Budeme stavět - tipy, rady, zkušenosti

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
375
2.3.15 11:57
@Verun83 píše:
tak my tu ještě s druhým budem. dle harmonogramu by to snad mělo být v červnu hotové k nastěhování. nevím jak dlouho trvá kolaudace. a termín mám za měsíc. tak snad to tady ve zdraví přežijeme do toho června.

já si nedělám naděje, že to bude dřív jak na podzim, i vnitřek budeme dělat z části svépomocí. TAkže právě hledáme větší byt k pronájmu, se 2 dětma si to v 2kk neumím představit, to už by mě asi kleplo…
A kde to stavíte, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.3.15 11:59
@Valerie83 píše:
já si nedělám naděje, že to bude dřív jak na podzim, i vnitřek budeme dělat z části svépomocí. TAkže právě hledáme větší byt k pronájmu, se 2 dětma si to v 2kk neumím představit, to už by mě asi kleplo…
A kde to stavíte, jestli se můžu zeptat?

My ted bydlime ve vlastnim. Manzel taky navrhoval na tu prechodnou dobu jit do podnajmu. Ale predstava dalsiho stehovani… No radsi to nejak zvladnem. Stavime v libcicich nad vltavou. Co vy?

• Citovat
  • Upravit
4244
2.3.15 12:03

@Verun83 my ve 2+1 o cca 50metrech v pohodě se dvěma dětma, a to už mají 4,5 a 1,5 dva divoši kluci a není to tak strašně a navíc dvoji sousedi tu mají po třech dětech ve stejném bytě =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
2.3.15 12:03
@Verun83 píše:
My ted bydlime ve vlastnim. Manzel taky navrhoval na tu prechodnou dobu jit do podnajmu. Ale predstava dalsiho stehovani… No radsi to nejak zvladnem. Stavime v libcicich nad vltavou. Co vy?

tak to my na druhou stranu od Brandýsa - v Lázních Toušeň. My jsme taky ve vlastním, tak to zkusíme nabídnout taky k pronájmu. Stěhování s dítětem a břichem to bude něco… Ale já bych chtěla pro staršího vlastní pokoj, abychom ho nerušili při nočním kojení apod.
Koukám, že jsi ze Strašnic, tam jsem vyrostla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
2.3.15 12:04

Ahoj :) chtěla bych se k vám přidat jestli můžu :-) Máme parcelu, projekt, do konce března stavební povolení a baráček máme už postavený ve skladu :) Stavíme s firmou Dum jedním tahem tady a je to vylejvaná hrubá stavba, včetně přípojů el. jakmile bude základová deska, přijedou a smontujou nám ho do týdne. Základovka teda ještě není, ale na jaře začneme a myslím, že v létě už budeme řešit vnitřky :) no a ráda tu s vámi budu řešit věci kolem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.3.15 12:06

Taky začínáme. Prave vyrizuju stavebni povoleni(ohlasku)tedy cekam az mi vse dojde. :dance:. A snad v dubnu kopneme. Tedy ne my ale firma(znamej). Z ceho stavite my to nechame z ytongu.
Jiank momentalne jsme ve 2+kk ve vlastním tedy na hypotéku, ale jak se postavi bud pronajmeme nebo prodáme. Jak kopneme tak to nabidneme a uvidíme. A nevytvoříme tedy uzavřenou skupinu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
2.3.15 12:07

Svépomocí jsme dělali všechno kromě podlah (dělala nám je firma z Budějovic), penězma to vyšlo stejně a oni to měli za dopoledne hotový a s minimem vody a taky sádroše nám dělali a taky krov :-) baráček máme 9.5 na 17 m, taková dlouhá nudle :-) a í s vnitřkama nás to vyšlo na 1.100.0000 Kč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.3.15 12:15
@Valerie83 píše:
tak to my na druhou stranu od Brandýsa - v Lázních Toušeň. My jsme taky ve vlastním, tak to zkusíme nabídnout taky k pronájmu. Stěhování s dítětem a břichem to bude něco… Ale já bych chtěla pro staršího vlastní pokoj, abychom ho nerušili při nočním kojení apod.
Koukám, že jsi ze Strašnic, tam jsem vyrostla :)

no tak my to máme vymyšlený tak, že manžel bude se synem spát v ložnici, a já s miminem v obýváku. ideál to nebude, ale právě kvůli rušení v noci, to tak bude asi nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
24320
2.3.15 12:16

@Verun83 Hele my spime všichni v obyvaku. Pokojik mají deti na hrani akorát. :lol: :cert: :mrgreen:. Dcera ma tedkom 6 a syn 1,5. Spime tak od doby co se narodil malej. Malej nerusil manžela ani ze zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
2.3.15 12:17

My teda máme pozemek ve svahu, takže máme i atypickou stavbu, tak se to podepsalo i na ceně a řešení vnitřku.

• Citovat
  • Upravit
375
2.3.15 12:19
@Verun83 píše:
no tak my to máme vymyšlený tak, že manžel bude se synem spát v ložnici, a já s miminem v obýváku. ideál to nebude, ale právě kvůli rušení v noci, to tak bude asi nejlepší.

no to mě taky napadlo, ale nechtěla bych se vzdát těch božskejch chvilek, když by spaly obě děti a my bysme s manželem mohli být sami spolu v obýváku :) Ale když vám to staví firma, tak to bude rychlejší než my svépomocí a asi to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
2.3.15 15:20

@Valerie83 my od firmy. Teda aspon hrubou a pak pomoci znamych pomalu dokoncovat :)

• Citovat
  • Upravit
4244
3.3.15 00:11

Holky tak co, uděláme uzavřenou skupinu, nebo to mám nechat tak?

Jinač naše obě děti 1,5 a 4,5 spí ve svém pokojíčku a my v obýváku, do roka spal malý ve své postýlce s námi v obýváku

Taky máme svůj 2+1 a budeme ho nejspíš pronajímat, jelikož prodat by se nám asi nevyplatil, museli by jsme jít hodně pod cenu

Stavět budeme asi z Porfixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
3.3.15 13:29

@Trolíci : no my ytong a nebo myslim, ze se mluvilo i o tom porfixu zalezi co bude zrovna levnejsi. Aspon myslim ze to byl porfix ted si nejsu uplne jista jedno nebo druhe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.3.15 14:02

Taky se přidávám. Měli bychom začít stavět do konce tohoto roku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí