Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Odebrali ho. Hledej na internetu, vyčteš se víc.
A co jako? Z jednoho pripadu z milionu budeme delat pravidlo a ty zbyle statisice rozsudku ignorovat… A ne opravdu neverim tomu, ze u te zeny bylo vse ok a vsichni se proti ni spikli.
@Opiska píše:
@Russet Nevím, nebyla jsem u toho, ale pokud celou dobu brala antikoncepci, takže měli „bezpečný“sex, ona ji vysadila a neřekla nic, je to prostě podvod na chlapa.
Ano, pokud by byly stale par, tak ano. Takhle je on blb.
Zakladatelko, kolik je ti let?
Jinak opravdu hodně riskuješ, to, že ti bude furt kecat do života někdo, kdo tě nechce a podle toho se taky k tobě bude chovat.
A jeste jedna věc. Nikdo ti nezaručí, že to dítě, které čekáš bude zdravé. Kamarádka má jen autistu a to s ním na začátku nebyla sama. Teď už sama je, měla i přítele, taky to neustál.
Co onemocnění vyžadující drahé léky, fyzioterapii nebo zvláštní stravu. Budeš na to jako samoživitelka mít?
Máš kde bydlet? Nebo jsi už domluvená, že finančně tě budou jistit tví rodiče?
Příspěvek upraven 06.08.19 v 06:26
@Luci11va píše:
Zpátky ho timhle získat nechci. Rekla jsem mu jasně, že to dítě si nechám a nechci ho tím vydírat aby zůstal s námi nebo takhle, pokud ho bude chtít vidět, starat se branit mu v tomhle nikdy nebudu ani nemůžu, když nebude chtít, vyčítat a dělat peklo taky nebudi. V rodném listě chce být napsaný, ví že to jeho je. O ty testy otcovství jsem mu řekla že to klidně podstoupime, protože vím že to jeho je.,testy taky nechce..Mu nevadí, že to dítě spolu budeme mít, ale pořád jen tvrdí, že platit nic nechce. Nakoupit či nakoupím vše sama, jen jsem to chtěla vědět
Jemu nevadí, že ho spolu budete mít, chce se k němu přiznat, ale nechce se o něj finančně starat? Co je to za materiál?
Řekni mu, že prostě musí, to se nedá svítit. A pro vás oba bude lepší, když otcovství nebude popírat, než aby se to pak řešilo přes testy a soudy. To jsou zbytečný peníze navíc.
@Luci11va píše:
Hezký večerChtěla bych se zeptat jestli někdo má s tímto zkušenost
S přítelem jsme se rozešli, po měsíci jsme se setkali, začali se znovu bavit a bohužel se spolu vyspali, a teď spolu čekáme dítě. Chce abych šla na potrat, jasně jsem vysvětlila, že na potrat nepůjdu a nechám si ho i když my dva spolu nebudeme. Tvrdí, že nebude muset na nic přispívat, ani s alimenty nemám moc počítat, protože to dítě jsme „udělali“ když jsme spolu nebyli. Nechce přispět na kočárek, vybavení, prostě na nic, tvrdí že nemá penize..Chtěla bych se zeptat, jak to bude se vším? Četla jsem že mi bude muset přispět na těhotenské oblečení, lékaře atd, kromě věci na to dítě. Předem děkuji za rady a odpovědi
Ano, bude muset platit, soud rozhodne kolik.
@truelly píše:
Zakladatelko, kolik je ti let?
Jinak opravdu hodně riskuješ, to, že ti bude furt kecat do života někdo, kdo tě nechce a podle toho se taky k tobě bude chovat.
A jeste jedna věc. Nikdo ti nezaručí, že to dítě, které čekáš bude zdravé. Kamarádka má jen autistu a to s ním na začátku nebyla sama. Teď už sama je, měla i přítele, taky to neustál.
Co onemocnění vyžadující drahé léky, fyzioterapii nebo zvláštní stravu. Budeš na to jako samoživitelka mít?
Máš kde bydlet? Nebo jsi už domluvená, že finančně tě budou jistit tví rodiče?Příspěvek upraven 06.08.19 v 06:26
Tak má nárok na PnP jako samoživitelka navýšení a pnb…
Taky jsem samoživitelka s postiženým dítětem.
https://www.emimino.cz/…ceni-353235/
Aha, takže ještě finančně negramotná
no holka, ty máš dost. Hlavně, že si chceš nechat mimíska, kterého ti zaplatíme z našich daní
na dávkách.
A ty máš něco odpracováno abys měla nárok na mateřskou? Jako je pěkný, mít mimiska, ale je to pěkně drahá sranda
Když on už teď vykřikuje, že nemá peníze.
pak mu zaměstnavatel vykáže deset tisíc měsíčně, tobe přiznají 1500 alimenty a to bude tak celý.
Samozřejmě neříkám, abys šla na potrat, ale abys zvážila, zda si schopna to dítě uživit sama.
@Opiska píše:
@Janli
Pokud prostě šla do sexu za účelem, že z nej udělá otce, je prostě pitomá a chlap je v tomhle případě chudák. A není první a ani poslední. Za pár měsíců tu bude nová diskuze, jaky je otec zm*d, že se o ní a ani dítě nezajímá a ona nemá dostatek finančních prostředků. Protože z te sedmičky toho prostě moc nezaplatis.
On si ten kondom prostě vzít chtěl a ona se tak moc moc bránila, vyrvala mu kondom z ruky, zahodila a pak ho chudáka znásilnila...…….jestli nebude reálnější ta verze, že gumu prostě nechtěl, vlítli na to s tím, že se určo nic nestane a ejhle...………….
A nemohla by ses zkusit vyspat ještě rychle s někým movitějším a pak to děcko hodit na něj? Tenhle tvůj přítel ti nejspíše nic platit nebude, zůstaneš sama, na dávkách, děcko bude chudák, možná ti ho vezmou… Vyroste z něj kriminálník, který nesnáší ženy, unáší je do své dodávky, kdy z nich pomalu stahuje kůži. No jak chceš, tvoje volba.
@Opiska píše:
@Janli @Amelie30 @Russet Ano, ale ona tu volbu potratu má, kdyby se pro něj rozhodla.
To samozřejmě neznamená, že potraty podporuji nebo něco tomu podobnému. Jen říkám, že chlap tu možnost nemá. Že měli použít ochranu je snad bez debat..
těhotenství vždy, NAPROSTO VŽDY záleží na chlapovi. Bez toho, aby se do ní vystříkal ženská prostě neotěhotní ( pominu praktiky typu vyšťourám sperma z kondomu). Takže o těhotenství rozhoduje výlučně chlap a nikdo jiný. Chlap má mnohem větší možnost rozhodnout než ženská. Nevyužil jí, smůla. Chlap má možnost ovlivnit těhotenství, víc než žena. Potrat už je výlučně v režii a rozhodnutí ženy.
@Luci11va píše:
Zpátky ho timhle získat nechci. Rekla jsem mu jasně, že to dítě si nechám a nechci ho tím vydírat aby zůstal s námi nebo takhle, pokud ho bude chtít vidět, starat se branit mu v tomhle nikdy nebudu ani nemůžu, když nebude chtít, vyčítat a dělat peklo taky nebudi. V rodném listě chce být napsaný, ví že to jeho je. O ty testy otcovství jsem mu řekla že to klidně podstoupime, protože vím že to jeho je.,testy taky nechce..Mu nevadí, že to dítě spolu budeme mít, ale pořád jen tvrdí, že platit nic nechce. Nakoupit či nakoupím vše sama, jen jsem to chtěla vědět
Pokud od něj nepotřebuješ peníze, a on nechce platit a nechce dítě vídat, tak bych ho do rodného listů nedávala. Může se to opravdu dost ošklivé otočit proti tobě. Pokud ovšem sama sebe a dítě neuzivis a budeš se o výživné soudit, to je jiná věc, ale počítej pak s tím, že on bude mít nárok dítě vídat i když se to tobě třeba časem nebude líbit.
@Anonymní píše:
Pokud jej nahlásíš jako otce, on to popře a soud nechá udělat test otcovství. Projede to, zacáluje test i alimenty. A pak se ti bude těžce mstít skrze dítě.
Ve tvém vlastním zájmu bych jej jako otce neuváděla, prostě v rodném listě dítěte uvedeno „otec neznámý“. Ty budeš mít od něj klid, protože on tě prudit nebude, jakmile by se chtěl jako otec angažovat, musel by zpětně všechno doplatit a do toho ti on určitě nepůjde.
Rozhodně bych neriskovala, že ho budu tlačit do placení alimentů a mít ze života peklo. Protože on by ti to peklo udělal. Dnes potřebuješ na spoustu věcí souhlas obou rodičů, včetně výjezdu na dovolenou, pokud druhý rodič ten souhlas nedá, ty si ani neprdneš.
Takže určitě pokud tátou být nechce, ale ty chceš být máma, raději máma svobodná a bez tatínka v rodném listě, tím sobě i dítěti zajistíš klid.
Tohle považuji za dobrou radu, také bych se na alimenty (nejspíš směšné, když nemá peníze) vykašlala. Pro klid svůj i dítěte.
@aknadar píše:
Tohle považuji za dobrou radu, také bych se na alimenty (nejspíš směšné, když nemá peníze) vykašlala. Pro klid svůj i dítěte.
Ano, dobrá rada v případě, že je schopná se bez sociálních dávek (krom PPM a RP) o to dítě postarat… V opačném případě má malinko smolíka a je to tak správně, nevidím důvod, proč bysme my ostatní z daní měli platit ji dávky, jen aby ona měla klid a nemusela se dohadovat s tím, s kým si vyrobila dítě.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, dobrá rada v případě, že je schopná se bez sociálních dávek (krom PPM a RP) o to dítě postarat… V opačném případě má malinko smolíka a je to tak správně, nevidím důvod, proč bysme my ostatní z daní měli platit ji dávky, jen aby ona měla klid a nemusela se dohadovat s tím, s kým si vyrobila dítě.
Přesně. Hlavně aby neměla nervíčky, stát se postará. Podělali to ti dva, měli by se v prvé řadě starat oni.