pohodě a ty se aspoň můžeš vypařit někam ven :lol:

Prave jsem s tim dlouho bojovala, ale mela jsem 2 nazory od dr., a to ze kojenim odchazi spousta potrebnych latek, ktery mnohem vic potrebuje to miminko uvnitr (hlavne vapnik) a ze pri kojeni dochazi ke stahum delohy a to predevsim v prvnich mesicich muze vyvolat potrat. I v lekarne mi to rikali a tak jsem si rekla, ze kdyby se pak nedejboze neco stalo, ze bych si to neodpustila a ze kdyz je Natalce uz 10 mesicu, ze to zvladne. Samozrejme jsem na netu cetla i spoustu nazoru, ze kojeni v tehu je v poho, ale uz to ve me proste hlodalo… Ale bylo to tezky rozhodnuti a nakonec jsme si obe zvykly celkem rychle. Tedka kdyz se pred Natalkou prevlikam a vidi moje prsa, tak na ne zacne ukazovat hrozne se jim smeje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
8.2.12 20:41

Tascado to o tom potratu jsem slyšela taky, máš recht malá už není prcek ;)
Zuzanka dkyž vidí prsa, tak se taky řechtá, ale začne mlaskat a nakonec se po nich sápe až dosstane mlíčko, ale musím zaklepat, už kojím jen po obědě a pak večer a v noci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.2.12 20:43
peprle píše:
Boudice23 píše:
Holky je tu někdo komu spí prcek už jen jednou za den?
Zuzka si totiž předělala režim na jedno spaní denně tak se to snažím všechn o nějak vyladit, aby nám vše vycházelo jako dřív :mrgreen:
Začla bt hrozně mrzutá, dopo nechtěla spát, uspávání klidně hodinku…byl to boj..nakonec jsem to další den vzdala a šla spát až ve 12 a dneska až v půl 1, a vydrží řádit stejně až do nočního spaní, vůbec není unavená. škoda jen že spí jen hodinku,s tihnu prd udělat. to jedna spaní navíc bylo pro mě super :andel:
no u Nás se to začíná lámat na to jedno spaní..jsou to vždy boje dopoledne,někdy usne až kolem 11 a pak třeba až večer,odpouž samozřejmě ne.takže to asi budu muset nějak vymyslet.ale vstává ted brzy,5.30,takže do poledníh spánku zase daleko :think: ale jinak se ted Matěj docela rozjedl,dneska měl hovězí polévku s kapáním a hoďku na to fazolkovou omáčku,masenko a brambor a zmizlo to,jako nic :) a už jen zlehka mačkám vidličkou,tak aspoň něco nám jde :) zítry jdeme na neurol. na kontrolu,tak jsem zvědavá,co nám řekne dr.furt se jen plazí a párkrát za den jde na kolínka a pohupuje se.toť ale vše.jo a to pohupování musí zkoušet i v 5 ráno.a jak ta postýlka vrže 8o :mrgreen:

A jak to dopadlo na kontrole? Doufam, ze vse ok :srdce: My chodime na cviceni no spis hrani miminek a je tam chlapecek, uz mu bude rok a kdyz uz to maminka vzdala, ze proste to lezeni preskoci, pac uz si i stoupal, tak tedka v so najednou zacal lezt. A jsou deti, ktery to lezeni proste preskoci a myslim, ze se nic vazneho nedeje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.2.12 20:44
Boudice23 píše:
Tascado to o tom potratu jsem slyšela taky, máš recht malá už není prcek ;)
Zuzanka dkyž vidí prsa, tak se taky řechtá, ale začne mlaskat a nakonec se po nich sápe až dosstane mlíčko, ale musím zaklepat, už kojím jen po obědě a pak večer a v noci :mrgreen:

Tak to jsem rada, ze neni Natalka jedina, ktera se jim smeje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
8.2.12 21:15
Boudice23 píše:
peprle tak s tím spaním je to u nás stejný :oops: včera se vzbudila v půl 1 ráno a zevlíkovala až do půl 4…to už se dlouho nestalo :cert: :cert:
Jinak se budí tak 5× za noc i vícekrát, někdy se vzbudí jen jednou..já už nevím čím to je :roll:

taky nevím,čím to :nevim: ale je to takto asi nějak od 4 měsíce tuším :zed: .Každou noc,když je to jen 3krát,tak je to pro mě svátek.občas ho ale nechám v noci už fakt řvát,nebo jinak je u prsa i co hodinu a to kolikrát ani pořádně nezaberu.holt,musíme vydržet asi :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
8.2.12 21:23
tescada píše:
peprle píše:
Boudice23 píše:
Holky je tu někdo komu spí prcek už jen jednou za den?
Zuzka si totiž předělala režim na jedno spaní denně tak se to snažím všechn o nějak vyladit, aby nám vše vycházelo jako dřív :mrgreen:
Začla bt hrozně mrzutá, dopo nechtěla spát, uspávání klidně hodinku…byl to boj..nakonec jsem to další den vzdala a šla spát až ve 12 a dneska až v půl 1, a vydrží řádit stejně až do nočního spaní, vůbec není unavená. škoda jen že spí jen hodinku,s tihnu prd udělat. to jedna spaní navíc bylo pro mě super :andel:
no u Nás se to začíná lámat na to jedno spaní..jsou to vždy boje dopoledne,někdy usne až kolem 11 a pak třeba až večer,odpouž samozřejmě ne.takže to asi budu muset nějak vymyslet.ale vstává ted brzy,5.30,takže do poledníh spánku zase daleko :think: ale jinak se ted Matěj docela rozjedl,dneska měl hovězí polévku s kapáním a hoďku na to fazolkovou omáčku,masenko a brambor a zmizlo to,jako nic :) a už jen zlehka mačkám vidličkou,tak aspoň něco nám jde :) zítry jdeme na neurol. na kontrolu,tak jsem zvědavá,co nám řekne dr.furt se jen plazí a párkrát za den jde na kolínka a pohupuje se.toť ale vše.jo a to pohupování musí zkoušet i v 5 ráno.a jak ta postýlka vrže 8o :mrgreen:
A jak to dopadlo na kontrole? Doufam, ze vse ok :srdce: My chodime na cviceni no spis hrani miminek a je tam chlapecek, uz mu bude rok a kdyz uz to maminka vzdala, ze proste to lezeni preskoci, pac uz si i stoupal, tak tedka v so najednou zacal lezt. A jsou deti, ktery to lezeni proste preskoci a myslim, ze se nic vazneho nedeje…

nom máme pokračovat ve vojtovce,ale on to stejně bojkotoval,takže tak,ale jinak prý je zdravý,jen má svalové napětí…a teď nevím jestli říkala velké či malé :think: ale jak jsem ho dnes sledovala,tak si myslím,že je na dobré cestě :P ,no uvidíme.jinak s tím kojením,to bych taky měla strach..udělala jsi určítě dobře,než si pak něco vyčítat :hug: boudito já Maťu kojím 2-4krát za den a je sranda,jak se třepe na ty prsa a začne už jakoby nasávat předem,je to fakt miloučké.no ale v noci už to tak úúúúžasné není :twisted: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolja
8.2.12 22:44

co se týče spaní, tak Martínek (10,5 měsíce) se donedávna budil několikrát za noc, nebo jak píšete v 1 vstal a do 5 řádil. Doktorka mi doporučila čaj pro klidné sny s meduňkou a od té doby spí celou noc, maximálně se jednou probudí. Asi to opravdu funguje :)

• Citovat
  • Upravit
682
9.2.12 08:09
kolja píše:
co se týče spaní, tak Martínek (10,5 měsíce) se donedávna budil několikrát za noc, nebo jak píšete v 1 vstal a do 5 řádil. Doktorka mi doporučila čaj pro klidné sny s meduňkou a od té doby spí celou noc, maximálně se jednou probudí. Asi to opravdu funguje :)

Tý brďo 8o :lol: A já si říkala, jaktože začal spát celou noc :lol: Před nedávnem jsme právě koupili Sunárek s meduňkou na dobrou noc, ale vůbec by mě nenapadlo, že to bude mít nějaký vliv :dance: Něco na tom bude :palec:
Chodí spát po 19, a vstává buď kolem 5:30 na mlíko a pak spí ještě cca do 7:30. A nebo rovnou vstane kolem 7. :dance: Jenom doufám, že to nezakřiknu :D
Holky já vám tak závidím, že ještě kojíte :roll: Já sem se toho držela zuby nehty, ale nešlo to :( Přestala jsem po 3m a do teď mě to strašně mrzí :roll:
Holky poraďte prosím, jak ho mám naučit, aby si sám držel láhev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
9.2.12 08:12
Dadulina píše:
kolja píše:
co se týče spaní, tak Martínek (10,5 měsíce) se donedávna budil několikrát za noc, nebo jak píšete v 1 vstal a do 5 řádil. Doktorka mi doporučila čaj pro klidné sny s meduňkou a od té doby spí celou noc, maximálně se jednou probudí. Asi to opravdu funguje :)
Tý brďo 8o :lol: A já si říkala, jaktože začal spát celou noc :lol: Před nedávnem jsme právě koupili Sunárek s meduňkou na dobrou noc, ale vůbec by mě nenapadlo, že to bude mít nějaký vliv :dance: Něco na tom bude :palec:
Chodí spát po 19, a vstává buď kolem 5:30 na mlíko a pak spí ještě cca do 7:30. A nebo rovnou vstane kolem 7. :dance: Jenom doufám, že to nezakřiknu :D
Holky já vám tak závidím, že ještě kojíte :roll: Já sem se toho držela zuby nehty, ale nešlo to :( Přestala jsem po 3m a do teď mě to strašně mrzí :roll:
Holky poraďte prosím, jak ho mám naučit, aby si sám držel láhev?

Podle mě na to musí přijít samám, o to víc by ho mělo motivovat to že tam má papkání ;) . zuzka jí sama i jablko, jen jí ho nakousnu nebo oloupme šlupku a už papá a to má jen svoje dva dolní klofáky, takže to je jak od myšky.
:oops: :mrgreen:

Myslíš, že ta meduňka tak moc funguje?Zajímalo by mě kolik toho čaje musí vypít před spaním a nebo ho má pít po celý den místo ovocného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
9.2.12 08:45

Boudí já ho dávám odpoledne po svačině, většinou vypije tak mezi 150 - 200 ml. Já ti nevím jestli za to může i ten čaj. Jenom sem si uvědomila, že v tom období kdy začal tak spát, jsme koupili pravě tenhle čaj(na zkoušku) a chutná mu. Ale uvědomila jsem si, že třeba včera měl jablečný čaj a spal stejně tak nevím :nevim: Můžeš vyzkoušet, když to nezabere na spaní, tak klidnější by měla být :D Já si občas uvařím meduňkový čaj na nervy a myslím, že pomáhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
9.2.12 08:46

Jinak tady z Wiki : Meduňkový čaj z listů navozuje klid, příjemný spánek a dobré zažívání. Nově se uznávají protivirové účinky, zvláště u herpesvirů (opary).[1] Z listů se rovněž připravuje meduňkový likér. Nať se používá v lidovém lékařství jako hypnotikum a sedativum. Používá se také jako koření. V kuchyni se pro svou citrusovou vůni za čerstva přidává do míchaných nápojů a ovocných salátů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
9.2.12 08:48
Dadulina píše:
Boudí já ho dávám odpoledne po svačině, většinou vypije tak mezi 150 - 200 ml. Já ti nevím jestli za to může i ten čaj. Jenom sem si uvědomila, že v tom období kdy začal tak spát, jsme koupili pravě tenhle čaj(na zkoušku) a chutná mu. Ale uvědomila jsem si, že třeba včera měl jablečný čaj a spal stejně tak nevím :nevim: Můžeš vyzkoušet, když to nezabere na spaní, tak klidnější by měla být :D Já si občas uvařím meduňkový čaj na nervy a myslím, že pomáhá :lol:

Hele jak ti vůbec dopadla ta endometrióza?Potvrdilo se to, čeká tě laparka?
Já jddu zítra na vyštření střev, kolonoskopii tak mám dneska den bez jídla, pouze tekutiny, už abych to měla za sebou, mám z toho vyšetření nějaký stres :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí