Budeme stavět - tipy, rady, zkušenosti

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4362
4.3.15 15:10

Mate uz nektera nejaky obrazek, jak bude domek vypadat, treba nejakou predlohu stazenou z netu, navrh ktery jste si udelali… Pudorys… Pochlubte se :) budeme porovnavat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
4.3.15 15:15

Take jsou v planu co vím ty cihly s izolací - porotherm nebo helus bo jak se to píše :-) Jen v cem jsme se teda s chlapem neshodli a to absolutne je topení… bude elektrika, i kdyz je na pozemku plyn…což si osobně myslim že je nevýhodné.
Jinak u nas je vse krom spodniho pudorysu hotové. @tehulka.j Vy už taky asi máte vše, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
4.3.15 15:27

@pamelka prakticky ano :) ja nejsem estetik :oops: :oops: takze nam navrhy dela designerka dle naseho prani a vyberu barev atd… Doda nam pak i vykresy pro truhlare, rozpis materialu a barev, muzeme si vse nakoupit sami nebo nam to zprostredkuje ona… Uz mame navrzeno prakticky vse krom loznice tu ted dodelava a detske pokoje teda budu delat sama, tam nebude nabytek na miru, ale Ikea, protoze dcerce jsou dva roky takze se bude prubezne menit…
Domek jsme si ale nakreslily a rozvrhly mistnosti sami, manzel stahnul nejaky program kde se da kreslit 3D a vyhazuje to i prave vizualace :) pak jsme to predali projektantovi a designerce a oni doladily zdi podle nosnych zdi, kominu atd :)

Jinak mame porotherm :) Projektant nam je doporucil ze jsou nejlepsi s osratnimi pry miva obcas problemy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
4.3.15 15:28

Jo s topeni budeme mit podlahove, plynovy kotel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.3.15 16:33

My máme topení elektrika podlahovka celoplošně, jeden radiátor žebřinový je jen v koupelně, původně jsme chtěli plyn, ale byl problém s přípojkou, která tu nikdy nebyla dovedená. Tak jsme nakonec plyn vzadali a máme elektrické a nechali jsme snížit sazbu el. máme ten 20h. tarif, takže hodiny máme namontované ten sníženy tarif od října a zatím máme spotřebu 15tis. Takže počítáme, že roční spotřeba elektrika na topení a spotřebiče bude mezi 25-30tis. což je krásná cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
4.3.15 16:46

@Kelsey A jak mate velky dum?..Jste spokojeni s topenim elektrikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.3.15 17:11
@pamelka píše:
@Kelsey A jak mate velky dum?..Jste spokojeni s topenim elektrikou?

Něco málo přes 190m2 s toho asi 40m2 je garáž, je to zateplené venku polyst. uvnitř na stropech vata sádroše, tady dojde víc lidí na návštěvu a zachvilku musím větrat, že je tady horko, jak se nadýchá, no jsme spokojení a překvapení, to topení je nastavené intervaly asi 3-4× denně to zapne samo nebo když je nám zima tak máme čidlo, které dám k oknu a hned se spustí kotel, ale to se nestává, že ta teplota neklesne pod 22 pokud nevětrám do průvanu, teplo se tu drží dobře :lol:.
Minim. já jsem čekala, že bude ta cena za el. naskakovat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.3.15 20:21
@pamelka píše:
@Valerie83 Děti mam 3roky kluka a 4 mesice kluka :-)
My planujeme zacit stavet nejak ted v kvetnu…podle toho jak se rychle vse zařídí… take budeme mít stavebni dozor, vse tedy kolem toho zařizuje muž… já teď mám ještě starosti se školou :) co si dodělávám. Školu jsem také předběžně řešila a spíš bych se asi přikláněla rovnou do Brandýsa nebo St. Boleslavi..ale nenvím ještě. Spíš řeším práci, z toho mám obavu, nechce se mi dojíždět do Phy. Kde teď bydlíte? Stejně to je super náhoda.@tehulka.j tak rychle? to je super :)

my teď bydlíme v Praze na Proseku. Až budeme bydlet v Toušeni, tak manžel asi bude dojíždět za prací do Prahy a já bych chtěla jezdit do Mladý Boleslavi, kde mám na tý VŠ co patří ke Škodovce malej uvazek už teď (učim tam angličtinu). Do MB je to ani ne půlhodinka cesty.. to by bylo mnohem lepší než jezdit do Prahy. Něco by se možná sehnalo i v Brandýse nebo v Čelákovicích, ale jde o to co chce člověk dělat. Kde bydlíte vy?
A v tý ulici Nad Tratí máte pozemek na tý straně, kde je ten pasivní šedivej dům nebo na tý druhý straně blíž k lesu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
5.3.15 08:37

@Kelsey Tak to moc ráda slyším nějaké kladné ohlasy na elektriku, ptž s kým jsem se o tom doposud bavila byl zásadně pro plyn :-) jinak taky budeme mít tak přiblžně stejnou plochu, s tím, že garaz bude tedy jen pro jedno auto nejaky 20 m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.15 08:39

topeni

My budeme topit tepel. cerpadlem z zeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
5.3.15 08:42

Tak v tom se moc neorientuji co to obnáší? @sisa kysela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.15 08:48

Musi se delat vrt do hloubky, koupit cerpadlo a pak ohrivame dum i vodu teplem ze zeme. Je to nakladnejsi investice ale za nej.roky se vrati, tedy snad,… teprve zaciname vyrizovat papiry na dum i cerpadlo, čovku a pod takze zkusenoti mame zatim jen papirove :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
5.3.15 09:25

@sisa kysela cerpadlo jsme taky zvazovali :cert: :pankac: ale je to fakt nakladny a bali jsme se te navratnosti :) jak budete mit velky dum +- zajima me jen s ohledem na to cerpadlo ;) a vy jste to nejak propocitavali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4362
5.3.15 09:26

Aktualni foto nasi stavby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.15 09:32

Tak to mate uz super stavbu, my mame zatim travnatou plochu :-) mame 5+1 s garazi asi 137m2 uzitkova plocha, zastavena 108m2, nepropocitavali jsme dukladne jen orientacne atak se manzel pro ro rozhodl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí