Brnenski skolkari, ozvete sa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.3.13 08:43

No mne pride trosku chore aj to, ze ktorysi den v spravach ukazovali ako rychlo sa na polomrtveho psa vyzbieralo tristvrte miliona - a co z toho? Ale ked chce niekto skolku, co by pomohlo LUDOM a to DLHODOBO, a v konecnom dosledku by to pomohlo samotnemu STATU, tak ho poslu tam, kde slnko nesvieti :nevim:

Mimochodom, je vypisany grant na dotaciu z EU na firemnu skolku… ale musi byt postavena na zelenej luke a pre 24 deti daju bez par tisic 2,5 miliona… to je suma na novu budovu, nabytok a 18 mesiacov prevadzky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.3.13 15:08

A to je ted novinka - ten grand? To by mohly využít městské části - kontejnerová v Ořešíně stála jen 4,5 mil a byla na zelené louce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.13 15:13

Ten grant je do 31.5.2013, ale vylucne pre firemne skolky. Tak ak nejaku firmu ukecas :nevim: ja som u IBM a ti do toho nechcu ist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.3.13 15:17
@zofii píše:
A to je ted novinka - ten grand? To by mohly využít městské části - kontejnerová v Ořešíně stála jen 4,5 mil a byla na zelené louce…

Tak nez jsem dopsala, Babi odpovedela uz prede mnou, ze je to jen pro ty firemni..

EU Granty na firemni skolky bezi uz nejaky ten rok, ale asi to neni az tak jednoduche. Firma ve ktere pracuji( tedy pracovala jsem a doufam, ze zase budu) o firemni skolce uvazovala pred 2 roky, volali mi z prace, zda bych mela zajem, resili i misto pro skolku… Melo to byt dotovano grantem z EU, takze by to bylo dokonce asi 3 roky bezplatne, pak cca za 5 tisic( 5 tisic by doplacel zamestnavatel)…ale seslo z toho, protoze to bylo docela dost slozite…pritom u nas ve firme by se to urcite uzivilo, ani by to na pocet deti nestacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.13 15:31

No ja som to teraz studovala, lebo kazde miesto, aj firemne, ulahci… ale ani sa nedivim, ze je pre firmu jednoduchsie bloknut 10 miest v sukromnej skolke pre svojich zamestnancov a platit za nich cast skolkovneho nez zakladat vlastnu skolku. Tie podmienky grantu mi pridu trosku ako vysmech. Pol miliona na postavenie novej skolky tam kde nikdy nebola a potom dva miliony na 18 mesiacov prevadzky pre 24 deti. Ak bude deti menej, bude menej penazi. Firma musi zamestnat ucitelku, splnit hygienicke poziadavky, poistit sa, zabezpecit stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.3.13 17:37

Granty z EU v žádném grantovaném oboru nepřesahujou 50 procent nákladů (snad s výjimkou nějakého terénního a záchranného archeologického průzkumu). Navíc organizace napřed musí ty peníze dát ze svého, doložit že byly utraceny, za co byly a nebyly utraceny a teprve po několika měsících jsou proplaceny. Tak nevím…
(Teda toto platilo v nějakém tom firemním inkubátoru, když jsem se okolo toho ometal.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
28.3.13 10:26
@Bábi Zlopočasná píše:
Ten grant je do 31.5.2013, ale vylucne pre firemne skolky. Tak ak nejaku firmu ukecas :nevim: ja som u IBM a ti do toho nechcu ist.

a pobočka v Praze myslím školku má… tak proč ne i v Brně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.13 10:57
@zofii píše:
a pobočka v Praze myslím školku má… tak proč ne i v Brně?

Predplatia si radsej 10 miest v uz existujucej skolke… a tak rodicia platia len plus minus polovicnu sadzbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
28.3.13 11:14
@Bábi Zlopočasná píše:
Predplatia si radsej 10 miest v uz existujucej skolke… a tak rodicia platia len plus minus polovicnu sadzbu.

nojo, tak pokud v Brně stačí jen 10 míst…
pokud ne tak si o ně zaměstnanci losují? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.13 11:47
@zofii píše:
nojo, tak pokud v Brně stačí jen 10 míst…
pokud ne tak si o ně zaměstnanci losují? :-)

Je tam poradovnik. Moja slecna sa za rok nedostala… potom som sla zase na matersku, tak som ju z poradovnika stiahla, nosim ju teraz do pastelacka v Lisni, IMB skolka je v krpoli… ale uz mam zase obe slecny v poradovniku, za dva a pol roka by sa mohli dostat na rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
28.3.13 11:52

@Bábi Zlopočasná neteř tam chodila.. aspon něco tedy IBM dělá, i když by mohli asi těch míst přidat…
mně tedy na těch skupinách vadí, že to nikdo nekontroluje nebo jo? když dám dítě do školky, mám jakous takous jistotu a vím, co mám čekat… ale v té hlídací skupině to moc jasné není teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.13 11:56

Ten grant ma este podmienku ze nova skolka nesmie byt zapisana v zozname skoliek na ministerstve… takze to musi byt ciste len ta straziaca skupina… coz o to, nemat ako sa vratit do prace tak dam dieta aj tam, nez ist sa hlasit na pracak.

Ja som sa v tom u nas starala, lebo vytvorit miesto pre 24 ibmciat, tak sa sa uvolni miesto pre 24 dalsich deti. Bolo mi povedane ze radsej pre ibm deti bloknu dalsich 24 miest z tych uz existujucich v Brne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
31.3.13 10:53
@zofii píše:
Kdo je zde z Brna severu – a chtěl by se učastnit v dubnu akce o které jsem již psala, kam by se pozvali radní, novináři – s paní zastupitelkou Hofmanovou?
A je pro to ochoten udělat více, než jen přjít… (je třeba hlavně sehnat co nejvíce matek, pro děti vymyslet nějakej krátkej program, hry, malé odměny..)

Nikdo neodpověděl, takže akce padá… těžko to p. Hofmanová bude dělat a shánět mámy, sama, je to starší paní… asi se všichni do mš dostali. Na stránkách je ale 400 nepřijatých dětí… asi to zas až takový problém není - mš zastoupí babička, paní na hlídání, či soukromá mš.
A za rok si tu zas budou všichni ztěžovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.3.13 18:01

To mě zofii mrzí, že to nevyšlo :( Byl to moc dobrej nápad! jedny židenice by v případě volna v robotě šly s váma :) Alespoň hlásím jeden úspěch tu od nás. Podle ředitelky mš Sedmikráska by se opravdu mělo přes léto začít s opravou školky spojenou s navýšením kapacity! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
31.3.13 19:06
@zofii píše:
Nikdo neodpověděl, takže akce padá… těžko to p. Hofmanová bude dělat a shánět mámy, sama, je to starší paní… asi se všichni do mš dostali. Na stránkách je ale 400 nepřijatých dětí… asi to zas až takový problém není - mš zastoupí babička, paní na hlídání, či soukromá mš.
A za rok si tu zas budou všichni ztěžovat..

Ja uz jsem drive psala, ze se hlasim, i kdyz nejsem z Brna-sever, ale i tak se rada pripojim. Ale to je nas porad malo. Vsechny maminy ale samozrejme nejsou na emiminu, ale dalo by se rozhodit site na facebooku, mailama na zname apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin