Bude také někdo sám o Vánocích?

Anonymní
30.11.24 17:01

Bude také někdo sám o Vánocích?

Zdravím vás. Jdu si sem pro trošku podpory a zeptat se, zda je taky někdo na vánoce úplně sám? Je mi 27 let. Můj táta prodělal 12.12.2022 těžkou mozkovou mrtvici a o půl roku později zemřel v nemocnici. Od té doby jsem vánoce neslavila.. vždy jsme totiž vánoce slavili u táty doma (s mámou jsou rozvedení několik let). Máma mě sice zvala na vánoce k ní, ale má přítele který mě i mou sestru nemá rád, takže u nich na vánoce nechci být.. je mi to nepříjemný tam sedět. Stačilo si povídat s mámou a jeho jen slyšíte jak nervózně vzdychá. Byla jsem tedy poslední dva roky doma na vánoce sama se svou kočkou. Teď je to jiné. S mámou sem utla kontakt po poslední hádce. Máma se ke mě chová strašně zle od tý doby co má toho přítele. Mamce je 48 a jemu přes 80.. nechápu že se od něj nechá dospělá ženská manipulovat takovým stylem. Máma říká špatný věci, který hodně zabolí. Jednou jsem šla marodit s nohou (mám fyzicky namáhavou práci ve skladu) a máma mi do telefonu řekla „co sem komu udělala, že mám takový dcery jako jste vy dvě“. Nemyslím si že dělám něco špatnýho, aby mi tohle měla říkat. Snažím se žít spořádaný život. Vstávám ve 4 ráno do práce, kde se fakt nadřu.. když sem ji řekla jak mi to může říct, tak v tom pokračovala. Jednou mý sestře řekla, že má toho jejího přítele radši než nás. Já myslela že mi sestra lže. Jenže při jedné hádce s mámou jsem zjistila že to byla pravda. Dala mi k narozeninám věc, kterou jsem ji dala já 3 roky zpátky.. byla to svíčka. Poslední hádka byla, když jsem od nich chtěla odvézt kousek od našeho města (měli jsme firemní večírek a na taxíka mi ten měsíc už nezbylo).. máma na mě začla řvát že je to drzost, že mi nebude dělat taxíka, že ani nemám ráda jejího přítele tak proč by mě měl někam vozit.. nejhorší věc byla když mi vyčetla doslova lež. Máma byla v nemocnici a já ji volala každý den ráno.. doslova. Ona mi řekla „tys mi ani nezavolala do nemocnice jak se mám“. Jenže já ji opravdu volala každý ráno a tak jsem ji řekla že můžu udělat screenshot toho kdy jsem ji volala, v kolik a jak dlouho probíhal hovor.. ona mi na to ale jen hnusně řekla „hm zajímavý že mě se to neukáže“. To byla asi poslední tečka. Máma mi ubližuje už dlouho, psychicky. Ví moc dobře že už nemám tátu a mám jen ji, možná proto je tak zlá, honí ji to ego. Máma mi kolikrát pomohla finančně, to ji musím nechat. Doteď ji dlužím.. přijde mi že mě nenávidí kvůli tomu, že jí dlužím peníze. Mám velké poplatky a ne moc dobrý plat, takže někdy nevychazim na konci měsíce.. jednou mi dala i na nájem.. měla sem neskutečný poplatky a kvůli marozeni jsem měla malý plat. Do telefonu na mě byla strašně hodná, že mi to dá a pomůže mi.. pak když byla s ním tak na mě do telefonu křičela, že až budu priste potřebovat peníze, nezvedne mi ani telefon.. nedá mi nic k narozeninám ani k Vánocům.. máma byla jediný člověk co mi vždy na vánoce něco dal. Jediný dárek, který dostávám.. sestra mi nikdy nic nedala (je starší než já). Vždy před Vánoci mi řekne „nic nekupuj, já taky nic nekoupila“.. jenže já ji vždy něco dám. Vánoce jsou jednou za rok a mě to přijde prostě blbý. Se sestrou nemluvím už půl roku. Od 16 let je závislá na pervitinu a taky se tak chová a mluví. Já ji jako člověk nezajímám.. a tak se chci zeptat také budete někdo na vánoce sám?
Nechce se mi ani zdobit stromeček, nic.. zřejmě si koupím něco malého pro sebe jako dárek. Kočce dárky kupuji vždy.. zabalím ji to a pak to s ní rozbaluji. To je asi jediná věc na kterou se těším. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
106208
30.11.24 17:09
@Anonymní píše: Více

Zatim to vypada, ze budu taky poprvé sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.24 17:16

@Venetia přeji Vám ať prožijete první Vánoce sama v klidu a bez stresu

• Citovat
  • Upravit
1029
30.11.24 17:19

To je hodně smutný čtení :,( Nemáte holky nějakou kamarádku, že byste vyjely někam společně, třeba na hory nebo si udělaly Vánoce společně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
30.11.24 17:26

Nejakeho partnera si nehledas? Kamaradku nemas ani jednu? Cim to je, ze jsi uplne sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
30.11.24 17:29

Byla jsem úplně sama první Vánoce po odchodu od manžela. Děti měly první svůj Štědrý den s novými partnery. Měla jsem z toho radost a přála jim to. Protože tohle já za svobodná prostě neměla, s někým bydlet a mít své svátky. Zvládla jsem to úplně dobře, i když to byl nezařízený pronájem. Sama jsem měla být i na Silvestra. Na poslední chvíli mě pozvali lidi z našeho zájmového kroužku do malé uzavřené společnosti. Šla jsem a bylo to nakonec moc fajn. Dneska, kdy žiju ve svém, mi to naprosto nedělá problém. Sejdu se s dětmi dle dohody, nikdo nemusíme cestovat, když se chceme vidět, takže nám stačí, že bydlíme blízko, že se můžeme vidět kdykoli, ale navzájem se neomezujeme. Nejsem ten typ, který by do mladých hučel, já tady jsem sama, já vás málo vidím, kdy přijdete. Tohle nám dávali najevo tcháni, když byli ještě v plné síle, v době, kdy jsme zakládali rodinu, jim bylo těsně před padesátkou. To je přece mladý věk na to, aby člověk neměl žádné koníčky a známé a byl upnutý na rodinu syna…
Tedy za mě, radši sama podle svého, než se přizpůsobovat druhým…nakonec, tyhle svátky v nás sice probouzejí vzpomínky, sentimentální náladu, ale pořád jsou dny, kdy jde v televizi víc hezkých pořadů a v obchodě je min otevřeno. Jinak budou stejně dlouhé, jako jsou dny všední. Takže žádný drámo, chce to vzít v klídku. Třeba by s námi měnily ty, co musejí v týdnu mezi Štědrým dnem a Silvestrem absolvovat povinné kolečko po příbuzných a na svátky se k nim nakvelbují zcela tradičně oboje rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
30.11.24 17:30

Jeď někam na dovolenou. Já v tvým věku, trávila vánoce různě, jen ne klasicky. Na to mě neužilo, vždy mi přišli ti lidi směšní, jak se honí za stromkem, dárky, pečou cukroví a zběsile uklízí. V 27 jsem byla nad to všechno tak povznesená, že nějaká samota a kraviny kolem rodiny a vztahů šly mimo mě.
Využij toho, že jsi svobodná a cestuj, mysli na sebe a dělej věci jen pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.24 17:34

@Eowyn01 žila jsem s někým 3,5 roku. Rozešli jsme se v roce 2022. Nespěchám na vztah.. není to dobrý. Nebudu s někým jen proto, aby mi přispěl na nájem a trávil semnou vánoce.. a zatím asi ani nehledám. Kamarádek mám spoustu.. většina má děti a svou rodinu.. nebudu se k nim přeci cpát na Štědrý den. Potom mám dvě kamarádky ze střední školy, ale žijou v hlavním městě. To je 140km ode mě.

• Citovat
  • Upravit
106208
30.11.24 17:36

Asi se naložím do lihu a nebudu si nic pamatovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
30.11.24 17:45

Takze nejsi sama. Mas kolem sebe lidi, kteri te maji radi. Tak holt neres jeden konkretni den a odjed treba nekam do zahranici. Ja bych to nejspis udelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.24 17:47

Moc mě to mrzí :?
Jinak já nejspíš na Vánoce budu trávit čas s rodiči a sourozenci, ale vztahy s nimi nemám vůbec dobré. Přítele nemám a kamarádky tráví čas s vlastními rodinami. Takže tak. Zrovna dneska mě napadlo, že by možná bylo nejlepší se z toho nějak vyvléct a prostě letos vůbec nic neslavit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.24 17:50

Ne že bych byla úplně sama, ale přítel má noční dvanáctku 24.12. bohužel první Vánoce co jsme měli slavit spolu a v novém bydlení

• Citovat
  • Upravit
4
30.11.24 18:03

Vidím, že já budu taky…ale nevadí, loni jsem byla s kamarádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
30.11.24 18:14

@Dollorres @Eowyn01 no ty rady o dovolené asi neklapnou, když nemá peníze ani na taxík a matka jí musí občas dotovat nájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
30.11.24 18:18

A co odjet někam na hotel nebo do lázní? Tam se dělají vánoční pobyty běžně, byla bys mezi lidmi. Ale to asi nebude možné kvůli financím vid?
Tak si udělat hezký den sama pro sebe. Ozdobit pár větviček místo stromku, Taky jsem to dělala když jsem byla svobodná a sama. Pár větví smrku ve váze, pár ozdob z drogerie, nejsou tak drahé. A sváteční večeři a pohádky v televizi.
A bývala jsem hodně v práci, takže mezi lidmi.
Cena člověka se neměří podle toho kolik má sestřenic a kamarádů. I sama si můžeš udělat hezký večer a pak se jít podívat na vyzdobené město, na půlnoční do kostela a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová