Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Janni.na88 píše:Monny89 píše:Neboj Mony,však za apr let budes mluvit jinak
makakel, ty bys rodila znovu?máš můj obdiv, já tedy ještě pořád ne…
![]()
No, nevím.. jestli za pár let ještě Kuba bude plodnej viď
No, chtěla jsem druhé za dva - tři roky.. ale teď to fakt silně zvažuji..
![]()
Ahoj holky, ja po prvnim porodu take rikala, ze uz nikdy vic. Ted cekam ctvrte a na porod se uz tesim.
Marti, tak ty jsi asi vyjímka.. Ale já měla prvního těžkýho císaře víš, tak si nedokážu představit jak by vypadal druhý porod.. jako znova se trápit 37hodin v kontrakcích fakt nechci ![]()
Monny89 píše:
Marti, tak ty jsi asi vyjímka.. Ale já měla prvního těžkýho císaře víš, tak si nedokážu představit jak by vypadal druhý porod.. jako znova se trápit 37hodin v kontrakcích fakt nechci
Ja vim, ze jsi mela tezky porod. Ja ten prvni take nic moc, po vyvolavacce me dva dny nechali v bolestech, ani jsem nemela silu ji vytlacit, nakonec sla teda normalne, ale bylo to hrozne. Dalsi porody uz byly rychle, bez vyvolani, ten posledni jen za 49 minut. To spatne casem zapomenes, nebude to ale hned.
Martina T píše:Monny89 píše:Ja vim, ze jsi mela tezky porod. Ja ten prvni take nic moc, po vyvolavacce me dva dny nechali v bolestech, ani jsem nemela silu ji vytlacit, nakonec sla teda normalne, ale bylo to hrozne. Dalsi porody uz byly rychle, bez vyvolani, ten posledni jen za 49 minut. To spatne casem zapomenes, nebude to ale hned.
Marti, tak ty jsi asi vyjímka.. Ale já měla prvního těžkýho císaře víš, tak si nedokážu představit jak by vypadal druhý porod.. jako znova se trápit 37hodin v kontrakcích fakt nechci
Tyyy jo, fakt? Tak to mě celkem uklidnilo.. no uvidíme jak to bude.. ![]()
No fakt, a jeste koukam, ze jsem se sekla o 10 minut, byl venku uz za 39, pekny fofr. Neboj, jeste to myslim prehodnotis.
Janni.na88 píše:makakela píše:Urcite uz takhle hodnoucky zustane Mony.!Janni.na88 píše:No Jani, Románek je kouzelnej. Mám opravdu štěstí na hodné mimi. Tak koukám že to vaše stěhování je už na spadnutí. Mě taky hrozně bavilo se přestěhovat, vše sei zařídit podle sebe, ty máš ještě navíc zařizování pro Tomískamakakela píše:Ahojky Moni
Ahoj holčiny, zdravím vás všechny.My se máme moooc krásně, jak jsem si vytvořili po příchodu z porodnice řežim, tak o krásně dodržujeme. malej se chodí koupat kolem 19 hod. a už v 20 hod spinká v postýlce a budí se 1× za noc a vstává tak kolem 7, 8 někdy se i zadaří a i 9 té hodiny. Je moooc hodnoučkej, nevyžaduje chování (samo že občas jo, ale ne pořd), usmívá se furt, když vstává tak to je nejlepší
. Jinak Romík má rád rachot (např. když vysávám tak se usmívá, nebo tedkom u sousedů dělaj se zbíječkama a malej je nadšenej, usmívá se když to slyší a krásně u toho usne
). Jinak jak zjistil že má ručičky, tak si je narve do pusinky a už to jen mlaská
. No nic jsems e nějak rozepsala.
A co vaši drobečci?? A maminky jak se cítíte po porodu?? A co zbývající těhulky???
Mě chybí bříško a zárověn bych šla rodit znova, jsem asi blázen, ale pokaždý když jdu ven s malym, tak jedeme kolem porodnice, jsou krásně vydět 4 okýnka kde jsem rodila, dá se jet i přímo pod nima (samo že jsem tama už jela, ale nemůžui pořád, by si mysleli že jsu blázen
).
No a chtěly bysme s přítelem malého naočkovat prevenarem 13, myslíte že do toho máme jít, jedni řkaj že je to dobry, ostatní zas že je to jen tahábí peněz z lidí, tak nevím no
. Necháte očkovat prcky???
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli budete nějak pojištovat prcky, slyšela jsem že je tedkom výhodnější stavebko, ale nevím co malému pořídit.
Ježiš to jsem se rozepsala![]()
![]()
to jsme ráda,že s emáte dobře !!Však Románek je andílek hodňoučkej už od narození,viď?Snad mu to dlouho vydrží..to je dobře,že máš tak hodného chlapečka.jinak my se máme také celkem dobře,jen jsem poslední dobou taková unavená nějaká a občas aj bez nálady-nic mě nebaví,do ničeho se mi enhce…Snad to ze mě spadne,až bnudeme přestěhovaní a zabydlení..ono se překne pobalit a přestěhovat..t-to ještě jde.-ale to vybalování potom a zabydlování..mnooo..to bude chuťovka.
![]()
jinak s tou porodnicí,jak jsi psala,že chodíš okolo-to ti věřím,že to musí být nostalgie viď??vVsak ten cas leti,jak voda,fakt ze ju..si pamatuji,jak jsi měla před porodem a ouha-Romči je už přes 2 měsíce
![]()
jinak my malého také budeme pojišťovat určitě,ale ještě nemáme vybraný konkrétní produkt..tak ještě nevím co přesně nu
. No nostalgie to je obrovská. Po porodu jsem si řkala že už nikdy a ted bych šla klidně rodit znovu
![]()
![]()
no,tak ja se tesim az tam budeme bydlet..ale to baleni a tak me unavuje nu..tak ne ze by me to enbavilo,ale unavuje me to..a hlavne-nz se k tomu dokopu a nez zjistim,kde mam zacit,tak sedim,koukam a rikam si kde zacit
![]()
hihi..no,od cervence tam mame byt..takze rabice a tak to odtaha Ráďa a panimamka s pantatkou take hodne pomahaji nu..ale to vybalovani,na to s enetesim..pro Tomaska mam to nejdulezitejsi pripravene,jen musim jeste az se nastehujeme preprat nejake vecicky a vyzehlit..jinak vse tak nejak mame nu,,akorat ejste drogerii nakoupit-na koupani,pak nejake ty olejicky,ubroucsky atd atd
ale tak to uz je pak tajkove hezke to dokupovani a tak..ale jako takhle ke konci tehu bych to stehovani nikomu neprala
![]()
![]()
a na kdypak vubec planujete druheho mimiska,jestli tedy planujete? My bychom chteli rcite druhe mjimi,ale az tak za 4-5 let nu
No Janičko jako stěhování v těhu bych také nechtěla, seš unavená normálně a ještě ze stěhování. ale hlavně nic netahej a bud na sebe a prdouška opatrná. Jééé já už se tak těším až ho uvidm, brouka jednyho. Už aby jsi rodila. No mimi bych chtěla určo, holčičku Anetku (pokud to vyjde a když ne tak opět klučík Tadeášek). Ale nevím ještě kdy, nedovedu si představit, že pojedu s kočárkem a malej třeba 2 roky bude za mnou chodit, lítat a já dávat pořád na něj pozor aby nevlítl pod auto atd… Chtěla bych až tak asi jak ty 4-5 let nebo i pozdějc ale nevím no.
Monny89 píše:
makakel, ty bys rodila znovu?máš můj obdiv, já tedy ještě pořád ne…
No Mony rodila bych klidně hned, tak já měla docela pohodový porod, jak jsem psala v deníčku takže bych do toho šla znovu. Sice druhý může být horší, ale šla bych do toho určitě. Neboj dočkáš se a zase tě to znovu popadne. a co Davídek, už je to lepší??
Peti gratulka nejvetsí
![]()
Janni.na88 píše:
HOLKÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ,MLUVILA JSEM S PEťANKOU,VOLALA MI..TAK UŽ TO MAJÍ S VAŠÍKEM ZA SEBOU,POROD JI ZACALI VYVOLAVAT NEJAK V 10HOD DOPOLEDNE(TED UZ ENVIM RPESNE V KOLIK,ALE NEJAK KOLEM TEJ DESATEJ)A VASIK SE NARODIL VE 13:15 S MIRAMA : 3290 ,52cm … OBA JSOU V PORADKU,JEN POROD NIC MOC PRY-VASIK BYL HODNE OMOTANY A NESEL VYTLACIT.CHUDA PETRUS BYLA A JE HODNE VYCERPANA,MUSELI JI DAVAT KSYLIK A KONEC PORODU SI PRY MOC NEPAMATUJE,ALE HLAVNE ZE JSOU OBA V PORADKU.REKLA JSEM JI,AT SE PROSPI A ODPOCINE A ZITRA SI BUDEME VOLAT,NEBO PSAT A POSLE AJ FOTECKU,TAK JU SEM DODAMJSEM RADA,ZE UZ TO MAJI ZA SEBOU A ZE JSOU V PORADKU
![]()
Martina T píše:
Ahoj holky, ja po prvnim porodu take rikala, ze uz nikdy vic. Ted cekam ctvrte a na porod se uz tesim.
makakela píše:Janni.na88 píše:No Janičko jako stěhování v těhu bych také nechtěla, seš unavená normálně a ještě ze stěhování. ale hlavně nic netahej a bud na sebe a prdouška opatrná. Jééé já už se tak těším až ho uvidm, brouka jednyho. Už aby jsi rodila. No mimi bych chtěla určo, holčičku Anetku (pokud to vyjde a když ne tak opět klučík Tadeášek). Ale nevím ještě kdy, nedovedu si představit, že pojedu s kočárkem a malej třeba 2 roky bude za mnou chodit, lítat a já dávat pořád na něj pozor aby nevlítl pod auto atd… Chtěla bych až tak asi jak ty 4-5 let nebo i pozdějc ale nevím no.makakela píše:Urcite uz takhle hodnoucky zustane Mony.!Janni.na88 píše:No Jani, Románek je kouzelnej. Mám opravdu štěstí na hodné mimi. Tak koukám že to vaše stěhování je už na spadnutí. Mě taky hrozně bavilo se přestěhovat, vše sei zařídit podle sebe, ty máš ještě navíc zařizování pro Tomískamakakela píše:Ahojky Moni
Ahoj holčiny, zdravím vás všechny.My se máme moooc krásně, jak jsem si vytvořili po příchodu z porodnice řežim, tak o krásně dodržujeme. malej se chodí koupat kolem 19 hod. a už v 20 hod spinká v postýlce a budí se 1× za noc a vstává tak kolem 7, 8 někdy se i zadaří a i 9 té hodiny. Je moooc hodnoučkej, nevyžaduje chování (samo že občas jo, ale ne pořd), usmívá se furt, když vstává tak to je nejlepší
. Jinak Romík má rád rachot (např. když vysávám tak se usmívá, nebo tedkom u sousedů dělaj se zbíječkama a malej je nadšenej, usmívá se když to slyší a krásně u toho usne
). Jinak jak zjistil že má ručičky, tak si je narve do pusinky a už to jen mlaská
. No nic jsems e nějak rozepsala.
A co vaši drobečci?? A maminky jak se cítíte po porodu?? A co zbývající těhulky???
Mě chybí bříško a zárověn bych šla rodit znova, jsem asi blázen, ale pokaždý když jdu ven s malym, tak jedeme kolem porodnice, jsou krásně vydět 4 okýnka kde jsem rodila, dá se jet i přímo pod nima (samo že jsem tama už jela, ale nemůžui pořád, by si mysleli že jsu blázen
).
No a chtěly bysme s přítelem malého naočkovat prevenarem 13, myslíte že do toho máme jít, jedni řkaj že je to dobry, ostatní zas že je to jen tahábí peněz z lidí, tak nevím no
. Necháte očkovat prcky???
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli budete nějak pojištovat prcky, slyšela jsem že je tedkom výhodnější stavebko, ale nevím co malému pořídit.
