Brigáda při rodičovské dovolené

Anonymní
11.3.21 11:05

Brigáda při rodičovské dovolené

Ahoj,
prosím o radu, moc tomu nerozumím. Jsem na rodičovské dovolené. Byla jsem zaměstnána jako prodavačka v drogerii. To že nesmím na brigádu ke stejnému zaměstnavateli se stejnou činnosti práce už vím. Ale kdybych třeba chtěla plácnu prodávat za obslužným pultem v Kauflandu tak mužů nebo ne? Furt je to taky prodavačka.. Něco jsem četla že nesmím ani u jiného zaměstnavatele vykonávat stejnou práci. No ale rozumím tomu asi jako koza petrželi. Díky za rady. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35963
11.3.21 11:10

Přečti si svou pracovní smlouvu, jestli tam nenajdeš zákaz, nebo podminku že ti to musí odsouhlasit tak si můžeš dělat co chceš, kde chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
11.3.21 12:30
@JancaS84 píše:
Přečti si svou pracovní smlouvu, jestli tam nenajdeš zákaz, nebo podminku že ti to musí odsouhlasit tak si můžeš dělat co chceš, kde chceš.

To není pravda, nemusí to být ve smlouvě, neb to, že při stejné činnosti je potřeba souhlas původního zaměstnavatele je uvedeno přímo v zákoníku práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
11.3.21 12:31

Klidně můžeš pracovat u původního zaměstnavatele a pokud to bude stejná činnost, tak to bude na původní smlouvu (jen třeba dodatkem zkrátíte úvazek), pokud na jinou, tak to mže být i na jinou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.3.21 13:38

Klidně můžeš být u stejného zaměstnavatele. Buď ti se smlouvou zkrátí úvazek, nebo myslím můžete podepsat dohodu na jinou pozici. Měla to tak nějak kolegyně jen kvůli tomu, aby se jí druhá mateřská počítala z plného úvazku a přitom dělala to samé. Nevím ale, jak to měla ošetřené papírově. Nevím o tom, že by ses např. jako prodavačka v Lidlu musela dovolovat zaměstnavatele, jestli smíš na brigádu do Kauflandu (na dohodu), přijde mi to trochu úsměvně při téhle pracovní pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
11.3.21 13:48

@Petule030 No, úsměvné to je, ale zakonik prace nerozlišuje odbornost pozice, takze to plati i v tomto případě. Vyjimka je pouze pro umeleckou cinost, uceni a vyzkum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
11.3.21 14:39

Je tu i možnost se se zaměstnavatelem domluvit a vrátit se řádně do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat