Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,tak právě mi přišla SMS z gyndy,že triply vyšli v pořádku. Tak jsem si oddychla. A ještě se Vám zeptám,jestli baštíte těhotenské vitamíny. Já brala jen tu kys.listovou a jinak se spoléhám teď na čerstvou zeleninu, ovoce, bílé jogurty, jím i maso a celozrné pečivo,tak si myslím že snad vitamíny mám z běžné stravy. V předchozím těhotenství mělo mimi 4,40 kg a doktor mi řekl,že to může být těmi vitamíny. Jak jste na tom vy? ![]()
ahoj holky, tak jsem včera ležela na zádech s nataženýma nohama a najednou jsem cítila takovej tlak na podbřišku, položila jsem na to ruku a ono to mimčo, cítila jsem pohyb
ale jen v téhle poloze zatí a jen jednou, od té doby zatím nic, i když když se nějak divně natočí, tak to v podbřišku cítím,..asi je tam nepříč nebo co ![]()
Dandysku,jsme psaly zároveň, viď?
Já večer v poloze na zádech taky cítím mrňouska,ale jen na těch zádech a ne ještě pravidelně. Když jsem byla v pondělí na tom ultrazvuku,tak jsem to říkala doktorovi a on že to už může být. A ještě jak bylo tou prckou do vzduchu ,tak jsem měla hrozně špičatý břicho v leže,tak jsem ho lechtala a za chvíli bylo jinak.Tak se mu to lechtání nelíbilo. (ježíši já píšu automaticky mu,jak jsem zvyklá na kluky). ![]()
náhodička
tak je to možný, že mimčo leželo na břiše a já hladila prdelku
Liduš a v kolikátým jsi? já jsem dneska rovnej 16tt . teda aspoń doufám, že mi to doktorka zase neposunena já z čistajasna nebudu třeba v 17 ![]()
to jsem ráda
škoda že tu není chat, hrozně ráda bych pokecala ![]()
Ahojky.Tak já jsem dnes 16+ 3 a pohyby zatím necítím.Nebo aspon ne tak že bych si byla jistá.
Liduš moc gratuluju.To je dobře.S vitamínama- něco mám.Naše dr.píše jod a zpočátku listovku.Ted mám ještě železo,ale zapomínám. ![]()
Ahoj holky, tak já bych měla být 16+3 a něco cítím, ale spíš to budou střeva
dneska už mi konečně zpátky vyskočilo břicho, už mám dole jen kilo a to mi až tak neva… taky dorazil angelsound, tak mě muž hned „vyšetřil“ a srdíčko je tam a krásně cválá, tak se mi neskutečně ulevilo a těch peněz nelituju, dr. teď má 14 dní volno, tak bych asi až do poradny zešedivěla. Už je mi sice skoro dobře, dneska jsme byli celý dopoledne ve městě, muž měl vernisáž, pak byl raut, ale pak zas rychle domů - byla šílený zima a pršelo - výstava venku… :/ jinak vitamíny beru - už při snažení jsem brala pregnium, ve 13.tt jsem najela na femibion 400 - jsem vegetariánka a rybu by do mě fakt nikdo nedostal, tady je DHA, tak doufám, že aspoň tímhle to doženu. Vegetariánkám se prý rodí menší děti, tak třeba to prcek dožene aspoň na 3 a půl kila
ale jinak se snažím jíst hooodně zdravě, ale sem tam zhřeším čokoládou, sušenkou - poslouchám tělo ![]()
Dani tak to je dobře že ho máš.Když to cítíš takhle tak je to dobrá investice. ![]()
Dani, já jsem taky chtěla jíst zdravě, al bohužel, tohle těotenství jsem tak nenažraná, že se to dodržet nedá. Guláš se šesti jako chlap není problém, 5 rohlíků k snídani jak nic,..jsem čuně, fakt ![]()
Oproti tomu do sebe láduju ovoce všeho druhu, hlavně nektarinky mě chytly, včera jsem si dala kilo na posezení a pak jsem trávila horkých 15 minut na wc.
ale musím říct, že se mi aspoň ulevilo od zácpy ![]()
Také závidím zdravé papkání. Já se snažím jíst hodně ovoce, zeleniny, celozrné pečivo a pak mě to popadne a sním třeba lovečák
nebo dětem uloupím něco ze skříňky na sladkosti
Ale pak mi je dobře a najedená jsem klidná,když teda nečučím na váhu
to mám pak výčitky a dávám si předcevzetí že do příští poradny nepřiberu
Já zase ulítávám na melounu,jahodách a teď merunkách. A taky miluju šopák,ale dělám si ho bez papriky,ta mi jde hodně nahoru. Ještě že jsem těhotná teď když je dostatek zeleniny a ovoce.
Venku je nádherně,tak pojedeme k babi na chalupu a alespoň vyvenčím pejska a udělám nějaký pěkný okruh pěšo, ať se trochu hýbu. Ale babi výborně vaří,dnes chystá nějakou omajdu -tak se pak nacpu
Pak možná otrhám třešně a něco udělám na zahrádce. Dnes jsem nějaká nabuzená na práci ![]()
Liduš, u vás už rostou třešně?? odkud jsi, probůh?? já chci taky třešně!! ![]()
Jinak holky, jak se mi ulevilo a zmizely nevolnosti s 13tt, tak se mi to teď zase vrací, jsem z toho paf, nevím, co s tím..
jinak Liduš závidím tvoji čilost, já jsem od neděle líná lemra, nic se mi nechce, pořád bych spala..a přtom je tu práce jak na kostele.
Právě tady do sebe cpu florentky a mandlovou rittersport čokoládu, takže dneska to s tím zdravým jídlem moc horký nebude
Ale broskve teď taky miluju a melouna a jahody a na zahradě už máme i borůvky, tak o víkendu budou muffiny
a teda třešně u nás taky ještě nemáme, ale až tak mi to neva - jsem na ně alergická
stejně jako na višně, meruňky, mrkev, jablka… děs prostě! Teď navíc nejím antihistaminika, koupila jsem si sice nějakou rostlinnou náhražku, ale je to spíš placebo, tak jsem to vysadila - už tak jsem ráno jak feťák
Ale dneska se jedeme podívat na farmářské trhy, tak doufám, že si něco dobrého dovezu
A líná jsem taky - teď jak ten týden marodím, tak jsem si řekla, že si připravím na příští týden aspoň čtvrtletní písemky pro děcka a ani ťuk nemam… ale máme za to peníze z projektu od EU, tak to mě snad donutí ![]()
peníze vždycky donutí, dobrej nápad, asi řeknu manžovi, aby mi za úklid a uvaření obědu platil
![]()
Jé tak já včera snědla asi 10 broskví.A láká mě smažené.
Líná jsem taky.Těžko se s tím žije když mám takovou kupu dětí. ![]()