Ježiš to jsem se rozepsala![]()
![]()
to jsme ráda,že s emáte dobře !!Však Románek je andílek hodňoučkej už od narození,viď?Snad mu to dlouho vydrží..to je dobře,že máš tak hodného chlapečka.jinak my se máme také celkem dobře,jen jsem poslední dobou taková unavená nějaká a občas aj bez nálady-nic mě nebaví,do ničeho se mi enhce…Snad to ze mě spadne,až bnudeme přestěhovaní a zabydlení..ono se překne pobalit a přestěhovat..t-to ještě jde.-ale to vybalování potom a zabydlování..mnooo..to bude chuťovka.
![]()
jinak s tou porodnicí,jak jsi psala,že chodíš okolo-to ti věřím,že to musí být nostalgie viď??vVsak ten cas leti,jak voda,fakt ze ju..si pamatuji,jak jsi měla před porodem a ouha-Romči je už přes 2 měsíce
![]()
jinak my malého také budeme pojišťovat určitě,ale ještě nemáme vybraný konkrétní produkt..tak ještě nevím co přesně nu
. No nostalgie to je obrovská. Po porodu jsem si řkala že už nikdy a ted bych šla klidně rodit znovu
![]()
![]()
no,tak ja se tesim az tam budeme bydlet..ale to baleni a tak me unavuje nu..tak ne ze by me to enbavilo,ale unavuje me to..a hlavne-nz se k tomu dokopu a nez zjistim,kde mam zacit,tak sedim,koukam a rikam si kde zacit
![]()
hihi..no,od cervence tam mame byt..takze rabice a tak to odtaha Ráďa a panimamka s pantatkou take hodne pomahaji nu..ale to vybalovani,na to s enetesim..pro Tomaska mam to nejdulezitejsi pripravene,jen musim jeste az se nastehujeme preprat nejake vecicky a vyzehlit..jinak vse tak nejak mame nu,,akorat ejste drogerii nakoupit-na koupani,pak nejake ty olejicky,ubroucsky atd atd
ale tak to uz je pak tajkove hezke to dokupovani a tak..ale jako takhle ke konci tehu bych to stehovani nikomu neprala
![]()
![]()
a na kdypak vubec planujete druheho mimiska,jestli tedy planujete? My bychom chteli rcite druhe mjimi,ale az tak za 4-5 let nu
neboj Mony,jsme opatrna…nic netaham..- tedy snazims e nic netahat..ale uza bny to bylo za nami,fakt ze ju…nu ja se take tesim na Tomika uz…jsme uplne nedockava z toho,jakbude vypadat,komu bude podobny a tak celkove
jinak ohledne toho vekoveho rozpeti u deti-mam na to stejny nazor jko ty-chtela ybch take s pritelem druhe mimi az bude Tom trosku samostatny-jak sjem psala a jak pises ty nu-tak za ty 4-5 let..a take doufam,ze s enam povede holcicka,ale co,kdyz ne,tak hold budou dva partaci nu
![]()
kubap píše:
Ještě info z dnešní kontroly:
na ultrazvuku nic moc, protože jizvu mám ztenčelou, necelý milimetr nad kritickou hodnotu, pokud budu chtít rodit přirozeně, tak to musí schválit primář příští týden. tak od té chvíle fakt přemýšlím, jestli mi to za to stojí![]()
. Tak nějak fakt nevím, jestli by nebylo lepší to naplánovat a nehrotit to, opravdu nechci žádné komplikace, tak uvidíme. Ostatní bylo Ok. dr. mě naštěstí nevyšetřoval, protože minule to bylo šílený, tak mi řekl, že mě pro dnešek ušetří, což mě dost potěšilo
![]()
Celkově jsem tam strávila 4 hodiny
.
Hlavne ze jste v poradku. Ten porod nejak pujde, at tak vi onak, nejak prece drobek vylezt musi ![]()
Janni.na88 píše:makakela píše:**i já se přidáváím ke gratulce Millu !!! a jak s evám vede?
Millo - Anetka měla včera svůj 1 měsíc , gratuluji![]()
**
Taky se pridavam ![]()
Neboj Mony,však za apr let budes mluvit jinak