Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přidávám se k těm, kdo chtějí poslat dárek. Prosím o kontakt. Fajn nápad.
@PaníBovaryová píše: Více
Souhlas, mnohem lepsi nez se koukat na ty bezdacke vychlastane xichty, staci uplne pres den, kdyz je clovek miji skoro se strachem rozplizle na lavickach ![]()
A jeste jim fobrovolne slouzit, to fakt ne.
Ja bych tedy spis radsi vyvencila nekolik utulkovych chlupacu, nez treba drhnout kotce, se priznam.
Stalo sa mi, ze som bola nutena stravit vianoce daleko od rodiny, nie vo svojom a v praci. na to je najlepsie si to v hlave nastavit tak, ze to vnimas ako bezny den/dni.
ak by ti to malo ublizovat, urobit to radsej takto. nie je vsetkym dnom koniec a tie sviatky mozu byt v nasledujucich rokoch ine.
Připojuji se také k těm, kdo je na Vánoce sám. Tyto Vánoce se nebudou lišit od jiných 9 předešlých, kdy jsem sama. Rodiče mě měli později, máma zemřela ve svých 58 leteh, táta v 62.Zůstal mě dvupokojový byt na sídlišti. Nemám přátele, kamarády, jen invalidní důchod 3 stupně, ve výši 13 854,– Kč. z toho zaplatím byt a po zbytek měsíce mám rozpočítané na den, kolik můžu utratit. Jistě vás napadne otázka, proč držím velký byt, když jsem sama. Nedokážu se ho zbavit, je to vzpomínka na rodiče. Nemám televizi, topím jen v jednom pokoji. Pracovat téměř nemohu, občas zajdu do chráněné dílny, kde vyrábíme různé věci, placené je to od kusu.Za vydělané peníze si kupuji ovoce. Nebo když je nutný výdaj za léky. Tyto Vánoce budou stejné jako každý jiný den. Bez lepšího jídla, tepla, dárků. Už to tak nebolí, ale první Vánoce byly hrozné. Nechci nic poslat, jen se vypovídat, o tom jaké to je, když to moc nejde. Pěkné Vánoce.
@Anonymní píše: Více
Toto je opravdu smutny pribeh
Clovek na vsechno sam. A vubec nejde o Vanoce, to je jen 1 den z 365 v roce. Jeste tak malo penez, ze mas ovoce jen obcas
Preji hodne stesti ![]()
@Mkmkz píše: Více
Presne tak, vzdyt o nic nejde. Clovek je zdravy, ma kde bydlet, ma praci. A ze nekdo nekdy urcil, ze na nejake datum mame byt s rodinou? Vzdyt se muzeme sejit jindy.
Me treba mrzi, kdyz ze zdravotnich duvodu prijdeme o dovolenou. Tesime se na ni, jak si uzijeme slunicko, plaze, vylety, 3 tydny v kuse. A najednou to nejde a jeste je nekomu z nas zle
To mi prijde horsi nez Vanoce v praci. Ale taky jsou horsi veci na svete. Treba co psala Anonymni dnes v 7:13.
Příspěvek upraven 02.12.24 v 09:10
Ježíš to je mi hrozně líto
využíváte potravinou pomoc? Nebo pomoc nějaké charity? Klidně něco pošlu i vám, pokud byste chtěla. Poslala bych i cukroví, ale obavam se, že by přišlo na kusy ![]()
Na tvém místě bych utla i vztah s matkou. Vím, že tě nebude mít kdo založit v případě finanční krize, ale o to budeš mít třeba větší motivaci najít si lépe placenou práci. Mě by třeba nevadilo být zrovna na Vánoce sama doma, ale vadilo by mi žít tak pořád, né jen ten jeden den
. Prostě být v 27 letech bez přítele, dětí, či kamarádek… Tady není co poradit, když nikoho k sobě nemáš a nemáš ani finance na to někam zajít.
chtela jsem poslat nejaky darek zakladatelce, ale mezitim se prihlasilo az dost. Kazdorocne delam nejaky dobry skutek, tak proc ne tobe. Mas nalozeno az to pekne neni. Kdyz napises do zpravy, tak urcite neco vymyslime.
Nekdo tu mel poznamku, ze koukat na zname prostredi spis nez sedet nekde na hotelu… muslimove vanoce nemaji, tak neni treba se bat, ze stromky a kapri jsou vsude
letenky do asie jsou levne a pobyty taky. To jen pro ty cestovatelske duse. Urcite to bude lepsi nez kdyz ateista leti na Velikonoce do Vatikanu nebo jede do Polska ![]()
Ten byt je tvůj, v osobním vlastnictví? Proč by ses ho zbavovala? Dvoupokoják není vila přece ![]()