Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě netvrdlo vůbec. Každý těhotenství je jiný. Ale dle popisu bych taky tipla, že brzo porodis.
Ahoj to že bříško tvrdlo v prvním těhotenství víc neznamená, že teď musí taky…každé těhotenství je jiné…mě třeba netvrdlo ani u jednoho…a druhého teprve, když mi odtekla voda, takže konečně i vím, co to vlastně znamená
každopádně bych se úplně neřídila porovnáváním prvního a druhého…někomu břicho netvrdne vůbec a taky je to normální, stejně jako když ke konci tvrdne často…
Nic neříkající, nedá se vůbec odhadnout.. Já měla prcka sedleho v pánvi 4 týdny, stihnul se i otočit do kp, což nikdo nechápal, jak to udělal. A jak mi dřív tvrdlo břicho, tak ke konci vůbec.. Ale chůze mě bolela, chodila jsem jako kachna..
Nemusí tvrdnout vubec, ale co pises jsem mela tesne pred porodem.
Ahoj jsem 38tt, dle doktora otevřená na 2 prsty, a malá už tlačí hlavou hodně dole. Pár dní si už sotva sednu, šíleně mě bolí stydka kost, a tak nějak celá pánev. První porod byl před 13ti měsíci, rodila jsem 38+0, 14 dní předtím mě hodně tvrdlo břicho, žádné bolesti kosti jsem neměla. Teď mám pár dní občas průjem, od včera je mi i na zvracení, nemám moc chuť k jídlu. Ale co mě zaráží je, že mi zase tak často netvrdne břicho… U prvního to bylo ke konci už hodně často, téměř pořád. Teď párkrát za den, hlavně když vstávám, nebo se ohnu. Je to v pořádku, nebo ještě tvrdnuti přijde? Doktor moc nepočítá stím že se ještě v pondělí uvidíme.. Ale víte jak to je..