Bude také někdo sám o Vánocích?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
leopanda
30.11.24 22:59

@Dollorres píše že nemívá peníze, myslím, že dovolené asi teď nebudou to pravé..

• Citovat
  • Upravit
1822
30.11.24 23:06
@Anonymní píše: Více

Ano, večeři a nadílku máme s mladými společně, já u nich, oni u mě. Vždycky chtějí, abych byla s nimi. Už kvůli vnoučeti. Syn a snacha zase dělají společnost její mamince. Ta bydlí dál, za tou jedou na víc dní. Co se týče nápadu, jet někam na pobyt na Vánoce, tak jako single bych řekla, že by mi tam samotné mezi cizími lidmi bylo asi moc smutno. Doma mám pohodlí, své věci kolem sebe, když vykouknu z okna, vidím známé prostředí. Co bych dělala někde sama na hotelovém pokoji nebo v restauraci, to si neumím představit. Za sebe, já bych tedy byla opravdu radši doma, ve známém prostředí, než někde daleko…

Příspěvek upraven 30.11.24 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
30.11.24 23:11

O samotě to jde strávit příjemně, koukat na filmy, udělat si svařák, dát si něco fajn k jídlu, jít do konstela poslechnout si vánoční mši a třeba dát něco malého té kočce, ta aspoň bude umět projevit radost z tvého dárku a ty budeš mít fajn pocit, že tvůj dárek měl smysl i kdyby jen pro tvého mazlíčka.

Vykašli se na lidi, kteří se k tobě chovají hnusně. A pokud takto dál žít nechceš, nestačí o tom psát, je potřeba udělat si nějaký plán, klidně hledat jinou práci, klidně jít do jiného města. Kolikrát změna prostředí, změna práce apod ti mohou do života přinést lepší časy, nově zajímavé lidi a tak. Vždycky když se mi můj život zrovna nelíbil a na obzoru nebylo zlepšení, musela jsem udělat nějakou změnu, vždycky mě to posunulo jinam a měla jsem se pak lépe…Vím jaké to je nemít na nájem, na jídlo a tak, vím jaké to je skončit v kontokorentu a sama a ještě dlouhodobě nemocná.

Teď už se mám dobře, ty změny o kterých píšu mě nakonec dostaly tam, kam jsem chtěla mám teď mnohem lepší život. Popřemýšlej o tom, Vánoce jsou čas rozjímání - přemýšlení ale taky svátky klidu. Takže nemusíš nic slavit, bohatě stačí, když ten čas využiješ k odpočinku, relaxaci, abys nabrala energii a byla hlavně zdravá a v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
30701
1.12.24 02:32

Velmi smutné čtení. Pokud na mámu má skutečně tak velký vliv ten protivný stařík, popravde, vyckaval bych. Nepálil bych úplně mosty, ale měla by si uvědomit, že to podelala ona… Tvůj přístup jedním uchem dovnitř, druhým ven.
Co se týče Vánoc, tak já bych zas naopak chtěl zkusit jeden rok Vánoce úplně ignorovat. Den jako každý jiný :D
Být tebou, tak si ty Vánoce udělej sama pro sebe hezké. Proč si to nechat kazit jinýma? Pracuj s tím co máš, ne co bys měla mit. Udělej si klidne vánoční výzdobu, kup si vánoční čepici, zúčastni se veřejné akce jak tu některá psala. Co tě napadne ;). No a jestli máš nějaké dobré kamarádky, raději věnuj pozornost jim než rodine :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 06:06

@Ahep můj život mi určitě nedotuje moje matka, jak vy říkáte. Párkrát mi pomohla a jednou s najmem. Byl to šílený měsíc kdy jsem měla poplatky 23 tisíc korun. V práci jsem ale brala 22 tisíc.. chyběl mi ještě tisíc do poplatků, které jsem zaplatit musela.. finančně negramotná určitě nejsem. Chtěla bych vidět Vás, kdyby Vám zbývaly 3 tisíce na celý měsíc.. by jste se ani nenajedla, když to tak mám říct ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 06:06

Jinak děkuji všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2331
1.12.24 06:28
@Dollorres píše: Více

Tiež ma napadlo to isté. Šla by som na Vianoce do kúpeľov/na wellness napríklad. Ale tak píše, že nemá veľa peňazí a má aj mačku. To nie je na cestovanie dobrý základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 06:34

@Ahep jinak půjčku jednu mám.. splácím ji po 2000,– měsíčně.. takže druhá nepřipadá v úvahu.. půjčku jsem si brala abych pohřbila tátu.. jen vyzvednutí urny stalo 11 000,–. Nikdo z rodiny na pohřeb nepřispěl, ani moje starší sestra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 06:35

@rodinka4 moc děkuji za pochopení a také zmínění mé kočky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2331
1.12.24 06:36
@Ahep píše: Více

Sprav aj mne finančnú analýzu. Vyzeráš byť zdatná. Na základe 2-3 príspevkov na emimi vies hneď, že je finančne negramotná. Šikulka :potlesk: Alebo si len jedno z tých stvorení, čo si sem chodí vylievať žlč, lebo je nespokojné so svojím životom. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 06:43

@rodinka4 takových je tu dost. Zlý lidi co se tváří být rádoby mírumilovný. Moc děkuji :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 06:46

To se mi taky stalo, když jsme měli mít první vanoce v novém bytě. Akorát jsem ta s tou prací byla já. Přítel mě poprosil jestli bych si to nemohla přehodit, mě to bylo fuk, ale kvůli němu jsem si to volno zařídila. A to to ani nebyla celá noční, měla jsem končit v 10 večer. Možná bych na tvém místě popřemýšlela, proč to ten tvůj pro tebe neudělá a na jaké jiné důležité věci se na tebe vykasle, když to JEMU nebude připadat důležité ;)

• Citovat
  • Upravit
2331
1.12.24 06:51
Človek je raz hore, raz dole. V tom je jeho sila, že sa nenecha zlomit. Ja som po skole zarábala 10000 korún, v cudzom meste, len nájomné som mala 5000. Električenka, raz za čas na vlak k rodičom, potrebovala som si do prace kúpiť nejaké oblečenie, ktoré som ako študentka vôbec nemala vhodné do prace. No bolo to o drzku. Časom sa to zlepšovalo. Takých by bolo, čo by mi vtedy vynadali do financne negramotnych a pri tom vedeli o mne holé nič. Teraz sa mam vynikajuco a aj ty sa budeš mat. Netreba sa vzdať a hľadať možnosti na zmenu. Mamu nezatracuj, ale ani by som sa jej nenechala deptat.
To dáš, poplaces možno na Vianoce, no a čo. Pre mňa bol vždy plač očista. Kúp si niečo pre radosť, dobre jedlo, aspon drobnú výzdobu. A máš mačku, nie si úplne sama :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
1.12.24 07:01

Dnes je prvni adventni nedele, zrovna jsem detem dodelala kalendar a neco me napadlo, i kdyz to se svou hrdosti asi neprijmes, ale letos jsem se nezucastnila vanocniho kolotoce a kdyz to tak ctu, rada bych ti poslala nejakou malickost (skutecne malickost) uz treba jen proto, protoze se mi libi, ze balis darky sve kocce. Soukromou zpravu ti napsat jako anonymovi nemuzu, ale budu rada, kdyz mi napises svou adresu - slibuju, ze te neprozradim, nebudu googlit atd.
Jen fakt chci nekomu udelat radost.. :hug:

A ne, neni to blby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
1.12.24 07:02

Ešte ma napadlo, že by som sa možno poobzerala po nejakej organizácií. U nás je jedna, ktorá na Vianoce vari a vydáva jedlo bezdomovcom. Nebola by si sama a som si istá, že aj ten dobrý pocit z toho je pekný darček Vianociam. A medzi týmito ľuďmi čo sa venujú charite stretneš kde koho, kto ťa možno posunie vpred ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová