Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Danit, u nás bylo celý den takový dusno,žádné pršení - zase jsme byli celý den na zahradě. A já už s klukama takovej fofr nemám. Matějovi bude v srpnu 9,tak kromě toho hokeje což je náročný na čas, je už v pohodě a už touží mít trochu svůj klid, te´d běhá za hřišti s klukama a hrajou fotbal. Mladšímu Ondrovi budou za 14 dnů 4 roky, to je ještě můj mazel a v září půjde na dopoledne do školky tak si miminka užiju zase trochu v klídku. Manžel už začíná pomalu rozdýchávat toto nečekané bříško a já se na ten kolotoč co nastane začínám těšit. Ono mě to po pár probděných nocích přejde
.Teď je těhotná i sestřenka, jsme stejně staré, tak mám aspoň spojence. ![]()
Dnes jsem spořádala asi půl melounu a mimi mělo z toho asi škytavku
Vžy ve stejným intervalu co deset vteřin pupín nadskočil ![]()
Tady lije s přestávkama celý den - chtěli jsme jet do Chebu na koncert, ale je to venku a asi na to prdíme, ať zas nenastydnu… tak si tady užívám klid s mísou jahod - polovička montuje novou anténu, to je nářků
Momentálně marně sháním nějaký pěkný přebalovák - holky, jaký máte vy? Nemohly byste mi, prosím, něco doporučit, já už jsem úplně bezradná
navíc potřebujeme ještě jeden s vaničkou do koupelny, protože máme jen sprcháč a tam se mimi jen tak rochnit asi nebude… i když mě naši myli ve dřezu a přežila jsem ![]()
tak tady pršelo dopoledne a odpolko bylo nádherně, dokonce jsem shodila mikinu a vytasila jsem se s bříškem, dali jsme procházku, zpátky jsem si přinesla obrovskou kytici kopretin a te´d jsme si na zahradě opekli špekáčky ![]()
Danit, já přebalovák vyřeším komodou a přebalovací podložkou, nebudu to nijak hrotit a v koupelně máme taky jen sprchu, takže do koupelny na skříňku přijde vanička, vykoupu, zabalím do osušky a odnesu do ložnice na přebalovák nejspíš..jestli to nedomyslíme jinak. ale dobrý téma, hned to půjdu líp probrat s manžou.
A kolik vám je?Záleží jak se budeš cítit za ten rok.Sama uvidíš jestli budeš chtít či ne.Brzy po sobě je to náročné zvlášt když jsou temperamentnější.Třeba 2 Sofinky by byli ok. ![]()
mě je čeratvých 26 a Jardovi 20. Víš co, ani mi tak nejde o tom, že by to bylo náročnější, jako spíš že malej davča je sám a u nás zrovna moc dětí v jeho věku není, takže si nemá krom školky s kým hrát. Tak aby to u druhýho mimča nebylo stejný.
Danit, s tím pultem jsme to vyřešili tak, že koupíme přebalovací pult s vaničkou do koupelny a bude to jedním vrzem. a v ložnici si prcka přebalím na posteli a je to, malýýho jsem převlíkala pořád na posteli a nnezdá se, že by kvůli tomu měl nějakou degeneraci ![]()
holky, nemáte prosím některá z vás jakoukoliv webovku na e-shop, kde mají opravdu všechno VČETNĚ přebalovacích pultů s vaničkou dohromady? Já nemůžu nic najít.. :/
To máte dobrý, Dandýsku, mně je 24 a můj Martin bude mít za 14 dní 38 - u nás je tohle mimi asi první a poslední
my právě bydlíme v půdním bytě, takže metrově super, ale ty šikminy jsou zlo - takže do ložnice už nic nenacpu, ale děcák máme velikej - přes 20m, takže tu komodu potřebuju, hlavně i na uskladnění těch minivěciček, abych nemusela pořád lítat do šatny - nemám skříně
v pokojíčku je zatím jen piáno a PC… do koupelny chci taky ten stojan s vaničkou, protože pračku máme zastavěnou a na ostatních skříńkách je moje kosmetika, ručníky… my objednáváme hlavně z mall, protože máme gold členství (vybavili jsme si tam celou domácnost), teď hodně koukám na ebambino, ale postýlku mám z ondálku, na té jsme si dali záležet…
díky díky, už máme vybráno, nakonec jsme našli, tak pokud u nás ve městě v obchodě neobjevím lepší, tak si objednám z netu a bude. Půdní byt závidím, my máme přízemní barák, dokupy s tchyni, i když ona má svoji bytovou jednotku a my svoji. my máme 3+kka svoji vlastní mini koupelnu a wc. malej má vlastní pokoj a mimi bude zatím s námi v ložnici, chystáme se časem řistavět vršek, snad se zadaří, jinak bych to třetí nechtěla, neměla bych ho chudáka kam dát
jo, zapomněla jsem říct, že jsem dneska byla na těch triplech, výsledky budu mít 27, to jedu do poradny a na UTZ srdíčka. Strašně se těším,nechám si potvrdit tu holčičku, když už ten den budu mít 3× UTZ, tak to by bylo, aby to nebylo pořádně vidět
rovnou se objednám na 3D , pak bych sem mohla dát fotku ![]()
Dandysku,já bych se do 27. zbláznila strachy. Já byla na triplech v pondělí a ve čtvrtek mi přišla zpráva z gyndy,že je všechno v pořádku. Jinak přebalovák budu shánět znovu, protože jak jsem psala tak po klukách mi doma nic nezbylo. Měla jsem přebalovací komodu, v ní vše potřebné po ruce. Ale mi nejdříve budeme muset sehnat větší bydlení, doufám že se zadaří do konce prázdnin a pak se vrhnu na zařizování. Jinak já mám dobré zkušenosti i s aukrem,tak zkusím nějakou přebalovací komodu vyaukcovat tam.
Jinak taky taťkové čučej na fotbal ?:evil: U nás i starší syn a myslím že bude slzavé údolí. Mrňous už dávno spinká
a mrně v bříšku zase ťuká.
já těm triplům moc nevěřím, Liduš, po tom, co jsem četla, že to vyšlo špatně a v závěřu bylo všechno v pořádku, zrovna tomuhle moc nedám. Ale spíš jsem zvědavá na srdíčko, co nám mudr řekne.
Jinak mě dneska ráno probudila boule na břiše, tak krásně se zavrtěla, tak to bylo krásný probuzení a večer jsem šla spát, lezu do postele a najednou jako když si prudce na něco tvrdýho lehnete - bokem břicha. zařvala jsem, chudák manžel málem vyletěl z kůže..a ono mě to koplo do spodního žebra. to byla bolest, ..holky, nevěřila jsem, že je to ono, rozsvítla jsem a hkedám, co to v té posteli je,..ale ic, fakt to bylo ono. a nesmějte se mi
![]()
Jojo a počkej až je nakopne do žeber ke konci těhotenství,kdy už bude otočené hlavičkou dolů
Jéé jak píšeš tak krásně se zavrtěla
Já o mimču ze zvyku mluvím jako o něm. Včera když jsem uspávala Ondráška,tak se ho ptám jestli bude mimi nosit růžový nebo modrý dudlík a on že přeci modrý a že s nima bude hrál fotbal. Tak mi to nandal ![]()
Myslím že někdo bude skvělý taťka či mamka ve dvaceti a bude to zvládat levou zadní a někdo nedospějě ani ve 40. Manžel mě v duchu rozesmál,když mi oznámil,že už se na další dítě necítí,že je mu 36 a že už má odrodíno
a že chce mít svůj klid.
Kralicinko, já Ti docela závidím malý věkový rozdíl mezi dětmi. Pro Tebe je to asi větší mazec ale na to vyhrání dětí. Já jsem taky plánovala děti v rozmězí tak dvou let,takhle jsme se ségrou, ale u obou jsem se léčila na neplodnost, Ondra je až z pomocí Sanusu v Pardubicích, tak jsem ráda i za těch pět let rozdílu. Ale už je to znát a Matěj už si s bráškou nechce hrát, malý pak bulí nebo mu schválně něco poničí nebo rozhází - nejradši by s ním psal i úkoly do školy. No a tenhle mrňousek bude 4 roky po Ondrovi, tak mám pocit, že budu mít tři jedináčky!!!! ![]()
přesně tak, Liduš, souhlasím, malýmu bude v srpnu šest let, do školy jde od přítího září, a tohle mrně se narodí v listopadu..pochybuju, že si spolu budou hrát.
Jinak já si Lidus nepřipouštím, že by to mohl být kluk, pro mě je to ta holčička a basta ![]()
Primář mi řekl, že je to ASI holka a moje mudra řekla, že spíš to vidí na holčičku. Tak snad není slepá..a já mám taky takový to tušení, tak uvidíme, teď toho 27. Neumím si představit, že by to byl kluk..ale neboj, taky to bude určitě holčička, přála bych ti ji ![]()
jo a teď sedím na gauči s jednou rukou na břiše a cítím, jak s malá hýbe, nemá ráda, když si dám noťas na břicho. tak když se mi pár dní „neozývá“, tak si ji takhle přivolávám
abych věděla, že je v pořádku ![]()
Ahojky.Tak já měla přebalovací pultík a prodala jsem ho nebot mi to přišlo lepší na zemi.Asi jak musím odběhnout tak je to poholdnější pro mě.Komodu máme.Zatím jí obývá Sofinka ale čekám ža nám truhlář dokončí skřín pro ní a pak se přestěhuje i se svými hračkami do velké skříně a já začnu dávat věcičky do kupy.
Danýsku - určitě to bude holka - neboj.:-)Mě je 28 a manželovi 30.Podle mě si sourozenci vyhrají.My třeba doma byli 3 děti.Mě bylo o 5 víc než bráchovi a o tři víc než segře a hodně jsme si rozuměli.Naše děti- kluci se hodně vyřádí,ale i hodně zlobí, hádají se.Třeba Honzík (4) a Sofinka 9 měsíců- ten vzath je jiný.Honzík se jí věnuje, rozesmívá sí ale nezlobí jí a je k ní o hodněě moc tolerantnější než k bráchovi.A to e ve věku toho pravého otrvného mimina které leze, bere věci, boří.Marta (2,5) a Sofi - dost často mu vadí,ale zase je to takový straostlivý typ a tak o ní pečuje.Třeba jí utře nos, podá pití…To Honzík nikdy nedělal a ani by neudělal ted.
Ale je to mazec když nemaj náladu.A velký výhra když jí mají. ![]()
Liduš já tedy 4 roky považuje za super odstup.Záleží na dětech.