Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
MillaL píše:
ahojky holky,tak my taky noc super, Anetka vecer usnula asi v pul deváte, jedla teda uz v pul sedme. Ale pak jedla ve ctvrt na 11 a pak az v půl 3 a pak az ted v sedm. Ted je v postýlce a kouká a poslouchá kolotoč. A samozřejmě opět škytáStrašně trpí na škytavku..
Jinak mala mela asi boleni i od toho, ze jsem ji zacala v tech vedrech dávat čaj a ted ho nemela uz asi týden. Vcera jsem ji ho dala a ted je klidek, teda snad.. Asi mela i malo tekutin.. Neverim, ze jim staci tekutiny z mlíčka..
Martina T píše:
A tobe take preji, at ti vsechno dobre dopadne, mas krasny porod a brzy se radujes ze sveho pokladu.
děkuji mooooooc
![]()
Monny89 píše:
a z dnešní procházky jedna fotka
girlie sage píše:
holky ahooooj![]()
![]()
mam dneska nejakou depku
![]()
rano jsem uklizela, prala a pak se cely odpoledne courala s Tajdulkou a Sage venku. Ta mela super vychazku nebot jsem ji nechala vykoupat v rece. no a pak me volala kamoska ze ta holcina u ktere jsme byly vcera pro to obleceni tak jednomu z kluku zjistili dneska nestovice
![]()
doufam, ze to chudacek nechytne
![]()
ale coz mel by to aspon za sebou, ale dvou mesicni mimco
![]()
ahojda Ivi
jeje,tak to mi mrzi tedy..noo.tak se uvidi,snad je nechytne nu,tak bylo by lepsi,kdyby je chytl trebas az ve skolce,az bude starsi..ale tak na druhou stranu-mekl by je zas za sebou..ae u 2mesicniho miminka to musi byt enprijemne
(vsak ony jsou i tak neprijemne)
nikil píše:
jak pak jste se vyspinkali?mi opět krásně jako každou nockojení půl noc 3,6:40
včera tu byla mega bouřka slejvák a vítr u nás vypadával pořád dokola proud..
![]()
ale krásně se pročistil vzdoušek
včera jsme byli s elen na výletě u kamarádky doma má velkou zahradu tak jsme u ní strávila skoro celý den bylo to fajn po dlouhé době někam vypadnout…pak jsem zajel pro dárek naší známí její holčička má v úterý 2 roky koupila jsme jí v Pompoo krásný dárek bude mít radost
elen je moc hodná včera jsme cestovali po prvé spolu sami byla zlatá
holky mi říkali tak ty si nekecala že máš tak hodnou elenku je to pravda tak jsem ráda že mi to řekli ,hodně se nás u ní sešlo kámošek jj pořádný babinec holky včera jsem vás dočítala al nepamatuji si vůbec nic
![]()
přřes tu noc se mi vše vypařilo z hlavy..
tkž všechny co mají před porodem moc jím držím palečky at vše zvládnout vše bez komplikací jinak všechny maminy a těhule
![]()
a hlavně miminka
Ahojky Niki
u nas vcera take byla mega buřina..to byl fofr,vítr silnej,slejvak jak…no,bylo to strasidelny..a trvalo to asi oul hodky jenom ale..pak s eudelalo celkem hezky zase…ale vzduch s enic moc neprocistil,chvilku bylo dychatelno a pak zse dusno
uff… jinak verim,ze vcerejsi den jste meli asi fajn..vsak je vzdycky hezke,kdyz se sejde parta kamaradek na pokec..a jeste hezsci,kdyz jsou aj decka.
![]()
MillaL píše:
ahojky holky,tak my taky noc super, Anetka vecer usnula asi v pul deváte, jedla teda uz v pul sedme. Ale pak jedla ve ctvrt na 11 a pak az v půl 3 a pak az ted v sedm. Ted je v postýlce a kouká a poslouchá kolotoč. A samozřejmě opět škytáStrašně trpí na škytavku..
Jinak mala mela asi boleni i od toho, ze jsem ji zacala v tech vedrech dávat čaj a ted ho nemela uz asi týden. Vcera jsem ji ho dala a ted je klidek, teda snad.. Asi mela i malo tekutin.. Neverim, ze jim staci tekutiny z mlíčka..
ahojky Millu,jee,tak to je take hodna Anetka,
to mi mrzi,ze trpi na skytavku chuderka.a boleni uz ju preslo ?
nikil píše:
Ahojky elen má každý den škitavku měla jí v bříšku taky každý denneboj to nic není…já si už naq to zvykla i elen
bez škitavky by mi to přišlo už divné Anet též krásně hajá elen zas ráda poslouchá z chůviček ukolébavky a vždy usíná u toho
no eln nebrečí to musí být náký prdík nebo v velký hladík mějte se krásně
![]()
![]()
MillaL píše:
noo,me prijde,ze nas Tomíno skytavku vubec nema
nebo ji necejtim,bo ja nevim nu
![]()
No nezahraval, ale jak pises, vsechno zle je k necemu dobre. Ja ted vim, ze zvladnout se da vsechno, ani o tom nevime. A mozna si trochu vic umim vazit takovych tech normalnich vsednich dnu, clovek fakt nikdy nevi, co se stane. S manzelem to bylo tak, ze jsme se odpoledne v rychlosti rozloucili s tim, ze se uvidime vecer, jel na vodu s kajakem. No a ziveho jsem ho uz nevidela, jen mi proste v noci prisli policajti oznamit, co se stalo. No a najednou je proste vsechno uplne jinak a clovek se s tim musi poprat, at chce nebo ne.
Martina T píše:teda MArti,koukam,ze s tebou si život rozhodně nezahrával,viď ?
jezis,to je hrozné
mám uplne husi kuz..nechtela bych nic takoveho zazit tedy,orpavdu ne,je to orpvaske nestesti,kdyz se neco takoveho prihodi…
ale jak uz jsem psala,vse zle je uz urcite za tebou(ty uz teda opravdu „mas vybrano“) a ted uz bude jen dobre ![]()
Take doufam, ze uz mam to zle vybrano, a zazit bych to neprala fakt nikomu. Jenze kdyz to cloveka potka, at chce nebo ne, musi se s tim nejak poprat. Ja to nemohla vzdat, se trema detma by to bylo hodne sobecke. Mela jsem take vyhodu, ze jsem mela porad kolem sebe dost lidi, kteri mi pomohli. Diky tomu jsem take prehodnotila nazor na Svycary, o kterych se rika, ze jsou studeni. Neni to tak uplne pravda.
Martina T píše:
Take doufam, ze uz mam to zle vybrano, a zazit bych to neprala fakt nikomu. Jenze kdyz to cloveka potka, at chce nebo ne, musi se s tim nejak poprat. Ja to nemohla vzdat, se trema detma by to bylo hodne sobecke. Mela jsem take vyhodu, ze jsem mela porad kolem sebe dost lidi, kteri mi pomohli. Diky tomu jsem take prehodnotila nazor na Svycary, o kterych se rika, ze jsou studeni. Neni to tak uplne pravda.
presne tak..clovek by to enmel vzdavat,protoze i kdyz v zivote nastane chvile,kdy ma clovek chut se vsim rpastit,tak vdy se najde neko,nebo neco,pro co stoji zit…- v tvem pripade to byli deti a dalsi pratele a tak,kteri te podrzli a pomohli.no ja si to ale vuubec nedovedu predstavit,s emit o ekca,kdyz jsme nic takoveho enzazila…nu ,ale tak nebudeme tu rozebirat tvoji smutnou zkusenost Amrti,nerada bych ti to enjak priúpominala bo tak neco..a ted jsu pozapomela–jsi tehu,nebo ne momentalne?
![]()
Janni.na88 píše:Martina T píše:presne tak..clovek by to enmel vzdavat,protoze i kdyz v zivote nastane chvile,kdy ma clovek chut se vsim rpastit,tak vdy se najde neko,nebo neco,pro co stoji zit…- v tvem pripade to byli deti a dalsi pratele a tak,kteri te podrzli a pomohli.no ja si to ale vuubec nedovedu predstavit,s emit o ekca,kdyz jsme nic takoveho enzazila…nu ,ale tak nebudeme tu rozebirat tvoji smutnou zkusenost Amrti,nerada bych ti to enjak priúpominala bo tak neco..a ted jsu pozapomela–jsi tehu,nebo ne momentalne?
Take doufam, ze uz mam to zle vybrano, a zazit bych to neprala fakt nikomu. Jenze kdyz to cloveka potka, at chce nebo ne, musi se s tim nejak poprat. Ja to nemohla vzdat, se trema detma by to bylo hodne sobecke. Mela jsem take vyhodu, ze jsem mela porad kolem sebe dost lidi, kteri mi pomohli. Diky tomu jsem take prehodnotila nazor na Svycary, o kterych se rika, ze jsou studeni. Neni to tak uplne pravda.![]()
![]()
![]()
![]()
Neboj, ja s tim nemam problem, muzu o tom normalne psat i mluvit, naopak hlavne ze zacatku je to lepsi tak nez to v sobe dusit. Ted mam pritele, je to Ital tady narozeny, nekdy mam pocit, ze mi ho snad manzel poslal, nevidi se casto takovy chlap. Take proto jsem zmenila nazor na pocet deti a ted jsem ve 30.tydnu. On ma take uz dve deti (19 a 16), takze to uz se ztrati v tom poctu, budeme docela velka rodina
.
Janni.na88 píše:MillaL píše:ahojky Millu,jee,tak to je take hodna Anetka,
Jinak mala mela asi boleni i od toho, ze jsem ji zacala v tech vedrech dávat čaj a ted ho nemela uz asi týden. Vcera jsem ji ho dala a ted je klidek, teda snad.. Asi mela i malo tekutin.. Neverim, ze jim staci tekutiny z mlíčka..to mi mrzi,ze trpi na skytavku chuderka.a boleni uz ju preslo ?
Ahojky Janni, ja doufam, ze uz definitivne přeslo, myslim, ze ji chybely tekutiny, boleni ji nastalo asi tri dny po té, co uz jsem ji prestala davat cajik. A trvalo dlouho. Vcera mela zase cajik a v noci klid a ted rano taky, prdi a kadi bez bolesti..
Bylo silene, kdyz se zacala kroutit a hystericky kricet, uplne to rvalo srdce, a pak prdan a nebo kadeni a pak klidek a pak znova dokola.. silene.. Bylo mi ji tak lito a nemohla jsem ji pomoct.
Ted uz bude mit cajik kazdy den, nedavam ji ho moc, vypije tak denne 10ml cajiku, ale je videt, ze ji asi pomaha.. Tak aspon neco.. neni to takova chemie jako kapicky, sice je oma mam - Espumisan, ale zatim zvladame bez nich, nechci do ni cpat chemii..
Tak snad uz bude bez boleni
Pevne v to doufám..
Jinak hodna je, ale mui mit maminku blizko u sebe, jak me nevidi nebo neciti, tak je konecna a rve, jen kdyz spinka, tak je klid, ale uz toho moc nenaspinka pres den, je dost akci, porad neco zkouma, pozoruje, objevuje a brouka.. nejvic je spokojena venku v kocarku kdyz se jezdi ![]()
Jinak s tou skytavkou, nektere deti ji maji uz v brisku a pak na ni trpi i na svete a nektere ji vubec nemaji ani v brisku ani pak na svete na ni netrpi.. My ji mely v brisku snad 3× za den a ted na ni trpi skoro po kazdem kojeni..
A co ty, uz je lip??
Já vím, Anetka ji měla v bříšku snad 3× za den a ted ji ma po kazdem kojeni, ale nekdy i půl hodiny a jen skyta a je to pro ni otravné.. Ja uz si taky zvykla, ale je mi ji vzdycky lito, jak jen lezi a skyta a kouká..
Jinak ohledne boleni a hajani více o příspěvek výše pro Janničku ![]()
nikil píše:
Ahojky elen má každý den škitavku měla jí v bříšku taky každý denneboj to nic není…já si už naq to zvykla i elen
bez škitavky by mi to přišlo už divné Anet též krásně hajá elen zas ráda poslouchá z chůviček ukolébavky a vždy usíná u toho
no eln nebrečí to musí být náký prdík nebo v velký hladík mějte se krásně
![]()
![]()
MillaL píše:
Jinak Anetka usnula a spinka
Tak se jdu nasnidat a pujdu vyzehlit a asi i dat prat Anetky pradlo..